/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali on julkistanut tämän vuoden lisänäytökset. Uusintana nähdään monia festivaalin yleisösuosikkeja, kuten uudet R&A-hitit SHOWING UP ja SCRAPPER sekä Pedro Almodóvarin lyhytelokuvanäytös STRANGE WAY OF LIFE + THE HUMAN VOICE.

Muita uusintana nähtäviä R&A-yleisön suosikkeja ovat brittiohjaaja Nida Manzoorin Bollywoodia ja kungfu-toimintaa naittava POLITE SOCIETY, saksalaistähti Franz Rogowskin ryydittämä visuaalinen tykitys DISCO BOY sekä Squid Game -kasvo Lee Jung-jaen hysteerinen vakoojatrilleri HUNT, joka tarjoilee ällistyttäviä käänteitä kuin bibimbapia.

Lisänäytöksinä nähdään R&A:n kaiken kattavaa tarjontaa vastaava kirjo elokuvia aina jenkki-indien tuntemattomista suuruuksista (FREMONT ja WE’RE ALL GOING TO THE WORLD’S FAIR) ja kotimaisen indien uusimpien uutuuksien (HIIDENKIRNU) kautta vuoden häkellyttävimpin lyhytelokuviin (Fuck it, I’m Young! ja Do Androids Dream?).

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa tavoittelevista elokuvista uusinnan saavat pohjoismaiseen kolonialismiin pureutuva tanskalainen satiiri EMPIRE ja grönlantilainen yliluonnollinen poliisitrilleri THE EDGE OF THE SHADOWS.

Muita uusinnan arvoisia elokuvia ovat myös animaatioelokuvien Oscar-palkinnosta kisannut MARCEL THE SHELL WITH SHOES ON, ikääntymistä käsittelevä georgialainen humaani rakkaustarina BLACKBIRD BLACKBIRD BLACKBERRY, New Yorkin 2000-luvun alun indie rock -skenen läpi leikkaava MEET ME IN THE BATHROOM, 1980-luvun Newcastleen sijoittuva syvästi koskettava LGBT-draama BLUE JEAN, espanjalainen sukupuoli-identiteettiä käsittelevä hellä kasvutarina 20,000 SPECIES OF BEES ja festivaalivieraaksi saapuvan tanskalaisdokumentaristi Lea Globin häkellyttävä taiteilijamuotokuva APOLONIA, APOLONIA.

Yllätysuusintana esitetään Savoy-teatterissa kevään R&A Spring Break -festivaalilla loppuun myynyt ja yleisön sydämet valloittanut herkkä tieteisdraama AFTER YANG.

Lisänäytöksiä järjestetään perjantaista sunnuntaihin 22.–24. syyskuuta. Liput kaikkiin uusintoihin ovat myynnissä nyt.

RAKKAUTTA & ANARKIAA -UUSINTANÄYTÖKSET

PERJANTAI 22.9.
THE EDGE OF THE SHADOWS klo 21.00 Cinema Orion

LAUANTAI 23.9.
MARCEL THE SHELL WITH SHOES ON klo 11.30 Savoy-teatteri
STRANGE WAY OF LIFE + THE HUMAN VOICE klo 12.00 Bio Rex Lasipalatsi
HIIDENKIRNU klo 12.15 Cinema Oron
SCRAPPER klo 13.30 Bio Rex Lasipalatsi
BLACKBIRD BLACKBIRD BLACKBERRY klo 13.30 Savoy-teatteri
MEET ME IN THE BATHROOM klo 16.00 Savoy-teatteri
HUNT klo 18.15 Savoy-teatteri
FUCK IT, I’M YOUNG! klo 18.30 Cinema Orion
WE’RE ALL GOING TO THE WORLD’S FAIR klo 21.00 Cinema Orion

SUNNUNTAI 24.9.
SHOWING UP klo 11.30 Bio Rex Lasipalatsi
AFTER YANG klo 12.00 Savoy-teatteri
DO ANDROIDS DREAM? klo 12.00 Cinema Orion
BLUE JEAN klo 13.45 Bio Rex Lasipalatsi
FREMONT klo 14.00 Savoy-teatteri
DISCO BOY klo 16.00 Bio Rex Lasipalatsi
20,000 SPECIES OF BEES klo 16.00 Savoy-teatteri
EMPIRE klo 18.30 Cinema Orion
POLITE SOCIETY klo 18.45 Savoy-teatteri
APOLONIA, APOLONIA klo 20.45 Cinema Orion

 

Kuva: Hiidenkirnu