/ Uutiset

Tule ja hoilaa kanssamme keuhkojesi kyllyydestä!

Mikä on kovin koneista, mikä statuksista suurin?

Se olet tietysti sinä, rakas uutisemme lukija. Miksi? Koska tätä lukiessasi haluat viettää lumoavan lauantai-illan kanssamme 19. elokuuta. Lasipalatsin Bio Rexissä nautitaan kello 20 alkaen rock-legenda Hassisen Konetta tuplana.

R&A x Yle Teema: Hassisen Kone -sing-along -näytöksessä tarjoillaan pala suomalaista rock-historiaa Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin -dokumenttielokuvan muodossa. Heti dokkarin perään esitetään Ismo Alangon luotsaaman bändin viimevuotisen paluukeikan live-taltiointi Hassisen Kone stadionilla. Kummankin elokuvan on ohjannut Mika Kaurismäki.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Pekka Lanerva kertoo, että festivaalin 1980-luvun lopulla perustaneelle nelikolle Hassisen Kone oli tärkeä yhtye.

– Punk-kauden tee se itse -asenne oli taustalla, kun festivaalia ruvettiin kehittämään. Jos kukaan muu ei tee, niin tehdään sitten itse!

Varaa ilmaiset lippusi täältä (max 2 lippua / henkilö).

Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin ja Hassisen Kone stadionilla esitetään samaan aikaan näytöksen kanssa Yle Teemalla. Tv-katsojia kehotetaan laulamaan niin kovaa, että se kuuluu kotisohvilta Helsinkiin ja Lasipalatsille asti.

Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ja Ylen yhteistyötä. Pysy kuulolla tämän vuoden muusta yhteisohjelmasta seuraamalla kanaviamme.

Muista, etteivät liikemiesten vaimotkaan enää tuhlaa Coppertoneen, sillä kestävän kauneuden takaa se, että hankkii Hassisen Koneen.

 

Kuva: Kari Lahtinen