/ Uutiset
Yleisöä elokuvasalissa, valkokankaalla Rakkautta & Anarkiaa 2023 -logo

Vaikuta elokuvakulttuuriin näköalapaikalta! Etsimme HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -yhdistykselle näkemyksellistä, osaavaa ja idearikasta toiminnanjohtajaa. Pitkäaikaisen toiminnanjohtajamme Anna Möttölän suunnatessa kohti uusia haasteita, rekrytoimme toiminnanjohtajaa vakituiseen työsuhteeseen johtamaan Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toimintaa. Työ alkaa maaliskuussa 2024 tai sovitusti. Haku päättyy 19.11.2023.

Yhdistyksessämme työskentelet elokuvakulttuurin näköalapaikalla ja olet aktiivisesti muovaamassa sitä. HIFF ry järjestää Suomen suurinta ja monipuolisinta elokuvatapahtumaa, syyskuista Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia ja sen kansainvälistä ammattilaistapahtumaa Finnish Film Affairia, keväistä R&A Spring Break -festivaalia sekä levitystoimintaa. Ympärivuotiseen toimintaamme kuuluvat myös elokuvakasvatustyö sekä erikoisnäytökset. Visionamme on olla Pohjoismaiden omaleimaisin ja taiteellisesti korkeatasoisin elokuvatoimija, alamme edelläkävijä vastuullisuudessa, moninaisuudessa ja saavutettavuudessa. Yhdistyksellä on viisi vakituista työntekijää ja enimmillään noin 30 projektityöntekijää.

Toivomme sinulta uteliasta otetta työhön, positiivista sekä ihmisläheistä ja ratkaisukeskeistä asennetta sekä lämmintä suhdetta elokuvataiteeseen. Johtamiskokemus sekä taloushallinnon ja varainhankinnan osaaminen ovat välttämättömiä työn menestyksekkäässä hoitamisessa. Seuraavien vuosien tärkeitä kehityskohteita on toiminnan talouspohjan kasvattaminen kulttuurin julkisen rahoituksen vähentyessä.

Tarjoamme näköalapaikan kotimaiseen ja kansainväliseen elokuva-alaan ja tapahtuma- ja kaupunkikulttuuriin, työhyvinvointiin panostavan työyhteisön, innostavan ilmapiirin sekä mahdollisuuden oppia uutta ja jättää kädenjälkesi eturivin elokuvatapahtumiin. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan tehtävää riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammaisuudesta tai iästä.

Lue lisää toiminnanjohtajan työkentästä alla ja lähetä hakemuksesi 19.11.2023 mennessä. Linkki hakulomakkeeseen löytyy tehtäväkuvauksen lopusta. Haastatteluihin kutsuttaville ilmoitetaan erikseen. Huomaathan, että haastatteluita ryhdytään pitämään heti sopivien hakijoiden ilmaantuessa, joten hakemista ei kannata jättää viimeiseen päivään. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä rekrytointien tuloksesta joulukuun puoliväliin mennessä.

HIFF ry:n toiminnanjohtaja

Toiminnanjohtajana vastaat henkilöstön johtamisesta, työhyvinvoinnista ja rekrytoinneista. Vedät yhdistyksen monipuolisen toiminnan suunnittelua ja pitkäjänteistä strategia- ja kehitystyötä ja osallistut myös ohjelmiston suunnitteluun. Vastaat yhdistyksen budjetin suunnittelusta ja taloushallinnosta, vedät varainhankintaa ja kumppanuustyötä, ja huolehdit rahoitushakemuksista. Luot ja ylläpidät verkostoja kotimaassa ja kansainvälisesti ja edustat yhdistystä.

Etsimällämme ammattilaisella on:

 • vankkaa kokemusta henkilöstöjohtamisesta sekä ymmärrystä festivaali- ja tapahtumatyön luonteesta; nautit ajoittaisesta hektisyydestä ja sinulla on hyvä paineensietokyky
 • hyvää ja tuloksellista osaamista talousjohtamisesta ja -hallinnosta sekä varainhankinnasta ja kaupallisista kumppanuuksista
 • idearikasta ja käytännönläheistä otetta toiminnan suunnitteluun sekä yhdistyksen strategiseen johtamiseen
 • aito kiinnostus ja innostus elokuvaan
 • ymmärrystä erilaisista yleisöistä
 • kunnianhimoa ja osaamista rakentaa inklusiivisempaa festivaalitoimintaa ja halua oppia uutta
 • erinomainen suomen ja/tai englannin kielen kirjallinen ja suullinen taito. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Hyvä tietää:

 • Työsuhde on kokoaikainen ja vakituinen.
 • Työhön kuuluu ajoittain eli tapahtumien aikaan myös ilta- ja viikonlopputyötä.
 • Yhdistyksessä pidempi lomakausi sijoittuu vuodenvaihteeseen; kesällä valmistaudutaan syksyn R&A-festivaaliin, joten silloin lomajakso on lyhyempi.
 • Pääsääntöisesti työskentelemme viihtyisällä toimistollamme Helsingin Bulevardilla, osittainen etätyömahdollisuus osan aikaa vuodesta.
 • Sinun täytyy olla EU-kansalainen tai omata vaadittava työlupa Suomeen. Lisätietoja löydät Maahanmuuttoviraston sivuilta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Mainitse hakemuksessa palkkatoiveesi. Liitä mukaan erillinen cv.

Mikäli haluat tiedustella tehtävistä puhelimitse, voit soittaa:

 • toiminnanjohtaja Anna Möttölälle 31.10. alkaen arkisin klo 11-15,
  puh. +358405005101
 • hallituksen puheenjohtaja Sara Norbergille 3.11. klo 12.30-14 tai 10.11. klo 9-12,
  puh. +358405916171

>>> Avaa hakulomake uudessa välilehdessä.

Kuva: Mari Mur