Anna joen virrata -elokuvan norjalainen ohjaaja Ole Giæver (s. 1977) saapuu vieraaksi R&A Spring Breakiin 14.–15.4.2023. Anna joen virrata käsittelee 70-luvun lopun Altajoki-kiistaa, jota pidetään saamelaisaktivismin historiallisena virstanpylväänä.

Giæverilla on ohjauksen lisäksi osaamista käsikirjoituksen ja näyttelemisen saralla. Tromssalainen elokuvantekijä on opiskellut Nordland Art and Film Collegessa Lofooteilla sekä Konstfackissa Tukholmassa. Useat Giæverin ohjaukset ovat saaneet ensi-iltansa Berlinalessa kansainvälisen uuden elokuvan Panorama-sarjassa. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla ohjaajan töistä on nähty Out of Nature (R&A 2014) ja From the Balcony (R&A 2017).

Giæver ja näyttelijä Ella Marie Hætta Isaksen ovat paikalla Anna joen virrata -näytöksissä 14.4. klo 17.30 Bio Rexissä ja 15.4. klo 12 Bio Rexissä.

Lisäksi Giæver ja Isaksen osallistuvat lauantaina 15.4. Lasipalatsin Bio Rexissä klo 14 järjestettävään keskusteluun R&A Talks: Ellos eatnu – elokuva saamelaisaktivismin välineenä, jossa puntaroidaan elokuvan vaikuttamismahdollisuuksia.