31. Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 20.30.9.2018

FESTIVAALITIETOA

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia.

Festivaali täydentää pääkaupungin elokuvatarjontaa tuomalla teattereihin ajankohtaisia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien uutuuksista. Ohjelmisto on alkuvuosien Aasia-painotuksesta laajentunut käsittämään elokuvahelmiä kaikilta mantereilta. Festivaalin ideologisina oppimestareina loistavat mm. festivaalille nimen antanut Lina Wertmüller (Rakkautta ja anarkiaa, 1973), Wong Kar-Wai, Spike Lee, Peter Greenaway, Gaspar Noé, John Woo, David Cronenberg, Takeshi Kitano, Todd Solondz, Takashi Miike sekä Hayao Miyazaki. Nämä nimet löytyvät toistuvasti festivaalin ohjelmistosta ja kiinnostavat yleisöä vuosi – ja vuosikymmen – toisensa jälkeen.

Rakkautta & Anarkiaa on 30 vuoden aikana laajentunut kahdesta teatterista 18 saliin ja noussut merkittäväksi 11-päiväiseksi elokuvataiteen juhlaksi. Elokuvanäytökset järjestetään Helsingin keskustassa: festivaali valtaa hetkeksi sekä Kinopalatsin sekä elokuvapyhättjä, kuten Andorran ja Orionin. Vuoden 1988 festivaalin ohjelmistossa oli 26 elokuvaa. Vuonna 2016 festivaalin ohjelmistossa oli yli 180 pitkää elokuvaa ja melkein yhtä monta lyhytelokuvaa.

30. R&A-festivaali keräsi yli 60 000 kävijää.

R&A kokoaa vuosittain Helsinkiin tärkeitä elokuvantekijöitä puhumaan töistään sekä tapaamaan festivaaliyleisöä ja alan ammattilaisia. Vuosien varrella festivaalilla ovat vierailleet muun muassa Danny Boyle, John Woo, Gaspar Noé, Tilda Swinton, Jan Kounen, Aleksandr Sokurov, Baz Luhrmann, Philip Ridley, Nicolas Winding RefnJacques Audiard, Lucille Hadzihalilovic, Terence Davies ja Cristian Mungiu. Maamme seuratuinta elokuvafestivaalia järjestää Helsinki International Film Festival ry.

R&A-LEHTI

Lue vuoden 2017 R&A-lehti täältä!

Lehden voi noutaa seuraavista paikoista:

Pääkaupunkiseudun kirjastot ja kulttuurikeskukset

Akateeminen Kirjakauppa
Allas Sea Pool
Corona
Elisa Kulma
Finnkino Flamingo
Finnkino Iso Omena
Finnkino Kinopalatsi
Finnkino Sello
Finnkino Tennispalatsi
Kaapelitehtaan info & kauppa
Kaisa-talo
Kino Engel
Kino Tapiola
Korjaamo
Orion
Savoy-teatteri
Yle/Iso Paja

MOBIILIAPPLIKAATIO

R&A-ohjelmisto löytyy myös mobiilista! Lataa tapahtuma-applikaatio Eventmore ja tallenna omat leffasuosikit käteväksi aikatauluksi: www.hiff.fi/app

LEVITYKSEEN TULEVAT ELOKUVAT

Kaikki levitykseen tulevat elokuvat löydät täältä.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali toteutetaan Helsingin kaupungin ja Suomen elokuvasäätiön tuella.

Rakkautta & Anarkiaa
Huom: Uusi osoite!
Simonkatu 12 B 13,
00100 Helsinki

Puh. 010 315 6100

Henkilökunnan yhteystiedot Yhteistyökumppanit