/ Uutiset
Yleisöä elokuvanäytöksessä. Valkokankaalla lukee Rakkautta & Anarkiaa.

R&A:n lipunmyynti alkaa torstaina 8.9. klo 10. Tässä päivitetty opas, joka kädessä saat lunastettua liput vuoden kuumimpaan elokuvajuhlaan!

Mistä liput ostetaan ennen festivaalia?

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia vietetään tänä vuonna 15.–25.9. Ennen festivaalia 8.–14.9. R&A-lippuja myydään alla listatuissa paikoissa. Huom! Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Käteinen ei käy maksuvälineinä lippupisteillä.

 • Festivaalin nettikauppa
  Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä Elokuvat-sivulta
 • Keskustakirjasto Oodi
  Ennen festivaalia lippuja voi ostaa nettisivujen lisäksi Keskustakirjasto Oodin R&A-lipunmyyntipisteessä 8.–14.9. Keskustakirjasto Oodi löytyy osoitteesta Töölönlahdenkatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Lipunmyyntipisteet ja maksutavat).
 • Kino Regina
  Kino Reginan lipunmyynnissä voi ostaa R&A-lippuja ennen festivaalia ja sen aikana 8.–25.9. Lipunmyynti löytyy Keskustakirjasto Oodin ensimmäisestä kerroksesta, osoitteesta Töölönlahdenkatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Ennakkomyyntipisteet).
 • Kino Engel
  Kino Engelin lipunmyynnissä voi ostaa R&A-lippuja ennen festivaalia ja sen aikana 8.–25.9. Lipunmyynti löytyy osoitteesta Sofiankatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Lipunmyyntipisteet ja maksutavat).

Mistä liput ostetaan festivaalin aikana?

Festivaalin aikana torstaista 15.9. sunnuntaihin 25.9. löydät lippuja seuraavista paikoista:

 • Festivaalin nettikauppa
  Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä Elokuvat-sivulta
 • Festivaalikeskus
  R&A:n festivaalikeskus sijaitsee festivaalin aikana 15.–25.9. Lasipalatsin Bio Rexin 2. kerroksen lämpiössä. Lasipalatsin osoite on Mannerheimintie 22–24. Festivaalikeskuksessa voit lippujen lisäksi ostaa festivaalituotteita, tutustua ohjelmistoon ja rentoutua näytösten välillä. Festivaalikeskus on auki festivaalin aikana joka päivä klo 10-21. Festivaalikeskuksen lipunmyynti avataan klo 10 ja suljetaan viimeisen näytöksen alettua.
 • Festivaaliteatterit
  R&A-elokuviin voi ostaa lippuja kaikista festivaalin teattereista festivaalin aikana 15.–25.9. Lippupisteet avautuvat viimeistään 30 minuuttia ennen päivän ensimmäistä näytöstä ja sulkevat viimeisen näytöksen alettua. Osassa teattereista pystyt ostamaan lipun ainoastaan seuraavaan näytökseen. Lue lisää teatterien lipunmyynnistä täältä

Lippujen varaaminen

Elokuvan valittuasi klikkaile huoletta eteenpäin verkkokaupassa. Sivusto pyytää sinua lopuksi valitsemaan haluatko ostaa vai varata lipun. Voit varata lippuja sunnuntaihin 11.9. klo 23.59 asti, mutta lunastaa voit vielä maanantaina 12.9. Lunastamattomat varaukset palautuvat myyntiin tiistaina 13.9. klo 12.00.

Milloin varatut liput pitää lunastaa?

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään maanantaina 12.9. klo 23.59 mennessä verkkokaupassa, Keskustakirjasto Oodin R&A-lipunmyyntipisteessä tai Kino Reginan lipunmyynnissä.

Jos lippu ei näy sähköpostissasi…

Hengitä syvään. Katsasta roskapostisi. Etenkin Gmail voi sujauttaa ostamasi liput tai tekemäsi varausvahvistukset suoraan Roskaposti-, Tarjoukset- tai Ilmoitukset-kansioon. 

Paljonko liput maksavat?

R&A-elokuvien perusliput maksavat 11–13 euroa / kpl. Useampaan näytökseen oikeuttavat sarjakortit maksavat 80-165 euroa. Tarkemmat tiedot eri sarjakorteista löytyvät täältä (kohdasta Sarjaliput). Nettiostoissa on käsittelymaksu. Sarjakortista veloitetaan käsittelymaksu ostettaessa, mutta sarjakortilla näytöslippuja lunastaessa ei tarvitse maksaa erillistä käsittelymaksua. Festivaalilla on myös erikoishintaisia näytöksiä, joista löydät lisätietoa täältä (kohdasta Erikoisnäytökset ja lipunmyynti). Huom! Sarjakortilla ei voi ostaa lippuja erikoishintaisiin näytöksiin.

Voinko käyttää kulttuuriseteleitä?

Seuraavat kulttuurisetelit käyvät R&A-lippujen maksuvälineeksi festivaalin lipunmyyntipisteissä: SmartumPay-sovellus, Edenred Virike -kortti, ePassi sekä Smartum-, Edenred- ja Tyky-kulttuurisetelit. Verkkokaupassa maksuvälineinä käyvät myös Smartum!, ePassi ja Eazybreak.

Mikä on sarjakortti?

Sarjakortti ei oikeastaan ole lippu lainkaan, vaan sarja numeroita ja kirjaimia. Yhdellä koodilla voit lunastaa sarjakorttisi oikeuttaman määrän lippuja R&A:n verkkokaupassa, joka on kätevin tapa käyttää sarjakorttia: syötä koodi sille varattuun kenttään ja koko R&A:n elokuvatarjonta on ulottuvillasi! Sarjakorttia voi käyttää myös R&A:n lipunmyyntipisteillä tai festivaalikeskuksessa. Koodi ei ole henkilökohtainen, vaan voit käyttää sitä vaikka itse esimerkiksi viiteen lippuun, ja antaa sitten kaverille, joka lunastaa sillä loput liput. Lippuja ei tarvitse lunastaa kaikkia kerrallaan ja voit aina asioidessasi tarkistaa montako lippua sinulla on vielä sarjakortissa jäljellä.

Liput olivat loppuneet…

Näin voi käydä. Myös sarjalippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Kannattaa siis ostaa liput ajoissa. Suosituimmista elokuvista saatetaan kuitenkin järjestää myös lisänäytöksiä! Pidä R&A:n sosiaalista mediaa silmällä saadaksesi lisäinfoa mahdollisista lisänäytöksistä. Ei kannata kuitenkaan stressaantua. Ohjelmistomme on täynnä erinomaisia elokuvia, ja voimme taata, että saat lippuja ainakin joihinkin niistä myös saman päivän aikana. 

Mutta mitä elokuvia minun sitten pitäisi katsoa?

Hiff.fi-sivuilla on apuvälineitä oman R&A-aikataulun kokoamiseen. Voit selata ohjelmiston sarjoja tai yksittäisiä elokuvia sekä löytää elokuvia teemoittain, maittain ja genreittäin. Kannattaa myös pitää silmällä R&A Mediaa ja sosiaalista mediaa sekä tilata uutiskirje. Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä jaetaan säännöllisesti tärppejä festivaalin elokuvista. Voit myös pyytää vinkkejä sinulle sopivista leffoista festivaalikeskuksesta!

Voiko Rakkautta & Anarkiaa -elokuvia katsella myös festivaalin jälkeen?

Osa elokuvista tulee levitykseen festivaalin jälkeen, ja osa on mahdollista nähdä YLEn ohjelmistossa

 

Lisätietoa lipunmyynnistä löydät täältä. Voit myös tarvittaessa ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen liput@hiff.fi sekä puhelimitse soittamalla numeroon +358466450801 (ennen festivaalia klo 10-16, festivaalin aikana klo 10–21).