/ Tiedotteet Uutiset

Anna Erikssonin uusi elokuva W on valittu arvostetuille Locarnon elokuvajuhlille, jossa se saa maailmanensi-iltansa. Rakkautta & Anarkiaa onnittelee ohjaaja-käsikirjoittaja Anna Erikssonia, ja ylpeänä kertoo, että W saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin historian ensimmäisenä Next Level -gaalaelokuvana. 

W on täydellinen valinta Next Level -gaalaelokuvaksi, koska se on poikkeuksellisen vahva kotimainen teos. Next Level -sarja esittelee elokuvia, jotka haastavat perinteiset elokuvalliset kerronta- ja kuvaustavat, rikkovat tavanomaisia kaavoja ja normeja ja tarjoavat katsojalle unenomaisia maailmoja”, kommentoi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Lanerva. Aiempina vuosina Next Level -sarjassa on esitetty mm. Cannes-voittajien Apichatpong Weerasethakulin ja Claire Denis’n teoksia. 

W on ehdottomasti yksi tämän vuoden merkittävimmistä eurooppalaisista elokuvista. Se on ultramoderni teos, joka on tehty elokuvan rakastajille, jotka haluavat kokea jotain uutta. Suomen ensi-ilta R&A:ssa on minulle henkilökohtaisesti hyvin merkittävä asia. Elokuvafestarit ovat juuri se paikka, missä ihmisille pitää tarjota tajunnanräjäyttäviä kokemuksia”, kommentoi Anna Eriksson. 

W:n Suomen teatteriensi-ilta on 23.9. ja elokuvan levityksestä vastaa Pirkanmaan elokuvakeskus.