CUT TO THE CHASE – R&A SHORTS: KOTIMAINEN LYHYTELOKUVAKILPAILU 2020

Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman kotimaiseen kilpailuun voi hakea korkeintaan 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla (musiikkivideot eivät ole hakukelpoisia). Elokuvan tuotanto- tai osatuotantomaan tulee olla Suomi. Kilpasarjan elokuvat valitsee festivaalin esiraati ja voittajaelokuvat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpasarjan elokuvat esitetään syksyn 2020 R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtumassa.

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Toista kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto jaetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva antaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatkapalkinto eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille (Clermont-Ferrand, Oberhausen, Annecy, Nordisk Panorama tai IDFA).

Paras opiskelijaelokuva palkitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkinto on akkreditaatio vuoden 2021 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille sekä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaan. Opiskelijaelokuvat kilpailevat myös muista palkinnoista. Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Haku vuoden 2020 kilpailuun on päättynyt. Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuma järjestetään 23.–27.9.2020 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.