/ Uutiset

 

Dokumenttiprojektit sekä kehitteillä ja tuotannossa olevat fiktiohankkeet voivat hakea mukaan Finnish Film Affairin showcase-päivään 27.5.2022 asti.

Kehitteletkö parhaillaan pitkää elokuvaa jolla on kansainvälistä potentiaalia? Etsitkö myyntiagenttia tai osatuottajia? Haluatko päästä pitchaamaan projektiasi kansainvälisten vieraiden eteen? Etsimme nyt dokumenttiprojekteja sekä kehittelyssä ja tuotannossa olevia fiktiohankkeita Finnish Film Affairin showcase-päivään. Hakuaika päättyy perjantaina 27.5.2022.

Osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia järjestettävä Finnish Film Affair (FFA) on Suomen suurin elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii suomalaisen elokuvan myynti- ja markkinointipaikkana. 11. toimintavuottaan viettävä FFA suunnitellaan järjestettävän pääosin fyysisenä tapahtumana Helsingissä 21.-23.9.2022

Tapahtuman ytimessä on suomalaisia elokuvaprojekteja esittelevä showcase-päivä, minkä lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään paneeleja ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista, koulutuksia sekä verkostoitumistapahtumia.

Mitä FFA:ssa pitchaaminen tarjoaa elokuvantekijöille?

Valitut hankkeet pääsevät pitchaamaan paikan päällä Finnish Film Affairissa torstaina 22.9., saavat akkreditaation tapahtumaan, pitchauskoulutusta ja kuratoituja tapaamisia. Hakeminen projektilla mukaan Finnish Film Affairiin on ilmaista.

FFA on tuonut Suomeen vuosikymmenen aikana yli 500 eri kansainvälistä vierasta, joista monet useampaan kertaan. Tapahtumassa on syntynyt lukuisia kontakteja, diilejä sekä näkyvyyttä suomalaisille projekteille. Vuoden 2022 tapahtumaan odotamme jälleen noin 100-150 kansainvälistä vierasta, joista suurin osa osallistuu tapahtumaan paikan päällä ja osa tarvittaessa verkon välityksellä. Vuonna 2021 mukana olivat esimerkiksi Netflix, Hot Docs, Wild Bunch ja MUBI.

Finnish Film Affair on arvostettu osa projektisi kansainvälistä strategiaa, olit sitten esittelemässä sitä ensimmäistä kertaa tai vahvistamassa kansainvälisiä kontaktejasi. Fiction in Progress – & Documentaries-sarjoissa esiteltävät projektit kilpailevat lisäksi kahdesta palkinnosta, joiden sponsoreina ovat Suomen Elokuvasäätiö ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK.

Ammattilaisraati valitsee mukaan valittavat hankkeet kesäkuussa 2022.

Hae mukaan 27.5. mennessä: https://hiff.fi/finnishfilmaffair/projektihaku/

Lisätiedot:

Maria Pirkkalainen, ohjelmapäällikkö, Finnish Film Affair & Nordic Flair

maria@hiff.fi / 0505448763