/ Uutiset

Suomen suurin elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa tuo brittielokuvien mestarinäyttelijän Helsinkiin toisella festivaaliviikolla. Muita viime hetken vieraslisäyksiä ovat Viron kuumimmat ohjaajat Rainer Sarnet ja Anna Hints.

Palkittu brittinäyttelijä Timothy Spall tuo Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalille uuden elokuvansa VIIMEINEN VUORO (The Last Bus). Tarina matkasta halki Britannian on Spallin näyttelijäntyön mestarinäyte ja koskettava läpileikkaus maan nykytilasta.

Muun muassa britti-auteur Mike Leighin luottonäyttelijöihin kuuluvan Spall (mm. Mr. Turner, 2014, Salaisuuksia ja valheita, 1996, Harry Potter -elokuvat 2004–2011) nähdään lähiaikoina myös BBC:n uudessa rikossarjassa Kuudes käsky, joka alkaa 1.11. Yle Areenassa ja YLE TV1:ssä.

Mestarinäyttelijä astuu yleisön eteen kertomaan vaiherikkaasta urastaan 23.9. Lasipalatsin Bio Rexin VIIMEINEN VUORO -näytöksessä. Keskustelun juontaa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Viron kuumimmat ohjaajat esittelevät elokuvansa

R&A:n vieraskattaus täydentyy Spallin lisäksi kahdella virolaisen elokuvan kärkinimellä. R&A-suosikki Rainer Sarnet (mm. November, R&A 2017 ja The Idiot, R&A 2011) tuo festivaalikankaille Locarnon elokuvajuhlilla kilpailleen kung fu -komediansa THE INVISIBLE FIGHT. 1970-luvun Neuvostoliittoon sijoittuvassa neuksploitaatiossa ortodoksimunkit kilvoittelevat taistelutaidoista ja kaikki kielletty on rautaa.

Dokumentaristi Anna Hints puolestaan esittelee intiimin esikoiselokuvansa SAVUSAUNASISARUUS, joka palkittiin tammikuussa Yhdysvaltain merkittävimmällä elokuvafestivaalilla Sundancessa parhaan kansainvälisen dokumenttielokuvan palkinnolla.

Torstaina alkanut Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lipunmyynti on käynyt vilkkaana. Loppuunmyytyihin gaalaelokuviin MONSTER – VAARALLINEN LEIKKI ja Mestarigaalan elokuvaan THE ZONE OF INTEREST on vapautumassa erä lippuja tiistaina kello 13.00.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa herkistää sydämet ja sulattaa silmät torstaista alkaen.