/ Uutiset

RAKKAUTTA & ANARKIAA SEURAA TARKASTI UUSIA RAJOITUKSIA

 

Suomen suurin elokuvafestivaali toivoo päättäjiltä ja viranomaisilta pitkäjänteisiä koronatoimia, jotta suomalainen kulttuuriala voi säilyä elinvoimaisena.

 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei tänään perjantaina 6.8. tehnyt uusia yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä. Aluehallintovirasto ilmoitti arvioivansa rajoitustoimia uudelleen ensi viikolla ja tiedottavansa asiasta todennäköisesti loppuviikosta.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa on Suomen suurin elokuvafestivaali. Tämän vuoden festivaalin järjestelyt ovat loppusuoralla. Festivaali järjestetään 16.9. alkaen pääkaupunkiseudun elokuvateattereissa. Esitämme noin 140 pitkää ja noin 140 lyhyttä elokuvaa ja järjestämme yhteensä noin 600 näytöstä.

Olemme nojanneet festivaalijärjestelyissä viime vuoden kokemuksiin ja suunnitelleet poikkeusajan festivaalia. Koronapandemian takia vuoden 2020 festivaalinäytöksiin myytiin lippuja alle kolmannes salien kapasiteetista. Näytöksissä noudatettiin turvavälejä ja muita turvallisiksi todettuja tapahtumakäytäntöjä. Festivaalitapahtumien yhteydessä ei todettu yhtäkään altistumista.

Tämän vuoden Rakkautta & Anarkiaa -festivaali käynnistyy noin kuukauden päästä sen jälkeen, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto ennakoi tiedottavansa uusista rajoituksista. Seuraamme tarkasti aluehallintoviraston määräyksiä sekä suosituksia ja toivomme, että meidän on mahdollista järjestää viimevuotisen kaltainen, turvallinen yleisöfestivaali.

“Palo tarjota yleisölle inspiroivia ja uusia maailmoja avaavia elokuvaelämyksiä on suuri, ja työskentelemme ahkerasti sen eteen, että festivaali toteutuu. Suomen suurimpana elokuvafestivaalina kannamme vastuuta myös laajemmin maamme elokuva-alasta. Elokuvateatteritoiminnan oltua rankkojen rajoitusten piirissä yli vuoden on äärimmäisen tärkeää, että uusia elokuvia päästään katsomaan ja esittelemään yleisölle teattereissa”, kommentoi festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

”Odotamme nyt päättäjiltä ja viranomaisilta oikeudenmukaisesti mitoitettuja, johdonmukaisia ja pitkäjänteisiä koronatoimia, joiden myötä kulttuurielämä saadaan vihdoin järkevällä tavalla auki.”

 

34. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 16.–26.9.2021. Ohjelmisto julkistetaan torstaina 2.9., jolloin alkaa myös sarjakorttien myynti. Näytöskohtaisten lippujen myynti käynnistyy torstaina 9.9.

Tiedotamme mahdollisista poikkeusjärjestelyistä kanavissamme torstaina 26.8.2021.