Ella Marie Hætta Isaksen

Saamelainen muusikko, aktivisti ja näyttelijä Ella Marie Hætta Isaksen (s. 1998) saapuu vieraaksi R&A Spring Breakiin 14.–15.4.2023.

Laulaja Isaksen on voittanut saamelaisen Sámi Grand Prix -musiikkipalkinnon sekä soolokappaleillaan että bändinsä ISÁKin riveissä. Joikun ja housen yhdistelmällä norjalaisyleisöä villinnyt ISÁK sai parhaan uuden musiikin SGP-palkinnon vuonna 2018.

Anna joen virrata -elokuvassa Isaksen tekee vaikuttavan näyttelijädebyytin. 70-luvun lopun Altajoki-kiistaan uppoutuva elokuva on surullisen ajankohtainen ja Isaksen sen päätähdeksi osuva valinta: hänet tunnetaan ympäristöaktivistina ja saamelaisten oikeuksien puolustajana. Hiljattain otsikoihin nousivat tuulivoimahankkeita saamelaisalueilla vastustavat mielenosoitukset, joissa Isaksenin ja muiden saamelaisaktivistien rinnalla protestoi Greta Thunberg.

Isaksen ja elokuvaohjaaja Ole Giæver ovat paikalla Anna joen virrata –näytöksissä 14.4. klo 17.30 Bio Rexissä ja 15.4. klo 12 Bio Rexissä.

Lisäksi Isaksen ja Giæver osallistuvat lauantaina 15.4. Lasipalatsin Bio Rexissä klo 14 järjestettävään keskusteluun R&A Talks: Ellos eatnu – elokuva saamelaisaktivismin välineenä, jossa puntaroidaan elokuvan vaikuttamismahdollisuuksia.