/ Uutiset

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali tuo yhteisen elokuvajuhlan ja kansainvälisen elokuvan kirkkaimmat timantit jälleen pääkaupunkiseudun teattereihin syyskuussa!

Edit: Kaikki paikat on täytetty.

Lue lisää avoinna olevista tehtävistä ja lähetä hakemuksesi meille! Aikailemaan ei kannata jäädä, sillä paikat täytetään heti, kun sopivat osaajat löytyvät. Päivitämme tilannetta tälle sivulle. Hakulinkit löytyvät tehtävänkuvauksista alta. Huomaathan, että logistiikkakoordinaattorin tehtävään ei vaadita suomen kielen taitoa.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa on Suomen suurin ja monipuolisin elokuvatapahtuma, joka kerää syyskuisin elokuvan ystävät nauttimaan rohkeimmasta ja puhutuimmasta uudesta kansainvälisestä elokuvasta. Järjestyksessään 35. HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 15.-25.9.2022. Yleisöfestivaalin yhteydessä järjestetään myös ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair. Odotamme innolla täysimittaista paluuta valkokankaiden äärelle yhdessä loistavan yleisömme kanssa!

Toivomme sinulta kokemusta ja/tai koulutusta vastaavista tehtävistä, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, uteliasta ja itsenäistä otetta työhön sekä erinomaisia tiimityöskentelytaitoja. Tarjoamme näköalapaikan kotimaiseen ja kansainväliseen elokuva-alaan ja tapahtuma- ja kaupunkikulttuuriin, työhyvinvointiin panostavan työyhteisön, innostavan ilmapiirin sekä mahdollisuuden oppia uutta ja jättää kädenjälkesi eturivin elokuvatapahtumaan. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan tehtäviä riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammaisuudesta tai iästä. Toivomme, että hakemuksiin ei liitetä kuvia.

Hyvä tietää: Työpaikat sijaitsevat Helsingissä ja koska yhdessä tekeminen on festivaalimme ytimessä, työskentelemme pääsääntöisesti toimistollamme. Etätyö on mahdollista rajatusti. Festivaalin aikaan tehtäviin kuuluu myös ilta- ja viikonlopputyötä.

Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan erikseen ja haastattelut pidetään touko-kesäkuussa. Mikäli haluat tiedustella R&A-tehtävistä puhelimitse, voit soittaa toiminnanjohtaja Anna Möttölälle to 12.5. – pe 20.5. välisenä aikana klo 13-16 välillä, puh: +358103156100. Mikäli haluat tiedustella FFA-tehtävistä, voit lähettää sähköpostia ohjelmapäällikkö Maria Pirkkalaiselle osoitteeseen maria(a)hiff.fi.

 

Logistiikkakoordinaattori
PAIKKA TÄYTETTY
Festivaalilla liikkuu niin elokuvakopioita, tavaraa, viestintämateriaalia kuin ihmisiä. Logistiikkakoordinaattori suunnittelee vapaaehtoiskuljettajien työvuorot, koordinoi kuljetuksia ja jakelua, festivaalivieraiden liikkumista ja osallistuu festivaalikeskuksen ja muiden esityspaikkojen rakentamiseen. Logistiikkakoordinaattori työskentelee läheisesti autokumppanimme, vieraskoordinaattorin, kumppanuustuottajan, staff-koordinaattorin, tuottajan ja tapahtumakoordinaattorin sekä lipunmyyntikoordinaattorin kanssa. Työ edellyttää erinomaisia organisaatio- ja tiimityöskentelytaitoja, paineensietokykyä sekä joustavaa ja ratkaisukeskeistä asennetta. Johdat kuljettajien tiimiä, mutta pääset itsekin ajoittain rattiin, joten oma ajokortti on tarpeen. Kokemus tapahtumatyöstä on suureksi eduksi. Työ edellyttää hyvää suomen ja/tai englannin kielen taitoa.

Työ alkaa 25.7. ja jatkuu 7.10. saakka. Ensimmäiset viikot ovat osa-aikaisia ja 15.8. alkaen kokopäiväinen. Palkkatarjous on 2000 € / kk.


Staff-harjoittelija
PAIKKA TÄYTETTY

Staff-harjoittelijan tehtävänä on avustaa vapaaehtoiskoordinaattoria festivaalilla työskentelevien noin 150 vapaaehtoisen tehtävien järjestämisessä ja koordinoimisessa. Lisäksi harjoittelija työskentelee syyskuussa festivaalikeskuksen vastaavana. Työ edellyttää hyviä kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja, organisaatio- ja paineensietokykyä sekä reipasta ja palvelualtista asennetta. Hyvä suomen ja englannin kielen taito on tärkeä. Toivomme kokemusta asiakaspalvelu- ja/tai tapahtumatyöstä vapaaehtoisena tai työntekijänä.

Harjoittelun kesto on noin 2,5 kk aikavälillä 25.7.-30.9. Ensimmäiset viikot ovat osa-aikaisia ja työsuhteen jälkimmäinen osa kokopäiväinen. Toivomme, että harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1283 € / kk.

 

Toimitusharjoittelija
PAIKKA TÄYTETTY
Toimitusharjoittelijan tehtävänä on koota ohjelmiston elokuvien krediittitiedot, kuvat ja muu oheismateriaali tuotannon ja viestinnän käyttöön, osallistua festivaalin verkkosivujen toimitukseen ja avustaa festivaalikatalogin päätoimittajaa sekä muuta viestintä- ja markkinointitiimiä. Työ edellyttää huolellisuutta ja pitkäjänteisyyttä, paineensietokykyä ja positiivista asennetta sekä hyviä kommunikointitaitoja suomeksi ja englanniksi. Toivomme kokemusta WordPress-pohjaisista verkkosivuista ja kuvankäsittelystä sekä elokuvatuntemusta. Kokemus toimitustyöstä on eduksi.

Harjoittelun kesto on n. 3 kk aikavälillä 4.7.-30.9. Toivomme, että harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1283 € / kk.

 

Tapahtumakoordinaattori
PAIKKA TÄYTETTY
Tapahtumakoordinaattori ideoi ja tuottaa R&A-festivaalin yleisötapahtumia kuten keskustelutilaisuuksia ja erikoisnäytöksiä sekä suunnittelee ja koordinoi festivaalikeskuksen toimintaa työparina yhdessä tuottajan kanssa. Tapahtumakoordinaattori työskentelee läheisesti myös kumppanuustuottajan, staff-koordinaattorin ja logistiikkakoordinaattorin sekä viestintätiimin kanssa. Toivomme tapahtumakoordinaattorilta vankkaa kokemusta kulttuuritapahtumien järjestämisestä ja erinomaisia projektinhallintataitoja. Iloinen ja reipas asenne, joustavuus, paineensietokyky sekä hyvät kommunikointi- ja tiimityöskentelytaidot ovat keskeisiä. Työ edellyttää hyvää suomen- ja/tai englanninkielen taitoa.

Työ alkaa heti sopimuksen mukaan, viimeistään kesäkuussa ja jatkuu 30.9. saakka. Touko- ja kesäkuu ovat osa-aikaisia (sovitaan tarkemmin). Palkkatarjous on 2000 € / kk.


Tiedottaja
PAIKKA TÄYTETTY
Tiedottaja vastaa R&A-festivaalin tiedotussuunnitelmasta yhdessä viestintäsuunnittelijan kanssa, mediatiedotuksesta ja -suhteista, koordinoi tiedotusaikataulua, lehdistönäytöksiä, media-akkreditointeja sekä mediaseurantaa ja järjestää festivaalivieraiden haastattelut. Tiedottaja työskentelee osana viestintä- ja markkinointitiimiä ja osallistuu myös tiimin muihin töihin, mm. yleisötiedotukseen ja festivaalin verkkosivujen sisällöntuotantoon. Edellytämme tiedottajalta vahvaa kokemusta tapahtumatiedottamisesta, muuttuvan mediakentän tuntemusta ja verkostoja, WordPress-ohjelmiston hallintaa, erinomaista suomen ja englannin kielen kirjallista hallintaa. Elokuvan ja kulttuurikentän tuntemus, aloitteellisuus, joustavuus, paineensietokyky ja järjestelmällisyys sekä hyvät kommunikointi- ja tiimityöskentelytaidot ovat keskeisiä.

Työ alkaa heti sopimuksen mukaan, viimeistään kesäkuussa ja jatkuu 30.9. saakka. Touko- ja kesäkuu ovat osa-aikaisia (noin 50 % sopimuksen mukaan). Palkkatarjous on 2200 € / kk.


Staff-koordinaattori
PAIKKA TÄYTETTY
Festivaalilla työskentelee vuosittain noin 150 innokasta vapaaehtoista mm. vahtimestareina, kuskeina ja valokuvaajina. Ilman heitä festivaalin järjestäminen ei olisi mahdollista. Staff-koordinaattori suunnittelee ja johtaa vapaaehtoisten työtä festivaalilla ja pitää huolta, että festivaalityökokemus on heille antoisa, sujuva ja turvallinen. Staff-koordinaattori vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista, työvuorojen suunnittelusta ja opastuksesta. Staff-koordinaattoria avustaa staff-harjoittelija ja hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä mm. tuottajan ja tapahtumakoordinaattorin, logistiikkakoordinaattorin ja viestintätiimin kanssa. Työ edellyttää erinomaisia kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja, organisaatio- ja paineensietokykyä sekä positiivista, ihmisläheistä asennetta. Esihenkilökokemus sekä kokemus tapahtumatyöstä ja asiakaspalvelualasta on suureksi eduksi. Työ edellyttää hyvää suomen- ja englannin kielen taitoa.

Työ alkaa 4.7. ja jatkuu 7.10. saakka. Työsuhde on kokopäiväinen. Palkkatarjous on 2000 € / kk.


Lipunmyyntikoordinaattori
PAIKKA TÄYTETTY
Sujuva lipunmyynti on keskeinen osa festivaalia ja yleisökokemusta. Lipunmyyntikoordinaattori suunnittelee ja koordinoi R&A:n lipunmyyntiä, asiakaspalvelua ja lipunmyyjien työtä. Hän työskentelee läheisesti teknisen lipunmyyntikumppanimme Evention, teatterikumppanien sekä viestintätiimin, ohjelmistotiimin ja staff-koordinaattorin kanssa. Lipunmyyntikoordinaattori vastaa myös päivittäistilityksistä ja lipunmyynnin hallinnosta. Työ edellyttää asiakaspalvelukokemusta, erinomaisia kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja, huolellisuutta, organisaatio- ja paineensietokykyä sekä positiivista, joustavaa asennetta. Esihenkilökokemus sekä kokemus tapahtumatyöstä ja lipunmyyntijärjestelmistä on suureksi eduksi. Työ edellyttää hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

Työ alkaa 25.7. ja jatkuu 7.10. saakka. Työsuhde on kokopäiväinen. Palkkatarjous on 2000 € / kk.

 

Finnish Film Affair

Osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia järjestettävä Finnish Film Affair (FFA) on Suomen suurin elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii suomalaisen elokuvan myynti- ja markkinointipaikkana. Kolmipäiväinen tapahtuma tuo vuosittain yhteen noin 400 elokuva-alan ammattilaista ympäri maailmaa myynti-, levitys- ja tuotantoyhtiöistä, festivaaleilta sekä lehdistöstä. 11. Finnish Film Affair järjestetään Helsingissä 21.-23.9.2022, minkä lisäksi tapahtumaan voi osallistua myös verkon välityksellä.

FFA-tuotantokoordinaattori
PAIKKA TÄYTETTY
Tuotantokoordinaattorin tehtävänä on vastata Finnish Film Affairin showcase-päivän ja paneeliohjelmiston käytännön tuotannosta niin Helsingissä kuin digimuodossa sekä tarvittaessa avustaa tapahtuman muussa tuotannossa. Työ edellyttää aikaisempaa kokemusta av-alalta (esim. tuotantoyhtiöt, levittäjät, elokuvateatterit) tai festivaalitapahtumista, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, erinomaisia tiimityö- ja viestintätaitoja, huolellisuutta ja tarkkuutta sekä erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa. Videoeditointitaidot ja ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Työ alkaa 1.8. ja jatkuu 30.9. saakka ja on kokopäiväinen. Palkka on 2200 € / kk.

FFA-tuotantoassistentti (harjoittelu)
PAIKKA TÄYTETTY
Tuotantoassistentin tehtävänä on avustaa ammattilaistapahtuman tiimiä erilaisissa Finnish Film Affairin järjestelyihin ja tuotantoon liittyvissä tehtävissä, kuten tapahtuman infopisteen ja vapaaehtoisten työn koordinoinnissa. Työ edellyttää kiinnostusta suomalaiseen elokuvaan, kokemusta/koulutusta vastaavanlaiseen tehtävään, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, kunnianhimoista, itsenäistä otetta työhön, erinomaisia tiimityöskentelytaitoja sekä erinomaista suomen tai englannin kielen taitoa.

Harjoittelun kesto on 1 kk ajalla 1.-30.9. ja se on suunnattu opiskelijoille tai vastavalmistuneille. Työstä maksetaan harjoittelutason korvaus 1283 € / kk. Mikäli harjoittelijalla on käytössään koulutuslaitoksensa harjoittelutuki, toivomme että harjoittelu voisi alkaa jo elokuussa ja kestää 2 kuukautta; koulun harjoittelutuki ei ole kuitenkaan vaatimus harjoitteluun valinnalle.

Kuva: Mari Mur / R&A 2021