/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa julkisti uusintanäytökset – festivaalin toisella puoliskolla tahti vain kiihtyy

Suomen suurin elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa on käynnissä Helsingissä. Yleisö on löytänyt tiensä takaisin elokuviin, sillä festivaalille on ostettu yli 30 000 lippua. Suosituimpia elokuvia nähdään uusintanäytöksinä festivaalin toisena viikonloppuna. Uusintanäytösten liput tulevat myyntiin keskiviikkona 22. syyskuuta.

Yleisö on löytänyt jälleen tiensä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille. Keskiviikkoon 22.9. mennessä festivaalille on ostettu yhteensä jo yli 30 000 lippua. Näytöksiä festivaalilla on yhteensä noin 600, eli tilaa innokkaille kävijöille riittää. Vuoden 2020 vielä ankarampien yleisörajoitusten puitteissa järjestetyn festivaalin kokonaiskävijämäärä oli 29 000.

R&A:n toisena viikonlopuna uusintanäytöksissä esitetään esimerkiksi Apichatpong Weerasethakulin MEMORIA sekä musiikkielokuvat DAVID BYRNE’S AMERICAN UTOPIA ja SUMMER OF SOUL (…OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT BE TELEVISED).

“Memoria on katsojaa haastava meditatiivinen teos, joka on vetänyt R&A:ssa jo lähes tuhat katsojaa. On ilahduttavaa, että tällainen elokuva kiinnostaa yleisöä näin paljon. Vastaavasti David Byrne’s American Utopia ja Summer of Soul ovat jo nähtävillä suoratoistopalveluissa, ja siitä huolimatta ne ovat nousseet festivaaliyleisön suosikeiksi. Ihmiset kaipaavat elokuvateatterin tarjoamaa kokemusta ja haluavat nähdä elokuvat valkokankaalla”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Lanerva.

Uusintanäytökset saavat muun muassa Nicolas Cagen tähdittämä PIG, kohuttu R&A-gaalaelokuva PLEASURE, saksalainen scifi-komedia I’M YOUR MAN ja DEAR COMRADES!, tämän vuoden ainoa venäläinen elokuva.

Uusintanäytösten liput tulevat myyntiin keskiviikkona 22. syyskuuta klo 12.00. Täydellinen lista uusintanäytöksistä löytyy uutisen lopusta.

 

Tapahtumien tahti kiihtyy toisella puoliskolla

Keskiviikkona 22. syyskuuta Rakkautta & Anarkiaa on laskennallisesti puolivälissä, mutta joiltakin osin festivaali lähtee nyt käyntiin. Tapahtumien tahti vain kiihtyy, kun toinen festivaaliviikonloppu lähestyy.

R&A:n lyhytelokuvaohjelmiston Cut to the Chase – R&A Shorts esittäminen alkaa keskiviikkona. Neljättä kertaa järjestettävään kotimaiseen kilpailuun on valittu 34 elokuvaa. Kilpailuun osallistuu sekä todella nimekkäitä tekijöitä että tuoreita lupauksia. Näytöksiä esitetään Kinopalatsissa keskiviikosta 22.9. lauantaihin 25.9., jolloin julistetaan myös kilpailun voittajat.

Rinnakkain festivaalin kanssa järjestettävä Suomen suurin elokuva-alan ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair viettää 10-vuotisjuhlaansa ja käynnistyy keskiviikkona juhlavalla vastaanotolla Helsingin kaupungintalolla. Tapahtuma järjestetään sekä paikan päällä Helsingissä että verkossa, ja siihen on ilmoittautunut yli 400 osallistujaa.

 

RAKKAUTTA & ANARKIAA -UUSINTANÄYTÖKSET

PERJANTAI 24.9.

15:15 Summer of Soul (…or, When the Revolution Could Not Be Televised) (Bio Rex)
16:00 Judas and the Black Messiah (Cinema Orion)
18:45 P.S. Burn This Letter Please (Cinema Orion)

LAUANTAI 25.9.

11:00 Memoria (Bio Rex)
11:30 Alma (Korjaamo Kino Töölö)
11:45 Hit the Road (Cinema Orion)
13:00 The People Upstairs (Kino Engel 1)
13:30 Some Kind of Heaven (Kino Engel 2)
13:45 Gaia (Korjaamo Kino Töölö)
13:45 Pig (Bio Rex)
14:00 Wheel of Fortune and Fantasy (Cinema Orion)
16:00 After Love (Korjaamo Kino Töölö)
16:30 Zola (Cinema Orion)
18:30 I’m Your Man (Korjaamo Kino Töölö)

SUNNUNTAI 26.9.

11:00 Bad Luck Banging or Loony Porn (Bio Rex)
11:30 Hive (Korjaamo Kino Töölö)
12:00 Kajillionaire (Cinema Orion)
13:00 African Express -lyhäripysäkki (Kino Engel 1)
13:30 Honey Cigar (Korjaamo Kino Töölö)
13:30 Pleasure (Bio Rex)
14:15 Dear Comrades! (Cinema Orion)
20:30 Queer-katseita (Kino Engel 1)
21:00 David Byrne’s American Utopia (Cinema Orion)