Viisi päivää, kymmenen indie-helmeä kaikkien ulottuvilla valtakunnallisessa verkkotapahtumassa sekä lähes 40 koronaturvallista Riemukupla-näytöstä elokuvateattereissa Helsingissä: Season Film Festival tuo elokuvan juhlan elokuvateattereihin ja koteihin 5.–9.5.

Jokaisena festivaalipäivänä klo 11.00 Festival Scope -katselualustalle tulee saataville kaksi elokuvaa ohjelmistosta, jotka ovat katsottavissa viiden päivän ajan. Ensimmäiset kaksi elokuvaa, Josephine Deckerin taiteilijatarinat MADELINE’S MADELINE ja SHIRLEY tulevat katsottavaksi keskiviikkona 5.5., torstaina nautitaan dokumenttitarjonnasta punk-kuningattaren muotokuvalla POLY STYRENE: I AM A CLICHÉ sekä koreografilegenda Alvin Aileyn tarinalla AILEY. Perjantaina fokuksessa ovat miehet: Agnieszka Hollandin vangitseva elämäkertaelokuva CHARLATAN kertoo tšekkoslovakialaisesta ihmeparantajasta, joka joutuu kommunistihallinnon silmätikuksi. SLALOM on hienovaraisen hyytävä kuvaus teinitytön pyrkimyksistä eteenpäin urheilu-urallaan – ja ajautumisesta syvemmälle karismaattisen valmentajansa verkkoon. Lauantaina katsottaviksi tulevat latinalaisamerikkalaiset elokuvat THE SLEEPWALKERS ja THE PINK CLOUD, jonka karanteenitarinasta tuli yllättäen osuvan ajankohtainen. Päätöspäivänä sunnuntaina 9.5. estradin valloittavat dokumenttitapaus GUNDA ja Perun hurjaan lähimenneisyyteen pureutuva SONG WITHOUT A NAME. Kuhunkin elokuvaan on saatavilla rajallinen määrä lippuja ja elokuvat ovat katsottavissa vain Suomessa.

Laadukkaan verkko-ohjelmiston lisäksi Season Film Festival tuo elokuvan juhlan takaisin elokuvateattereihin Riemukupla-yksityisnäytöksillä, joissa esitetään tuoreita Oscar-voittajia, kuten MINARI ja LUPAAVA NUORI NAINEN sekä Chloé Zhaon (Nomadland, R&A 2020) tyrmäävä läpimurtoteos THE RIDER. Suomen valkokangasensi-iltansa saa Patty Jenkinsin hartaasti odotettu supersankaritapaus WONDER WOMAN 1984. Supertähdet Kate Winslet ja Saoirse Ronan sykähdyttävät intensiivisessä AMMONITE-draamassa ja ranskalainen YHDESSÄ kertoo kahden ikääntyvän naisen salatun rakkaustarinan. Teatterinäytökset kruunaa sunnuntaina 9. toukokuuta äitienpäivää ja erilaisia äitejä juhlistava lyhytelokuvakooste IHME ÄIDIT. Siinä nähdään tarinoita ihanista, kamalista, neuvokkaista ja neuroottisista äideistä sekä heidän iloistaan ja suruistaan.

”Riemukupla-näytökset ovat innostaneet yleisöä takaisin elokuvateattereihin Helsingissä”, kertoo ohjelmistokoordinaattori Outi Rehn. ”Lisäksi verkkonäytökset ilahduttavat kaikkialla Suomessa. Kymmenen indie-helmen laadukas valikoima tuo lohtua ihmisille, jotka kaipaavat elokuvafestivaalien hurmosta ja niiden valtavirrasta poikkeavaa tarjontaa. On mahtavaa pystyä tarjoamaan jokaiselle jotakin, myös – ja varsinkin – näinä poikkeuksellisina aikoina”, hän jatkaa.

Riemukupla-teatterinäytökset myytiin ennakkoon koronaturvallisina yksityisnäytöksinä 6 hengen seurueille, verkkonäytösten lipunmyynti jatkuu sunnuntaihin 9.5. klo 21.00 saakka.