/ Uutiset

HUOM! Haku on päättynyt 31.5.2022. Kiitos kaikille lyhytelokuvansa lähettäneille!

Rakkautta & Anarkiaa etsii jälleen parhaita kotimaisia lyhytelokuvia!

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali kutsuu elokuvantekijät osallistumaan vuoden 2022 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmiston kotimaiseen kilpailuun. Kilpailu on auki 31.5. asti. 

 

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvaohjelmisto Cut to the Chase – R&A Shorts esittää noin 160 lyhytelokuvaa. Valokeilaan pääsevät erityisesti nuoret nousevat kyvyt. Ohjelmiston ytimessä on kotimainen ja uusi eurooppalainen elokuva. Nyt viidettä kertaa järjestettävä kotimainen lyhytelokuvakilpailu esittelee laaja-alaisesti suomalaisen lyhytelokuvan korkeaa tasoa. 

Vuonna 2021 kotimaisen kilpailun voitti Emilia Hernesniemi dokumenttielokuvallaan HEI HEI TORNIO.

“R&A:n Kotimaisen kilpailun pääpalkinnon voittaminen oli itselle debyyttiohjaajana sykähdyttävä asia. Se, että kansainvälisistä ammattilaisista koostuva jury päätti valita juuri Hei Hei Tornion palkinnon saajaksi, merkitsi erityisen paljon”, kommentoi Hernesniemi.

Kilpailuun voi hakea 1.1.2021 jälkeen valmistuneella max. 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla, jonka pää- tai osatuotantomaa on Suomi. Kilpasarjan elokuvat valitsee R&A-festivaaliministeriön jäsenistä koostuva esiraati ja voittajat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpailuun valitut elokuvat esitetään syksyn 2022 Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmistossa. Odotettavissa on jälleen runsas kattaus vuoden rohkeimpia ja parhaimpia lyhytelokuvia. 

 

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto juhlistaa nousevaa tekijälahjakkuutta. Yhteistyössä AMPI:n kanssa vuonna 2021 perustettu Moving People and Images -palkinto myönnetään elokuvantekijälle, jonka työ huomioi inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden. Palkinnon sponsoroi vuorottain AVEK, YLE ja Suomen elokuvasäätiö. Kolmatta kertaa palkitaan myös paras opiskelijaelokuva. Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta.

 

Haku vuoden 2022 kilpailuun on auki 1.3.–31.5. Cut to the Chase – R&A Shorts järjestetään 21.–25. syyskuuta 2022 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. 

 Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

kuva: Iida Jauhiainen