/ Uutiset

Viikonloppuna 2.-3.4.2022 järjestetty Apua elokuvalla -varainkeruutapahtuma tuotti yhteensä 11 000 € lipputuoton, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin työhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Maanlaajuisen tapahtuman pääjärjestäjä Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry kiittää lämpimästi tärkeään ponnistukseen osallistuneita elokuva- ja kulttuuritoimijoita, yhteistyökumppaneita sekä etenkin satoja katsojia, jotka saapuivat teattereihin osoittamaan solidaarisuutta ja auttamaan!

Varainkeruutapahtuman pääelokuvana nähtiin ukrainalaisohjaaja Maryna Er Gorbachin vavahduttava tuore draama KLONDIKE (2022). Lisäksi nähtiin Liisa Helmisen ja Tini Sauvon kotimaisia lyhytanimaatiohelmiä kolmelta vuosikymmeneltä koko perheen näytöksissä. Apua elokuvalla -varainkeruutapahtumaan otti osaa 15 teatteria 14 paikkakunnalla, järjestäjinä lukuisia elokuva- ja kulttuuritoimijoita:

HELSINKI
Bio Rex Lasipalatsi & HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry, Amos Rex, Rex Events, KAVI & DocPoint – elokuvatapahtumat ry
Kino Engel & Cinema Mondo

HANKO
Kino Olympia & Kino Olympian Ystävät ry

HÄMEENLINNA
BioRex Verkatehdas & Kino Tavast ry

JALASJÄRVI
Kino Jalasjärvi & Elokuvakeskus Botnia

JOENSUU
Kulttuuritehdas Siihtala, Elokuvahommia Joensuussa & Teatteri-Traktori

KOKKOLA
Bio Rex Kokkola, Kokkolan Kinojuhlat & Kokkolan Cinema

KRISTIINANKAUPUNKI
Bio Dux & Elokuvakeskus Botnia

KUOPIO
Kino Kuvakukko

LAHTI
Kino Iiris

LAPPEENRANTA
Kulttuuritila Nuijamies, Lappeenrannan kaupunki, Liveto, Talasmo Oy, Etelä-Saimaa, Ravintola Nuija & Nuijamies ry

OULU
Elokuvateatteri Studio & Oulun Elokuvakeskus

TAMPERE
Arthouse Cinema Niagara & Pirkanmaan elokuvakeskus

TURKU
Kino Diana & Elokuvakerho Kinokopla

VAASA
Kino Ritz & Elokuvakeskus Botnia ry

 

Suurkiitos kuuluu KLONDIKE-elokuvan ohjaaja Maryna Er Gorbachille ja tuottaja Mehmet Bahadir Erille sekä heidän työryhmälleen. Kiitoksemme myös Kansalliselle audiovisuaaliselle instituutille tapahtuman hurmaavasta animaationäytöksestä sekä Gofilexille elokuvakopioiden liikennöinnistä.

 

Lipputuloina näytökset tuottivat yhteensä 11 000 €. Koko lahjoitussumma jaetaan puoliksi Suomen Punaiselle Ristille ja Suomen Unicefille. Kiitos Suomen Punaiselle Ristille ja Suomen Unicefille, jotka vievät avun perille. Hätä Ukrainassa on suuri ja apua tarvitaan vielä pitkään. Helsinki IFF:n verkkosivuilta löytyy lisää lahjoituskohteita.