/ Uutiset

Pohjoismaiden parhaat elokuvat kilpailevat R&A:ssa


Viisi pohjoismaista elokuvaa kilpailee Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Kaikki ehdokkaat esitetään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon ehdokkaat on julkistettu tiistaina 24. elokuuta
Haugesundin kansainvälisillä elokuvajuhlilla Norjassa. Suomen ehdokas kilpailuun on Hamy Ramezanin ensimmäinen pitkä elokuva ENSILUMI (R&A 2020).

Pohjoismaiden elokuvapalkinnon ehdokaselokuvat ovat:

ALMA (ohj. Kristín Jóhannesdóttir, Islanti)
ENSILUMI (ohj. Hamy Ramezan, Suomi)
FLEE (Flugt, ohj. Jonas Poher Rasmussen, Tanska)
GUNDA (ohj. Victor Kossakovsky, Norja)
TIIKERIT (Tigrar, ohj. Ronnie Sandahl, Ruotsi)

Tästä pääset lukemaan R&A Median kattavan artikkelin ehdokaselokuvista.

Kaikki ehdokaselokuvat esitetään 16. syyskuuta alkavalla Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Myös elokuvien tekijöitä saapuu vieraaksi festivaalille. Nordisk Film & TV Fond tukee elokuvien esittämistä.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto on Pohjoismaiden merkittävin elokuvapalkinto. Se myönnetään vuosittain yhdelle viidestä ehdokkaasta. Yhteensä 300 000 Tanskan kruunun (noin 40 000 euron) suuruinen palkinto myönnetään taiteellisesti korkeatasoiselle ja omaleimaiselle elokuvalle, joka kytkeytyy vahvasti pohjoismaiseen kulttuuriin.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon voittaja julkistetaan 2.11.2021 Kööpenhaminassa. Viime vuoden palkinnon voitti kunnianhimoinen ja pohdiskeleva norjalaiselokuva BEWARE OF CHILDREN (Barn, ohj. Dag Johan Haugerud).

 

34. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 16.–26. syyskuuta pääkaupunkiseudun elokuvateattereissa. Ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan torstaina 2. syyskuuta, jolloin alkaa myös sarjakorttien myynti. Näytöskohtaisten lippujen myynti käynnistyy torstaina 9. syyskuuta.

Festivaalin terveysturvallisuutta koskevista järjestelyistä kerrotaan R&A:n kanavissa tarkemmin ennen ohjelmistonjulkistusta.