/ Uutiset
Katsojia avajaisgaalassa.

Takana on ihastuttava Rakkauden & Anarkian täyteinen viikko. Onneksi jäljellä on vielä kokonainen viikonloppu aikaa nauttia laajasta kattauksesta elokuvia, tapahtumia ja keskusteluja.

Viikonloppuna näytetään myös useita lisänäytöksiä. Jo keväällä teatterilevityksessä olleen The Worst Person in the World -elokuvan suuren suosion innoittamana olemme ottaneet ohjelmistoomme myös muita jo teatterilevityksessä olleita: muun muassa Drive My CarSankari sekä Ennio. Tämä Missasitko nämä? -sarja on samalla kunnianosoitus Ennio Morriconelle ja Iranilaiselle elokuvalle.

Lyhäreiden juhlaa!

Tänään näytetään muun muassa näytökset KylässäFilmmaker in Focus: Aino SuniNight Visions esittää ja Lyhyttä toisella tasolla. Sunnuntaina taas päästään katsomaan Anni Puolakan kuvataiteita, esitystaiteita ja elokuvaa yhdisteleviä teoksia Anni Puolakka – Yhteyxiä -näytöksessä.

R&A x Icons Club: Can’t Fight the Moonlight!

Lauantaina jatkuvat myös juhlat. Teurastamon B-Side Barissa tanssitaan ihanien ja ihanan hirveiden millennium-biisien tahtiin. Tänään on mahdollisuus laulaa Christina Aguileraa, Ricky Martinia tai LeAnn Rimesia keuhkojesi kyllyydestä. Millenniumkappaleiden parhaimmistoa soittaa Icons Clubin bileistä tutut DJ Janne X ja DJ Whispilä. Juhlat alkavat kahdeksalta ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

R&A x Kasvitieteellinen puutarha: tunneilmasto

Lauantaina Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa näytetään Cannesissa ensi-iltansa saanut El Agua, joka kertoo sananmukaisesti vedestä, sen voimasta, siihen liittyvistä ikiaikaisista myyteistä sekä karusta todellisuudesta silloin, kun vesi tulvii ja peittää kaiken alleen. Näytökseen on saatavilla myös maksa mitä pystyt -lippuja. Kyseessä on ulkoilmanäytös, joten lämpimät vaatteet ovat paikallaan.

Elokuvan inspiroimana päästään keskustelemaan ilmastokriisin ja tulevaisuuden herättämistä tuntemuksista. Miten elokuvat, dokumentit ja muu taide voi tukea näiden tuntojen äärellä. Työpaja järjestetään sunnuntaina kahdelta Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan luentotilassa (2. kerros). Työpajan yhteydessä pääsee myös nauttimaan kasvitieteellisen puutarhan trooppisesta lämmöstä. Tila on valitettavasti esteellinen, tilaan pääsy ainoastaan kierreportaiden kautta.

Työpajan ohjaa Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen, täytä lomake tästä linkistä.

Lisätietoa ympäristötunteista:
https://www.ymparistoahdistus.fi
https://tunne.org

Ihmisiä Torrefazionen Cinemaissi-klubilla.

Cinemaissin Kino Fiesta -klubi houkutteli ihmisiä lämpölamppujen alle.