Yhteistyössä taideyhteisö UrbanApan kanssa toteutetun kurssin toinen osa Tarinoiden mahdollisuudet järjestetään Season Film Festivalilla 5.5. 

Päivitys 14.5.: Paneelikeskustelun tallenne katseltavissa 1.6. saakka HIFF:n YouTube-kanavalla täällä.

Valta, toiseus ja representaatiot – työkaluja muuttuvaan maailmaan -kurssin toinen osa järjestetään paneelimuotoisena verkkotapahtumana osana Season Film Festivalin ohjelmaa avajaispäivänä keskiviikkona 5.5. klo 17-19. Kurssi on avoin ja maksuton kaikille, mutta vaatii ilmoittautumisen tiistaihin 4.5. mennessä. Kurssi koostuu paneelikeskustelusta sekä Q&A-osiosta, johon yleisöllä on mahdollisuus osallistua.  

Tarinoiden mahdollisuudet -kurssilla pureudutaan käsikirjoittamiseen. Mitä kaikkea tarinoita kertomalla voi tehdä? Millaista valtaa käsikirjoittajalla on ja mitä työkaluja hän tarvitsee maailman muuttuessa? Ovatko kipu ja utooppisuus toisilleen vastakkaisia? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan yhdessä 5.5. klo 17 alkaen.  

Panelisteina ovat elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja Aino Suni, elokuvantekijä, kirjailija ja taiteilija Fiona Musanga sekä käsikirjoittaja-ohjaaja Kirsikka Saari. Kurssin vetäjinä ja kuraattoreina toimivat UrbanApan Sonya Lindfors ja Olga Palo. 

Ilmoittautuminen kurssille on nyt avoinna. Ilmoittautumislinkki tämän jutun lopussa.

UrbanApa-taideyhteisön ja HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry:n yhteistyön päämääränä on tarjota taidekentälle matalan kynnyksen alusta keskustelulle ja oppimiselle. Kurssilla paneudutaan taidekenttää puhuttaviin isoihin kysymyksiin taiteellisesta vallasta ja vapaudesta. 

Kurssilla avataan keskustelua ja sen näkökulmia taiteentekijän kannalta. Kurssin tarkoituksena on tarjota tekijöille työkaluja uusien kysymyksenasettelujen ymmärtämiseksi sekä auttaa tunnistamaan ja analysoimaan elokuvan ja tv:n rakenteita sekä omaa rooliaan representaatioiden tuottajana. 

UrbanApa X HIFF presents:
Valta, toiseus ja representaatiot – työkaluja muuttuvaan maailmaan

OSA 2: Tarinoiden mahdollisuudet

5.5.2021 klo 17-19
Verkkotapahtuma Zoom-alustalla

Kurssi pidetään suomeksi.

Ilmoittaudu täältä!
Huom! Paikkoja rajallinen määrä. 

Fiona Musanga. Kuva: Jani Hoang

Ilmoittautuminen on auki 4.5. saakka tai kunnes kurssi on täynnä.

Osallistumislinkki toimitetaan tapahtumaan ilmoittautuneille erikseen sähköpostilla. 

Panelistit:

Fiona Musanga (s. 1996) on ruandalainen elokuvantekijä, kirjailija ja taiteilija, joka työskentelee tällä hetkellä Helsingissä. Musanga on kirjoittanut ja ohjannut kaksi lyhytelokuvaa sekä kirjoittanut omaelämäkerrallisen teoksen “A collection of memories” joka palkittiin Ruskeiden Tyttöjen ja S&S-kustantamon kirjoituskilpailussa. Teksti julkaistaan osana kokoomateosta tänä vuonna. Musanga työstää paraikaa ensimmäisen pitkän elokuvansa käsikirjoitusta. Hän on myös yksi Ubuntu Film Club -kollektiivin perustajajäsenistä. 

Aino Suni

Aino Suni (s. 1985) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka ohjaa sekä fikto- että dokumenttielokuvia. Suni on valmistunut elokuvakäsikirjoittamisen maisteriksi University of Salfordista, Iso-Britanniasta 2014. Sunin viimeisin työ on esikoispitkä fiktioelokuva A Girl’s Room (työnimi). Ranskankielinen psykologinen trilleri on kolmen maan yhteistuotanto ja se valmistuu syksyllä 2021.

Sunin ja Sonya Lindforsin yhdessä ohjaama Shake! on osa Tuffi Filmsin naisiin kohdistuvaa vallankäyttöä kuvaavaa Yksittäistapaus-lyhytelokuvien sarjaa, jolle myönnettiin elokuvataiteen valtionpalkinto 2020. Suni toimii myös käsikirjoituksen luennoitsijana Academy of Moving People and Images -elokuvakoulussa. 

Kirsikka Saari

Kirsikka Saari (s. 1973) on helsinkiläinen käsikirjoittaja, ohjaaja ja Tuffi Filmsin perustajajäsen. Hänen kirjoittamansa lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli Oscar-ehdokkaana 2014. Hän on kirjoittanut elokuvan Hölmö nuori sydän (ohj. Selma Vilhunen), joka voitti parhaan käsikirjoituksen Jussin sekä Kristallikarhun Berlinalessa 2019. Hän on julkaissut myös samannimisen romaanin. Hän on yksi Yksittäistapaus- sekä Tottumiskysymys -elokuvien kirjoittaja-ohjaajista. Tuffi Films sai elokuvasarjasta Valtionpalkinnon 2020.

Hän on ohjannut ja kirjoittanut myös useita palkittuja lyhytelokuvia, mm. Super Comfort, joka nähdään Season Film Festivalin äitienpäivän Riemukupla: Ihme äidit -lyhytelokuvanäytöksessä.

Lisätietoja kurssista ja kuraattoreista