/ Uutiset

36. HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali tuo yhteisen elokuvajuhlan ja kansainvälisen elokuvan kirkkaimmat timantit jälleen pääkaupunkiseudun teattereihin syyskuussa! Haemme nyt iloiseen ja kunnianhimoiseen tiimiimme vieraskoordinaattoria, lipunmyyntikoordinaattoria, ammattilaistapahtumaamme Finnish Film Affairiin tuotantokoordinaattoria ja viestintäkoordinaattoria sekä viestinnän ja tuotannon palkallisia harjoittelijoita tekemään kanssamme upeaa ja tunnelmallista festivaalia.

Lue lisää avoinna olevista tehtävistä ja lähetä hakemuksesi meille! Haku päättyy 1.5., mutta haastattelukutsuja lähetämme jo aiemmin. Hakulinkit löytyvät tehtävänkuvauksista alta. Huomaathan, että vieraskoordinaattorin, FFA-viestintäkoordinaattorin ja logistiikka- ja vierasharjoittelijan tehtäviin ei vaadita suomen kielen taitoa.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa on Suomen suurin ja monipuolisin elokuvatapahtuma, joka kerää syyskuisin elokuvan ystävät nauttimaan rohkeimmasta ja puhutuimmasta uudesta kansainvälisestä elokuvasta. Järjestyksessään 36. HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 14.–24.9.2023. Yleisöfestivaalin ohella järjestetään myös ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair, joka kerää kansainvälisen alan uuden suomalaisen ja pohjoismaisen elokuvan äärelle.

Toivomme sinulta kokemusta ja/tai koulutusta vastaavista tehtävistä, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, uteliasta ja itsenäistä otetta työhön sekä erinomaisia tiimityöskentelytaitoja. Tarjoamme näköalapaikan kotimaiseen ja kansainväliseen elokuva-alaan ja tapahtuma- ja kaupunkikulttuuriin, työhyvinvointiin panostavan työyhteisön, innostavan ilmapiirin sekä mahdollisuuden oppia uutta ja jättää kädenjälkesi eturivin elokuvatapahtumaan. Kannustamme kaikkia sukupuolia edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan tehtäviä riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammaisuudesta tai iästä. Toivomme, että hakemuksiin ei liitetä kuvia.

Hyvä tietää: Työpaikka sijaitsee Helsingissä ja koska yhdessä tekeminen on festivaalimme ytimessä, työskentelemme pääsääntöisesti toimistollamme. Etätyö on mahdollista rajatusti. Festivaalin aikaan tehtäviin kuuluu myös ilta- ja viikonlopputyötä.

Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan erikseen ja haastattelut pidetään toukokuussa. Mikäli haluat tiedustella R&A-tehtävistä puhelimitse, voit soittaa toiminnanjohtaja Anna Möttölälle maanantaisin tai perjantaisin klo 13–16 välillä, puh: +358 40 5005101.

Tiedusteluihin Finnish Film Affair -tehtävistä vastaa sähköpostitse ohjelmapäällikkö Maria Pirkkalainen-Barber osoitteessa maria(a)hiff.fi.

Rakkautta & Anarkiaa

Vieraskoordinaattori
Vieraskoordinaattori vastaa R&A-festivaalin kansainvälisten tekijävieraiden kutsujen koordinoinnista, matka- ja majoitusjärjestelyistä sekä ohjelman koordinoinnista. Hän työskentelee läheisesti toiminnanjohtajan, taiteellisen johtajan ja logistiikkakoordinaattorin sekä viestintätiimin kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään mm. hotellikumppanimme sekä eri maiden suurlähetystöjen kanssa. Toivomme vieraskoordinaattorilta kokemusta kulttuurituotannon kentällä. Osaaminen palvelu- ja matkailualalta sekä kansainvälinen kokemus katsotaan eduksi. Olennaista on kiinnostus erilaisiin ihmisiin. Hyvät kommunikointi- ja tiimityöskentelytaidot, järjestelmällisyys sekä paineensietokyky ovat keskeisiä. Hyvä englanninkielen taito on välttämätön, suomen kielen taidosta on etua.

Työ alkaa 17.7. ja jatkuu 30.9. saakka. Työsuhde on kokopäiväinen. Palkkatarjous 2000 € / kk.
Hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) vieraskoordinaattorin tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

Lipunmyyntikoordinaattori
Sujuva lipunmyynti on keskeinen osa festivaalia ja yleisökokemusta. Lipunmyyntikoordinaattori suunnittelee ja koordinoi R&A:n lipunmyyntiä, asiakaspalvelua ja lipunmyyjien työtä. Hän työskentelee läheisesti teknisen lipunmyyntikumppanimme Evention, teatterikumppanien sekä viestintätiimin, ohjelmistotiimin ja staff-koordinaattorin kanssa. Lipunmyyntikoordinaattori vastaa myös päivittäistilityksistä ja lipunmyynnin hallinnosta. Työ edellyttää asiakaspalvelukokemusta, erinomaisia kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja, huolellisuutta, organisointitaitoja ja paineensietokykyä sekä positiivista, joustavaa asennetta. Esihenkilökokemus sekä kokemus tapahtumatyöstä ja lipunmyyntijärjestelmistä on suureksi eduksi. Työ edellyttää hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

Työ alkaa 24.7. ja jatkuu 6.10. saakka. Työsuhde on kokopäiväinen. Palkkatarjous on 2000 € / kk.
Hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) lipunmyyntikoordinaattorin tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

Toimitusharjoittelija
Toimitusharjoittelijan tehtävänä on koota ohjelmiston elokuvien krediittitiedot, kuvat ja muu oheismateriaali viestinnän ja tuotannon käyttöön, avustaa festivaalikatalogin päätoimittajaa, osallistua festivaalin verkkosivujen toimitukseen sekä avustaa muuta viestintä- ja markkinointitiimiä. Työ edellyttää huolellisuutta ja pitkäjänteisyyttä, paineensietokykyä ja positiivista asennetta sekä hyviä kommunikointitaitoja suomeksi ja englanniksi. Toivomme kokemusta WordPress-pohjaisista verkkosivuista ja kuvankäsittelystä sekä elokuvatuntemusta. Kokemus toimitustyöstä on eduksi.

Harjoittelun kesto on n. 2,5 kk aikavälillä 3.7.-30.9. Toivomme, että harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1331 € / kk.
Hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) toimitusharjoittelijan tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

Viestintä -ja markkinointiharjoittelija
Haussamme on teräväkynäinen harjoittelija, jonka sydän sykkii niin elokuvalle kuin suomen kieliopille. Viestintä- ja markkinointiharjoittelijan tehtävänä on osallistua festivaalin verkkosivujen toimitukseen sekä kohdemarkkinointityöhön, tuottaa sisältöä sosiaalisen median kanaviin sekä avustaa viestintäsuunnittelijaa, tiedottajaa ja muuta viestintä- ja markkinointitiimiä. Työ edellyttää erinomaista suomen- ja englannin kielen taitoa, idearikkautta, järjestelmällisyyttä ja joustavuutta. Visuaalinen silmä on eduksi ja toivomme osaamista eri sosiaalisen median kanavista (Metan Business Suiten käyttökokemus katsotaan eduksi) ja WordPress-pohjaisista verkkosivuista.

Harjoittelun kesto on n. 2,5 kk aikavälillä 3.7.-30.9. Toivomme, että harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1331 € / kk.
Hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) viestintä- ja markkinointiharjoittelijan tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

Tuotantoharjoittelija
Tuotantoharjoittelija avustaa festivaalin tuottajaa ja tapahtumakoordinaattoria festivaalitapahtumien, kuten erikoisnäytösten, keskusteluiden ja Pulpettikino-elokuvakasvatusnäytösten sekä tuotannon pyörittämisessä. Työ edellyttää hyviä tiimityöskentely- ja kommunikaatiotaitoja, reipasta otetta työhön, järjestelmällisyyttä ja joustavuutta. Toivomme kokemusta kulttuurialalta ja/tai tapahtumatuotannosta.

Harjoittelun kesto on noin 1,5 kk aikavälillä 7.8.-30.9. Toivomme, että harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1331 € / kk.
Hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) tuotantoharjoittelijan tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

Logistiikka- ja vierasharjoittelija
Logistiikka- ja vierasharjoittelija avustaa logistiikkakoordinaattoria ja R&A-vieraskoordinaattoria sekä FFA-vieraskoordinaattoria kansainvälisten vieraiden matkajärjestelyissä ja erityisesti logistiikan koordinoinnissa Helsingissä. Työ edellyttää hyviä organisaatio- ja tiimityöskentelytaitoja sekä reipasta ja ratkaisukeskeistä asennetta. Oma ajokortti katsotaan eduksi, samoin kokemus tapahtumatyöstä. Hyvä englanninkielen taito on välttämätön, suomen kielen taidosta on etua.

Harjoittelun kesto on noin 1 kk aikavälillä 14.8.-30.9. Toivomme, että harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1331 € / kk.
Hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) harjoittelijan tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

 

Finnish Film Affair

 

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä järjestettävä Finnish Film Affair (FFA) on Suomen suurin elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii pohjoismaisen elokuvan myynti- ja markkinointipaikkana. Kolmipäiväinen tapahtuma tuo vuosittain yhteen noin 500 elokuva-alan ammattilaista ympäri maailmaa myynti-, levitys- ja tuotantoyhtiöistä, festivaaleilta sekä lehdistöstä. 12. Finnish Film Affair järjestetään Helsingissä 20.-22.9.2023. Etsimme tapahtumaan reipasta ja motivoitunutta tuotantokoordinaattoria ja englanninkielistä ja luovaa viestintäkoordinaattoria kahden kuukauden pesteihin elo-syyskuuksi 2023.

FFA-tuotantokoordinaattori
Tuotantokoordinaattorin tehtävänä on vastata tapahtuman showcase-päivän ja paneeliohjelmiston käytännön tuotannosta ja järjestelyistä, sekä tarvittaessa olla mukana tapahtuman muussa tuotannossa. Työ edellyttää kokemusta av-alalta (esim. tuotantoyhtiöt, levittäjät, elokuvateatterit) tai festivaalitapahtumista, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, erinomaisia tiimityöskentely- ja viestintätaitoja, tarkkuutta sekä erinomaista suomen- ja englannin kielen taitoa. Ruotsin kielen taito ja videoeditointitaidot katsotaan eduksi.

Työ alkaa 1.8. ja jatkuu 30.9. saakka ja on kokopäiväinen. Palkka on 2200 € / kk.
Vapaamuotoisen hakemuksesi (erillinen cv liitettävä mukaan) FFA-tuotantokoordinaattorin tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.

FFA-viestintäkoordinaattori
Viestintäkoordinaattorin tehtävänä on vastata Finnish Film Affairin englanninkielisen katalogin toimituksesta, sosiaalisesta mediasta, uutiskirjeistä sekä avustaa lehdistösuhteissa ja tiedotteiden kirjoittamisessa. Huomioithan, että koska tapahtuman viestinnän pääkieli on englanti, roolissa vaaditaan natiivitasoista englannin kielen taitoa. Työ edellyttää lisäksi edellyttää aikaisempaa kokemusta vastaavista viestintä- ja markkinointitehtävistä (etenkin toimitustyöstä, sosiaalisesta mediasta ja digimarkkinoinnista), kiinnostus suomalaiseen ja pohjoismaiseen elokuvaan, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, kunnianhimoista, huolellista ja itsenäistä otetta työhön sekä erinomaisia tiimityöskentelytaitoja. Erinomainen englannin kielen taito on välttämätön, suomen tai ruotsin kielen taito katsotaan eduksi. Taitto-ohjelmien osaamisesta on etua.

Työ alkaa 1.8. ja jatkuu 30.9. saakka ja on kokopäiväinen. Palkka on 2200 € / kk.
Vapaamuotoisen englanninkielisen hakemuksen (erillinen cv liitettävä mukaan englannin tai suomen kielellä) FFA-viestintäkoordinaattorin tehtävään pääset lähettämään tämän lomakkeen kautta.