R&A-kiertue

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmistoa on mahdollista nähdä myös muualla Suomessa. R&A-kiertue järjestetään vuosittain aina syyskuisen festivaalin jälkeen. Elokuvia voi tilata esitettäväksi ajalla 1.10.2018 – 31.5.2019. Valtakunnallisen kiertueen tavoitteena on tuoda laatuelokuvaa myös Helsingin ulkopuolelle.

R&A-elokuvien kiertue-sarja koostuu niin lastenelokuvista, kotimaisista lyhyt- ja indie-elokuvista kuin kansainvälisistä elokuvahelmistäkin. Elokuvia voivat tilata muun muassa maakuntateatterit, elokuvakerhot, erilaiset tapahtumat sekä kuntien kulttuuripalvelut. Kiertueesta kiinnostuneet tahot voivat hakea näytöksen järjestäjäksi verkkolomakkeen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä festivaaliin. Elokuvat ovat DCP-formaatissa ja ne välitetään esityspaikalla verkkojakelupalvelun kautta.

Kiertueohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan elokuun aikana. Näytöksen järjestäjätahon tulee vahvistaa R&A-festivaalille elokuvien esittämiseen soveltuva ja tekniikaltaan riittävän hyvälaatuinen esityspaikka vastuuhenkilöineen ennen kiertuesopimuksen tekoa. Järjestäjän vastuulla on myös itse näytöksen järjestäminen ja sen markkinointi. Kiertuenäytöksistä kiinnostuneille tarjotaan valmis opas elokuvatapahtumaan liittyvistä suosituksista ja velvoitteista kuten Teosto-maksuista. Järjestäjä saa käyttöönsä festivaalin toimesta kustomoidut markkinointimateriaalit, joista voi helposti viimeistellä oman julisteen, mainoksen tai Facebook-tapahtuman.

MITÄ KIERTUEYHTEISTYÖHÖN SISÄLTYY:

1. Järjestäjällä status R&A-kiertuekaupunkina.
2. Valikoima eri ikäryhmille sopivia elokuvia esitysoikeuksineen.
3. Festivaali-tiimin kuratointi- ja markkinointiapu oman tapahtuman tai näytöksen suunnittelussa.
4. Kustomoidut markkinointimateriaalit (juliste, elokuvastillit, esittelytekstit, nettisivu- ja Facebook-bannerit).
5. DCP-kopion toimittaminen tapahtumapaikalle (siirretään verkkojakelupalvelun kautta).

MISTÄ KIERTUETAHON TULEE HUOLEHTIA ITSE:

1. Tapahtumapaikka (elokuvien esittämiseen soveltuva tila).
2. Elokuvaprojektori tai muu esittämiseen vaadittava tekniikka ja henkilökunta.
3. Teosto-luvat ja maksut.
4. Näytöksen markkinointi.
5. Mahdollinen lipunmyynti.
6. Järjestäjät & vapaaehtoiset.

Lisätietoa: HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -tuottaja Veera Kotila, veera@hiff.fi