/ Uutiset
Still lyhytelokuvasta Record shop. Kuvassa levykaupan myyjä Patisse on tiskin takana. Hänellä on ruskeat afrohiukset ja unelmoiva ilme. Kuvassa on vaaleanpunainen valo.

Joulukuun lopussa vietetään jo kymmenettä kertaa Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää. R&A on tuttuun tapaan mukana Lyhytelokuvapäivän työryhmässä. Ranskasta lähtöisin oleva tapahtuma juhlistaa lyhyttä elokuvamuotoa vuoden lyhimpänä päivänä, tänä vuonna 21.12.2022. Lyhytelokuvapäivän kunniaksi on mahdollista järjestää oma pop-up -näytöksensä 14.–21.12.

R&A:n pop up -paketti koostuu kotimaisen lyhytelokuvakilpailun yleisöpalkinnon voittaneista elokuvista. Kavalkadiin kuuluu Milja Härkösen lyhytdokumentti Että tuntisin eläväni, joka sukeltaa Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin valmistautuvien nuorten maailmaan, Uzair Amjadin Paper Promises, jossa Helsinkiin muuttanut pakistanilaisopiskelija muodostaa postia jakaessaan uudenlaisen suhteen oviin sekä Basha Tronin Väkivallan tanssi, jonka keskiössä on 12-vuotias Albert, joka löytää uuden maailman nyrkkeilysalilta. Koosteessa on mukana myös tämän vuoden yleisöpalkinnon voittanut Levykauppa (kuvassa). Lotte Laitisen lyhytelokuvassa 15-vuotias Vaula yrittää sulautua levykaupan kanta-asiakkaiden joukkoon ja saada osakseen ihastuttavan levykaupan myyjän Patissen huomion.

Ilmoittautuminen pop-up -näytöksen järjestäjäksi on auki aina 21.12. saakka.

Lue lisää näytöksen järjestämisestä ja ilmoittaudu mukaan tästä.

R&A:n lisäksi työryhmään kuuluvat tänä vuonna Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Turku Animated Film Festival ja Ihmefilmi. Hanketta rahoittaa Suomen elokuvasäätiö. Lyhytelokuvapäivän teatteripakettia esitetään elokuvasäätiön Kino K13:ssa. Lyhytelokuvapäivää juhlistetaan myös Yle Teemalla, jonka lyhytelokuvayössä nähdään palkittuja lyhytelokuvia meiltä ja muualta.