Av-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair etsii ohjelmapäällikköä

Kuva vuoden 2022 Finnish Film Affairista. Yleisö katsoo paneelia Bio Rexissä.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä järjestettävä audiovisuaalisen alan vienti- ja ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair etsii uutta ohjelmapäällikköä. Hakuaika päättyy 25.2.2024. Tehtävässä vuodesta 2019 asti toiminut Maria Pirkkalainen-Barber siirtyy Taiteen edistämiskeskukseen.

HIFF rekrytoi: tule mukaan edistämään suomalaisen av-alan kansainvälistymistä ja osaamista! Suomalaisten ja pohjoismaisten elokuvien ja sarjojen vienti- ja ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair etsii uutta ohjelmapäällikköä. 13. Finnish Film Affair järjestetään 25.–27.9.2024 osana 19.–29.9. järjestettävää Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia. 

Finnish Film Affair on ainutlaatuinen kohtaamispaikka suomalaisten ja kansainvälisten av-alan ammattilaisten välillä. Se tarjoaa päättäjille, rahoittajille ja ostajille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen ja pohjoismaiseen audiovisuaaliseen alaan. Helsingissä järjestettävän tapahtuman päätavoitteena on tukea alan kasvupotentiaalia esittelemällä uusia kotimaisia elokuvia, sarjoja ja yrityksiä kansainväliselle yhteisölle sekä kehittää ja uudistaa toimijoiden vientiosaamista. Kolmepäiväisen FFA:n ohjelma koostuu tekeillä olevien tuotantojen esittelytilaisuudesta, myynti- ja konsultaatiotapaamisista, verkostoitumistilaisuuksista, näytöksistä, paneeleista ja koulutusohjelmasta. Tapahtumaan osallistui vuonna 2023 yli 500 ammattilaista 25 eri maasta. 

Toivomme sinulta uteliasta otetta työhön, positiivista, ihmisläheistä ja ratkaisukeskeistä asennetta sekä kunnianhimoista suhdetta av-alan kehittämiseen. Ymmärrys elokuvan ja television kotimaisesta ja kansainvälisestä toimintakentästä, levityksestä, tuotannosta ja rahoituksesta ovat edellytys työssä menestymiselle. Myös kokemus tapahtumajärjestämisestä, henkilöstöjohtamisesta ja varainhankinnasta ovat keskeisiä. 

Hakuaika päättyy 25.2.2024. Paikka täytetään maalis-huhtikuusta alkaen ja se on määräaikainen 31.12.2026 saakka. 

Lue lisää ohjelmapäällikön työkentästä alta ja lähetä hakemuksesi 25.2.2024 mennessä. Hakulinkki löytyy tehtäväkuvauksen lopusta.

FFA:n ohjelmapäällikkönä vuodesta 2019 asti toiminut Maria Pirkkalainen-Barber siirtyy Taiteen edistämiskeskuksen kansainvälisten asioiden asiantuntijaksi.

”Finnish Film Affairin kehittäminen näiden viiden vuoden aikana on tuntunut miltei kunniatehtävältä. On todella hienoa, miten Helsinkiin on kasvanut kansainvälisesti kiinnostava tapahtuma, jolla on ollut merkittävää vaikutusta alalle ja jolla on paljon pohjoismaista kasvupotentiaalia. Suuri kiitos kuuluu myös toiminnanjohtaja Anna Möttölälle ja kaikille tiimiläisille ja kollegoille. Nyt on sopiva aika siirtyä eteenpäin”, Pirkkalainen-Barber sanoo. 

”Maria Pirkkalainen-Barber on upeasti kehittänyt Finnish Film Affairin pohjoismaista ulottuvuutta ja ohjelman monipuolisuutta. FFA:n merkitys suomalaisen elokuvan kansainvälistymisessä on kasvanut entisestään. Yhdistyksemme kiittää Mariaa vahvasta työpanoksesta ja työtoveruudesta ja toivotamme hänelle valtavasti onnea uuteen kiinnostavaan tehtävään Taikessa, sanoo Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Möttölä.

Finnish Film Affairin ohjelmapäällikkö

Ohjelmapäällikkönä vastaat tapahtuman sisällön ja toteutuksen suunnittelusta yhdessä tapahtuman kumppaneiden kanssa, budjetin suunnittelusta, rahoitushakemuksista ja kumppanuussopimuksista, vedät FFA-tuotantotiimiä ja vastaat tapahtuman käytännön toteutuksen johtamisesta. Työskentelet läheisesti HIFF ry:n toiminnanjohtajan sekä R&A-tuotantotiimin kanssa. Luot ja ylläpidät verkostoja kotimaassa ja kansainvälisesti.

Tarjoamme näköalapaikan kotimaiseen ja kansainväliseen elokuva-alaan sekä tapahtuma- ja kaupunkikulttuuriin, työhyvinvointiin panostavan työyhteisön, innostavan ilmapiirin sekä mahdollisuuden oppia uutta ja jättää kädenjälkesi eturivin ammattilaistapahtumaan. Kannustamme kaikkia sukupuolia edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan tehtävää riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammaisuudesta tai iästä.

Etsimällämme ammattilaisella on:

  • vankkaa kokemusta tapahtumajärjestämisestä
  • laajaa tuntemusta kotimaisesta av-alasta ja riittävää tuntemusta kansainvälisestä av-alasta
  • erinomainen suomen ja/tai englannin kielen kirjallinen ja suullinen taito, ruotsin kielen taito katsotaan eduksi
  • kokemusta esihenkilötyöstä
  • vahvoja organisointi- ja tiimityöskentelytaitoja
  • halu oppia uutta ja edistää moninaisempaa, parempaa av-alaa

Hyvä tietää:

  • työsuhde on kokoaikainen maalis-lokakuussa ja osa-aikainen (50 %) marras-helmikuussa. Työsuhde on määräaikainen 31.12.2026 saakka, mahdollisuus jatkoon.
  • palkkatarjous 3100 € / kk
  • Työhön kuuluu ajoittain eli tapahtuman aikaan myös ilta- ja viikonlopputyötä 
  • Yhdistyksessä pidempi lomakausi sijoittuu vuodenvaihteeseen; kesällä valmistaudutaan syksyn tapahtumaan, joten silloin lomajakso on lyhyempi. 
  • Pääsääntöisesti työskentelemme viihtyisällä toimistollamme Helsingin Bulevardilla, osittainen etätyömahdollisuus osan aikaa vuodesta.
  • Sinun täytyy olla EU-kansalainen tai omata vaadittava työlupa Suomeen. Lisätietoja löydät Maahanmuuttoviraston sivuilta.

Yhdistyksessämme työskentelet elokuvakulttuurin näköalapaikalla ja muovaat sitä aktiivisesti. HIFF ry järjestää Suomen suurinta ja monipuolisinta elokuvatapahtumaa, syyskuista Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia ja Finnish Film Affairia sekä keväistä R&A Spring Break -festivaalia. Ympärivuotiseen toimintaamme kuuluvat myös elokuvakasvatustyö sekä erikoisnäytökset. Visionamme on olla Pohjoismaiden omaleimaisin ja taiteellisesti korkeatasoisin elokuvatoimija, alamme edelläkävijä vastuullisuudessa, moninaisuudessa ja saavutettavuudessa. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Liitä mukaan erillinen cv (ethän liitä cv:hen kuvaasi). 

Linkki hakulomakkeeseen (Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.)

Haastatteluihin kutsuttaville ilmoitetaan erikseen. Huomaathan, että haastatteluita ryhdytään pitämään heti sopivien hakijoiden ilmaantuessa, joten hakemista ei kannata jättää viime tinkaan. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä rekrytointien tuloksesta helmikuun loppuun mennessä.

Jos haluat tiedustella tehtävistä puhelimitse, voit soittaa:

toiminnanjohtaja Anna Möttölälle ke–pe klo 12–15, puh. +358405005101

hallituksen puheenjohtaja Sara Norbergille ke 14.2. klo 11–13 ja ke 21.2. klo 11–13, puh. +358405916171.

Artikkelikuva: Sami Sorasalmi