/ Uutiset

Uusintänäytösten liput ovat nyt myynnissä, ja festivaalin toinen puolisko on täydessä vauhdissaan. Kuluneen alkupuoliskon aikana olemme saanet iloita täysistä elokuvasaleista, upeista vieraista, kiinnostavista keskusteluista ja juhlahumusta. 

Rakkautta & Anarkiaa huipentuu toiseen viikonloppuun, jolloin on mahdollista nähdä festivaalin yllätyssuosikki Tukdam, liettualainen scifi-dystopia Vesper ja kriittinen Brainwashed: Sex-Camera-Power. Nyt on myös mahdollista nähdä jo levityksessä hurmanneet Ryusuke Hamaguchin Drive My Car, Asghar Farhadin Sankari ja Giuseppe Tornatoren Ennio. Katso uusintanäytösten täydellinen listaus jutun lopusta.

Kriittistä keskustelua ja milleniumbileet

R&A:n 35. juhlavuosi on ollut myös tapahtumien juhlaa. Festivaalin alkupuoliskolla on keskusteltu muun muassa ikääntymisestä ja elokuvamusiikista. Keskustelun lisäksi on myös tanssittu myöhään yöhön R&A:n syntymäpäiväjuhlilla. Tapahtumien tahti ei hyydy festivaalin toisella puoliskolla – päinvastoin. Tällä viikolla on mahdollista keskustella suureellisista taideproduktioista, mieskatseesta Brainwashed-elokuvan hengessä sekä auteur-hahmon problematiikasta 40-vuotiaan Selon kanssa. Lauantaina yhdistämme voimamme Icons Clubin kanssa, ja luvassa on milleniumhipat

Tänään käynnistyy R&A:n timanttisen lyhytelokuvaohjelmisto Cut to the Chase – R&A Shorts. Viidettä kertaa järjestettävään Kotimaiseen kilpailuun on valittu 30 lyhytelokuvaa. Kotimainen kilpailun näytökset järjestetään 21.–25. syyskuuta elokuvateatteri Maximissa. Esiraati valitsi elokuvat 134:n kilpailuun lähetetyn uuden lyhytelokuvan joukosta.

R&A:n rinnalla järjestetään tuttuun tapaan myös elokuva-alan ammattilaisille suunnattu Finnish Film Affair, joka käynnistyy myös tänään. Tapahtumassa esitellään vuosittain noin 50 elokuvaa 400:lle audiovisuaalisen alan ammattilaiselle ympäri maailmaa.

Rakkautta & Anarkiaa -uusintänäytökset

Perjantai 23.9.

16.15 Neptune Frost (Cinema Orion)

18.30 The Quiet Girl (Cinema Orion)

20.24 Tree of Eternal Love (Cinema Orion)

Lauantai 24.9.

11.15 Decision to Leave (Bio Rex)

11.30 Sankari (Kino Regina)

14.00 African Express – lyhäripysäkki (Cinema Orion)

14.00 1976 (Bio Rex)

16.00 Kukaan ei katso sinua silmiin (Cinema Orion)

18.15 Brainwashed: Sex-Camera-Power (Cinema Orion)

21.00 The Worst Person in the World (Cinema Orion)

Sunnuntai 25.9.

11.30 Ennio (Cinema Orion)

11.30 Vesper (Bio Rex)

11.30 Sick of Myself (Kino Regina)

11.30 My Emptiness and I (Savoy)

13.30 Tukdam – Between Worlds (Savoy)

13.45 Once Upon a Time in Uganda (Bio Rex)

14.45 Drive My Car (Cinema Orion)

15.45 The Woman King (Bio Rex)

18.30 Mariupolis 2 (Cinema Orion)

21.00 Red Rocket (Cinema Orion)