/ Uutiset

Suomen suurimman elokuvafestivaalin lipunmyynti on alkanut lennokkaasti. Elokuvaliput ovat myyneet paremmin kuin alkoholi, tupakka ja bensa yhteensä tai ainakin sinnepäin. Lue täältä, mitkä elokuvat ovat vaarassa myydä loppuun seuraavaksi tai kadu loppuikäsi!

R&A-lippujen myynti lähti lentoon heti aamusta, kun tuomionpäivän kello alkoi kolkuttaa ja lippukaupan jonotusnumerot vilkkua elokuvanautintoja himoavien festivaali-ihmisten verkkokalvoilla. Kellon käydessä 10.00 alkoi säälimätön kamppailu elämästä, kuolemasta ja elokuvalipuista.

Ensimmäisenä loppuun myi Rakkautta & Anarkiaa -gaalan elokuva POOR THINGS. Vastikään Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-illan ja loistavan vastaanoton saanut retrofuturistinen eepos kertoo hullun tiedemiehen henkiin herättämästä nuoresta Bellasta (Emma Stone), joka kiertää muina frankensteinin hirviöinä ympäri steampunk-henkistä maailmaa löytääkseen itsensä. R&A-gaalan näytöksen jälkeen elokuva nähdään Suomen elokuvateattereissa ensi vuonna.

Pian R&A-gaalan perässä loppuivat liput myös avajaiselokuvaan MONSTER – VAARALLINEN LEIKKI, Mestarigaalan elokuvaan THE ZONE OF INTEREST, päätöselokuvaan PAST LIVES sekä Aki Kaurismäen KUOLLEET LEHDET -elokuva englanniksi tekstitetty näytös. Myös osa elokuvien SHOWING UP ja SCRAPPER näytöksistä on myyty loppuun.

Loppuunmyyneisiin gaalaelokuviin vapautuu pieniä määriä lippuja aina pari päivää ennen näytöstä. Vapautuvista lipuista tiedotetaan festivaalin sosiaalisessa mediassa.

Hanki nämä liput ennen kuin on myöhäistä!

Hätä ei ole tämän näköinen, eikä kirvestä ole syytä heittää kaivoon, sillä 1) kaivoja ei saa roskata ja 2) lippuja on vielä jäljellä muihin vuoden ehdotonta parhaimmistoa edustaviin elokuviin. Alla vinkit siitä, mitä kannattaa hankkia juuri nyt, ettei sitten ala harmittaa.

Edellä mainittujen elokuvien lisäksi lippuja on rohmuttu myös Ihmisoikeusgaalan elokuvaan JE’VIDA, Pedro Almodóvarin lyhytelokuvien STRANGE WAY OF LIFE + THE HUMAN VOICE -näytökseen ja Kotimaisen gaalan elokuvan PELURI – KUOLEMA ON ELÄVIEN ONGELMA molempiin näytöksiin. Kaikkiin näihin on vielä jäljellä lippuja – mutta ei välttämättä enää kauan.

Muita elokuvia, jotka ovat myyneet kuin makkara ovat olleet japanilaismestari Takeshi Kitanon samuraieepos KUBI, viime vuonna Oscar-ehdokkaanakin ollut Kurosawa-remake LIVING, brittilegenda Timothy Spallin tähdittämä VIIMEINEN VUORO ja Selma Vilhusen uutuus NELJÄ PIENTÄ AIKUISTA.

Potentiaalisia festivaalihittejä ovat lipunmyynnin alun perustella myös rajoja rikkova eroottinen trilleri FEMME, indie-ikoni Ira Sachsin uusin ohjaus PASSAGES – HETKESSÄ, postapokalyptinen scifi-animaatio WHITE PLASTIC SKY, sarjakuvien maailmaan sijoittuva jenkki-indie FUNNY PAGES ja virolainen ortodoksi-kungfu-munkki-action-pläjäys THE INVISIBLE FIGHT.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali alkaa tasan viikon päästä. Koko ohjelmiston löydät täältä.