Alisha Hasan on Helsinki International Film Festivalin järjestämän ammattilaistapahtuma Finnish Film Affairin uusi ohjelmapäällikkö

Elokuva- ja tv-tuotannon kokenut ammattilainen Alisha Hasan on aloittanut Finnish Film Affairin (FFA) ohjelmapäällikkönä 15.4.2024. 

Hasan siirtyy FFA:n ohjelmapäällikön tehtävään Gutsy Animationsin markkinointipäällikön paikalta, ja tuo mukanaan 15 vuoden laajan ja monipuolisen osaamisen markkinoinnin ja tuotannon tehtävistä. “Olen todella innokkaasti kehittämässä FFA:ta osana Helsinki International Film Festivalin laaja-alaista toimintaa ja viemässä konseptia kohti kansainvälisesti houkuttelevaa tapahtumakokonaisuutta.” Suomessa ja Englannissa tuottajana toimimisen lisäksi, Hasanilla on kokemusta myös pelialalta. “Työskentelin Maltalla Game Loungella, jossa rakensin seitsemän vuoden aikana koko pelialan toiseksi suurimman ammattimaisen in-house videotuotanto-osaston. Uskon, että monipuolisen taustani ansiosta tuon tapahtumaan tuoreita oivalluksia ja näkökulmia”, toteaa Hasan.

Vuodesta 2012 lähtien järjestetty Finnish Film Affair (FFA) on audiovisuaalisen alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii suomalaisten ja pohjoismaisten elokuvien ja sarjojen myynti- ja markkinointifoorumina sekä verkostoitumispaikkana. Vuonna 2023 tapahtumaan osallistui yli 500 ammattilaista 25 eri maasta. “FFA tarjoaa loistavan areenan uusille av-alaa muovaaville yhteistyömahdollisuuksille, ja ohjelmapäälikkönä olen valmis tekemään uusia ja rohkeita avauksia. Pyrin luomaan inspiroivia keskustelunaiheita ja lisäämään kansainvälisiä yhteyksiä molempiin suuntiin. Maakuvamme tiedostaminen ja hyödyntäminen on keskiössä: miten suomalaiset av-alan tekijät näkevät itsensä, alansa ja erikoistumisalueensa.”, Hasan kertoo. 

Hasanilla on vahva kokemus kaupallisesti innovatiivisista rahoitusmenetelmistä ja niiden soveltamisesta av-tuotantoihin. Aikana, jolloin kulttuurialaa uhkaavat merkittävät leikkaukset, Hasan pyrkii avaamaan uusia ajattelutapoja. “Yksi iso kiinnostukseni kohde on rahoitus. Näen Suomen av-alan viennin potentiaalin, mutta rahoituksen puolella tarvitaan luovuutta ja kaupallista ajattelua tukimuotojen lisäksi. Tämä voi tarkoittaa uusien rahoitusmallien rakentamista, sekä synergioiden luomista esimerkiksi pelinkehittäjien tai muiden viihdealojen kanssa tuotannon alkuvaiheesta lähtien”, Hasan toteaa. 

Tulevan 13. Finnish Film Affairin valmistelu on jo kovassa vauhdissa, minkä lisäksi Hasan on mukana seuraamassa ensimmäisen Söderlångvik Masterclassin käynnistymistä. Ainutlaatuisen konseptin ensimmäinen toteutus on 3.-5.5. ja Masterclass-vetäjänä toimii näyttelijä Alma Pöysti. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Föreningen Konstsamfundet ja Helsinki International Film Festival. Söderlångvik Masterclass kokoaa 12 lahjakasta pohjoismaista näyttelijää ja ohjaajaa viikonlopun kestävään residenssiin. Hasan pitää tätä loistavana mahdollisuutena pohjoismaisten verkostojen luomiseen ja ylläpitämiseen. “Potentiaali kansainvälisen yhteistyön kasvattamiseen on korkea ja haluan panostaa tapahtumien ja yhteistyöprojektien kehittämiseen alalla, myös av-tuotannot olisi mahdollista nähdä vahvemmin vientituotteina. Koen, että Helsinki International Film Festivalin ja FFA:n velvollisuutena on luoda energinen, inspiroiva ja keskustelua herättävä foorumi, jossa tuomme alalle rohkeita avauksia, aina askeleen edellä, tietenkin!”

13. Finnish Film Affair järjestetään Helsingissä 25.-27.9.2024.