/ Uutiset

R&A:n urheiluelokuvat kiinnostavat HIFK:ssa

 

Tänä vuonna Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla esitetään useita urheiluaiheisia elokuvia. Moni näistä pääsi listalle, kun helsinkiläisen jalkapalloseuran HIFK:n laitahyökkääjä Jusif Ali ja urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström valitsivat ennakkotärppejään festivaalille.

 

Jusif Ali pelaa HIFK:ssa laidalla. (kuva: Niklas Grünberg)

Jusifin tärpit

TIIKERIT
“Mielenkiintoinen elokuva kansainvälisestä jalkapallosta. Valitsin tämän omalle tärppilistalleni, sillä se nostaa esille paljon sellaista, jota itsekin tunnistan omalta uraltani.”

NIGHT OF THE KINGS
“Pidän opettavaisista ja todentuntuisista elokuvista. Tässä leffassa on paljon opittavaa elämästä meille kaikille.”

SLALOM
“Urheilussa paineet ovat etenkin tänä päivänä kovat. Huipulle nouseminen ei ole helppoa. Olennaisinta urheilussa on kuitenkin siitä nauttiminen. Jos paineet kasvavat liian koviksi, ei tilanne palvele ketään.”

CAPTAINS OF ZAATARI
“Tämä elokuva on loistava osoitus siitä, miten jalkapallo yhdistää ihmisiä. Suosittelen tätä vahvasti kaikille, vaikkei jalkapallo lajina olisikaan entuudestaan tuttu!”

 

Jusif Ali

Jusif Ali on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt nähdä ja kokea paljon jalkapalloilijana ja ihmisenä. Teini-iän loppu meni Kroatian ja Kyproksen huippuseurojen organisaatioissa, joista tarttui mukaan kansainvälistä kokemusta. Tätä kokemusta hän on nyt päässyt käyttämään HIFK:n paidassa Veikkausliigassa.

Ali pitää todentuntuisista ja elämää opettavista elokuvista. Hänen kaikkien aikojen lempileffansa on Leijonakuningas.

 

Mika Lönnström on HIFK:n urheilutoimenjohtaja. (kuva: Niklas Grünberg)

Mikan tärpit

TIIKERIT
“Jalkapallomaailma on täynnä mielenkiintoisia ja koskettavia pelaajatarinoita. Usein ulospäin nähdään vain pelikenttien tapahtumat, vaikka suoritusten takana aina on monen eri tekijän yhdistelmä. Tämä elokuva tuo esille tärkeän ja uudenlaisen näkökulman kansainvälisestä jalkapallosta ja sen raadollisista puolista.”

NIGHT OF THE KINGS
“Vankila on miljöönä mitä otollisin tarinankerronnan näkökulmasta, sillä se poikkeaa merkittävästi kaikista muista maailman ympäristöistä. Elokuva muistuttaa meitä siitä, miksi demokratia ja oikeudenmukaisuus on elinehto toimivalle yhteiskunnalle.”

RONNIE WOOD: SOMEBODY UP THERE LIKES ME
“Menestyksen takana on aina monta eri tekijää. Joukkueena voitetaan ja hävitään, mutta tärkeintä on yhteinen palo ja intohimo tavoitteen saavuttamiseksi. Mielenkiintoinen näkökulma yhdestä kaikkien aikojen rock-yhtyeistä.”

 

Mika Lönnström

Mika Lönnström on luonut pitkän ja värikkään uran jalkapallon parissa työskennellen mm. Tansaniassa, Thaimaassa ja Malediiveilla. Vuodesta 2018 lähtien Lönnström on toiminut HIFK:n urheilutoimenjohtajana.

Globaalissa jalkapallossa ja elokuvien maailmassa on paljon yhteisiä häntä kiehtovia asioita: kulttuurien kohtaamisia, tarinoita ihmisistä, yllätyksiä ja jännittäviä käänteitä.

 

HIFK:n seuraavat Veikkausliigan ottelut Töölön Bolt Arenalla:

La 11.9. 17.00 HIFK – AC Oulu
La 18.9. 15.00 HIFK – IFK Mariehamn

 

Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 16.–26. syyskuuta pääkaupunkiseudun elokuvateattereissa. Ohjelmisto on julkistettu ja sarjakorttien myynti on käynnissä. Näytöskohtaisten lippujen myynti käynnistyy torstaina 9. syyskuuta.