R&A-kiertue

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmistoa on mahdollista nähdä myös muualla Suomessa. R&A-kiertue järjestetään vuosittain aina syyskuisen festivaalin jälkeen. Elokuvia voi tilata esitettäväksi kiertueohjelmistosta ajalla 27.9.2021 – 30.4.2022. Valtakunnallisen kiertueen tavoitteena on tuoda laatuelokuvaa myös Helsingin ulkopuolelle.

Elokuvia voivat tilata muun muassa elokuvateatterit kautta maan, elokuvakerhot, erilaiset tapahtumat sekä kuntien kulttuuripalvelut. Kiertueesta kiinnostuneet tahot voivat hakea näytöksen järjestäjäksi verkkolomakkeen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä festivaaliin. Elokuvat ovat DCP-formaatissa ja ne välitetään esityspaikalla verkkojakelupalvelun kautta. Näytöskohtainen esityskorvaus on 180 €. Pulpettikinon lyhytelokuvanäytöksen hinta on 130€ / näytös.

Näytöksen järjestäjätahon tulee vahvistaa R&A-festivaalille elokuvien esittämiseen soveltuva ja tekniikaltaan riittävän hyvälaatuinen esityspaikka vastuuhenkilöineen ennen kiertuesopimuksen tekoa. Järjestäjän vastuulla on myös itse näytöksen järjestäminen ja sen markkinointi. Kiertuenäytöksistä kiinnostuneille tarjotaan valmis opas elokuvatapahtumaan liittyvistä suosituksista ja velvoitteista kuten Teosto-maksuista. Järjestäjä saa festivaalilta käyttöönsä elokuvien markkinointimateriaalit kuten elokuvien stillikuvat ja esittelytekstin.

MITÄ KIERTUEYHTEISTYÖHÖN SISÄLTYY:

1. Järjestäjällä status R&A-kiertuekaupunkina.
2. Valikoima eri ikäryhmille sopivia elokuvia esitysoikeuksineen.
3. Festivaali-tiimin kuratointi- ja markkinointiapu oman tapahtuman tai näytöksen suunnittelussa.
4. Kiertueen ja elokuvien markkinointimateriaalit.
5. DCP-kopion toimittaminen tapahtumapaikalle (siirretään verkkojakelupalvelun kautta).

MISTÄ KIERTUETAHON TULEE HUOLEHTIA ITSE:

1. Tapahtumapaikka (elokuvien esittämiseen soveltuva tila).
2. Elokuvaprojektori tai muu esittämiseen vaadittava tekniikka ja henkilökunta.
3. Teosto-luvat ja maksut.
4. Näytöksen markkinointi.
5. Mahdollinen lipunmyynti.
6. Järjestäjät & vapaaehtoiset.

Lisätietoa kiertueohjelmistosta ja varaukset:
Tuottaja Anni Kekki
anni@hiff.fi