/ Uutiset

NÄIN OSTAT R&A-LIPPUJA

R&A:n lipunmyynti alkaa torstaina 9.9. klo 10. Tässä päivitetty opas, joka kädessä saat lunastettua liput vuoden kuumimpaan elokuvajuhlaan!

Mistä liput ostetaan ennen festivaalia?

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia vietetään tänä vuonna 16.–26.9. Ennen festivaalia 9.–15.9. R&A-lippuja myydään alla listatuissa paikoissa. Huom! Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Koronapandemian takia käteinen ei käy maksuvälineinä lippupisteillä.

 • Festivaalin nettikauppa
  Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä Elokuvat-sivulta. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.
 • Keskustakirjasto Oodi
  Ennen festivaalia lippuja voi ostaa nettisivujen lisäksi Keskustakirjasto Oodin R&A-lipunmyyntipisteessä 9.–15.9. Keskustakirjasto Oodi löytyy osoitteesta Töölönlahdenkatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Lipunmyyntipisteet ja maksutavat).
 • Kino Regina
  Kino Reginan lipunmyynnissä voi ostaa R&A-lippuja ennen festivaalia ja sen aikana 9.–26.9. Lipunmyynti löytyy Keskustakirjasto Oodin ensimmäisestä kerroksesta, osoitteesta Töölönlahdenkatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Lipunmyyntipisteet ja maksutavat).
 • Kino Engel
  Kino Engelin lipunmyynnissä voi ostaa R&A-lippuja ennen festivaalia ja sen aikana 9.–26.9. Lipunmyynti löytyy osoitteesta Sofiankatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Lipunmyyntipisteet ja maksutavat).

Mistä liput ostetaan festivaalin aikana?
Festivaalin aikana torstaista 16.9. sunnuntaihin 26.9. löydät lippuja seuraavista paikoista:

 • Festivaalin nettikauppa
  Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä Elokuvat-sivulta. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.
 • Festivaalikeskus
  R&A:n festivaalikeskus sijaitsee festivaalin aikana 16.–26.9. Lasipalatsin Bio Rexin 2. kerroksen lämpiössä. Lasipalatsin osoite on Mannerheimintie 22–24. Festivaalikeskuksessa voit lippujen lisäksi ostaa festivaalituotteita, tutustua ohjelmistoon ja rentoutua näytösten välillä. Festivaalikeskus on auki festivaalin aikana joka päivä klo 10-21. Festivaalikeskuksen lipunmyynti avataan klo 10 ja suljetaan viimeisen näytöksen alettua.
 • Festivaaliteatterit
  R&A-elokuviin voi ostaa lippuja useista festivaalin teattereista festivaalin aikana 17.–26.9. Lippupisteet avautuvat viimeistään 30 minuuttia ennen päivän ensimmäistä näytöstä ja sulkevat viimeisen näytöksen alettua. Seuraavissa elokuvateattereissa EI OLE R&A-lipunmyyntiä: Kino K13, Kino Tapiola, Riviera Kallio, Finnkino Itis, Tripla Bio Rex, WHS teatteri Union, Kino Gas (outdoor).

Lippujen varaaminen
Elokuvan valittuasi klikkaile huoletta eteenpäin verkkokaupassa. Sivusto pyytää sinua lopuksi valitsemaan haluatko ostaa vai varata lipun. Voit varata lippuja sunnuntaihin 12.9. klo 23.59 asti, mutta lunastaa voit vielä maanantaina 13.9. Lunastamattomat varaukset palautuvat myyntiin tiistaina 14.9. klo 12.00.

Milloin varatut liput pitää lunastaa?
Varatut liput tulee lunastaa viimeistään maanantaina 13.9. klo 23.59 mennessä verkkokaupassa, Keskustakirjasto Oodin R&A-lipunmyyntipisteessä tai Kino Reginan lipunmyynnissä.

Jos lippu ei näy sähköpostissasi…
Hengitä syvään. Sitten tarkasta roskapostisi. Etenkin Gmail voi heittää ostamasi liput tai tekemäsi varausvahvistukset suoraan Roskaposti-, Tarjoukset- tai Ilmoitukset-kansioon.

Paljonko liput maksavat?
R&A-elokuvien perusliput maksavat 10 – 12,50 euroa / kpl. Useampaan näytökseen oikeuttavat sarjakortit maksavat 45–145 euroa riippuen valitsemastasi lippumäärästä. Tarkemmat tiedot eri sarjakorteista löytyvät täältä (kohdasta Sarjaliput). Nettiostoissa on käsittelymaksu. Sarjakortista veloitetaan käsittelymaksu ostettaessa, mutta sarjakortilla näytöslippuja lunastaessa ei tarvitse maksaa erillistä käsittelymaksua. Festivaalilla on myös erikoishintaisia näytöksiä, joista löydät lisätietoa täältä (kohdasta Erikoisnäytökset ja lipunmyynti). Huom! Sarjakortilla ei voi ostaa lippuja erikoishintaisiin näytöksiin.

Voinko käyttää kulttuuriseteleitä?
Seuraavat kulttuurisetelit käyvät R&A-lippujen maksuvälineeksi festivaalin lipunmyyntipisteissä: SmartumPay-sovellus, Edenred Virike -kortti, ePassi sekä Smartum-, Edenred- ja Tyky-kulttuurisetelit. Verkkokaupassa maksuvälineinä käyvät myös Smartum!, ePassi ja Eazybreak.

Mikä on sarjakortti?
Sarjakortti ei oikeastaan ole lippu lainkaan, vaan sarja numeroita ja kirjaimia. Yhdellä koodilla voit lunastaa sarjakorttisi oikeuttaman määrän lippuja R&A:n verkkokaupassa, joka on kätevin tapa käyttää sarjakorttia: syötä koodi sille varattuun kenttään ja koko R&A:n elokuvatarjonta on ulottuvillasi! Sarjakorttia voi käyttää myös R&A:n lipunmyyntipisteillä tai festivaalikeskuksessa. Koodi ei ole henkilökohtainen, vaan voit käyttää sitä vaikka itse esimerkiksi viiteen lippuun, ja antaa sitten kaverille, joka lunastaa sillä loput liput. Lippuja ei tarvitse lunastaa kaikkia kerrallaan ja voit aina asioidessasi tarkistaa montako lippua sinulla on vielä sarjakortissa jäljellä.

Jäikö viime vuodelta lippuja?
Vielä tämän vuoden R&A:ssa voit lunastaa näytöskohtaisia lippuja myös vuoden 2020 ja 2021 HIFF-sarjakorteilla (R&A-sarjakortit 2020-2021, Season-sarjakortit 2020-2021 ja HIFF-vuosikortit 2020-2021). Tämän vuoden sarjakortit eivät enää kelpaa myöhemmille Season Film Festival – ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Liput olivat loppuneet…
Näin voi käydä. Turvavälien säilyttämiseksi elokuvasaleihin myydään tänä vuonna vain 50 prosenttia salin lippukapasiteetista. Myös sarjalippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Kannattaa siis ostaa liput ajoissa. Suosituimmista elokuvista saatetaan kuitenkin järjestää myös lisänäytöksiä! Pidä R&A:n sosiaalista mediaa silmällä saadaksesi lisäinfoa mahdollisista lisänäytöksistä.

Mutta mitä elokuvia minun sitten pitäisi katsoa?
Hiff.fi-sivuilla on apuvälineitä oman R&A-aikataulun kokoamiseen. Voit selata ohjelmiston sarjoja tai yksittäisiä elokuvia sekä löytää elokuvia teemoittain, maittain ja genreittäin. Kannattaa myös pitää silmällä R&A Mediaa ja sosiaalista mediaa sekä tilata uutiskirje. Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä jaetaan säännöllisesti tärppejä festivaalin elokuvista. Voit myös pyytää vinkkejä sinulle sopivista leffoista festivaalikeskuksesta!

Onko elokuvista luvassa myös verkkonäytöksiä?
R&A-elokuvia voi katsoa myös netissä. Löydät lisää tietoa verkkonäytöksistä täältä.

Voiko Rakkautta & Anarkiaa -elokuvia katsella myös festivaalin jälkeen?
Rakkaudesta ja anarkiasta pääsee nauttimaan myös festivaalin Jälkilöylynäytöksissä, jotka alkavat heti festivaalin päätyttyä Cinema Orionissa. Jälkilöylynäytösten ohjelmiston löydät täältä.

No entä se korona?
Lue täältä, minkälaisin turvatoimin R&A taistelee koronaa vastaan.

 

Lisätietoa lipunmyynnistä löydät täältä. Voit myös tarvittaessa ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen liput@hiff.fi sekä puhelimitse soittamalla numeroon 045 332 0976 (ennen festivaalia klo 10-16, festivaalin aikana klo 10–21).