/ Uutiset

Tämän vuoden ympäristölippujen ja -sarjakorttien lahjoitussumma jaettiin tänä vuonna Eläinten turvakoti Saparomälle ja Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Ympäristölippujen lahjoitussumma oli yhteensä 3969€, ja se jaetaan tasan kohteiden kesken.

Suuntaamalla lahjoitusvarat ympäristönsuojeluun R&A haluaa tukea kestävää luonnonsuojelua ja tarjota yleisölleen helpon tavan osallistua. Tänä vuonna huomio haluttiin kohdistaa nimenomaan muunlajisiin eläimiin kohdistuvaan työhön. R&A haluaa esittää mitä suurimmat kiitokset ympäristölipun ostaneille katsojille!

Eläinten turvakoti Saparomäki tarjoaa kodin teurasuhan alla oleville tuotantoeläimille. Saparomäen keskeisimpiä toimintoja ovat koulutus- ja tiedotustyö. Turvakoti tarjoaa myös ihmisille puitteet tutustua muihin eläinlajeihin tuntevina ja ainutlaatuisina yksilöinä ja persoonina.  Saparomäellä elelee possuja, lampaita, kanoja sekä entinen koe-eläinkoira. Lahjoituksen tuotot ohjataan turvakodin ylläpitoon sekä uusien tilojen rakentamiseen.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on puolestaan Somerolla sijaitseva, vuonna 2012 perustettu maatila- ja tuotantoeläinten turvakoti. Tuulispäässä on noin 100 vakituista eläinasukasta: hevosia, nautoja, sikoja, lampaita, vuohia, lintuja, tarhakettuja sekä minkki. Kaikille asukkaille yhteistä on se, että ne ovat olleet teuras- tai lopetusuhan alla tai niillä ei ole ollut muuta paikkaa minne mennä. Tuulispää toimii eläinten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi ja puhuu eläinten oikeuksien puolesta. Eläinsuojelukeskuksen toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon eläinsuojeluyhdistys, ja toiminta on mahdollista vain lahjoitusvaroin.