Valtakunnallisena verkkotapahtumana 5.–9.5. järjestettävä Season Film Festival nostaa jälleen esiin naiset elokuvaohjaajina, käsikirjoittajina ja näyttelijöinä. Verkkonäytöksissä nähdään 10 pitkää indie-helmeä, joiden teemoja ovat tasa-arvo, identiteetti ja vallankäyttö. Verkko-ohjelmiston lisäksi festivaalilla päästään nauttimaan elokuvateatterinäytöksistä! Teatteriohjelmistosta kerrotaan tarkemmin maanantaina 26.4.

Season Film Festival starttaa keskiviikkona 5.5. Yhdysvaltojen kiinnostavimpiin nykyohjaajiin kuuluvan Josephine Deckerin kahdella kehutulla teoksella. Deckerin läpimurtotyö MADELINE’S MADELINE on teatterimaailmaan sijoittuva kasvutarina, jonka pääroolissa debytoi huimaava Helena Howard rinnallaan Miranda July. Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) puolestaan loistaa kauhukirjailija Shirley Jacksonina Sundance-palkitussa elokuvassa SHIRLEY. Martin Scorsesen tuottama kirjailijatarina on nähtävillä sekä verkkonäytöksissä että elokuvateattereissa.

Identiteetin ja ennakkoluulojen teemoihin pureudutaan kahden dokumenttielokuvan kautta. AILEY kertoo koreografilegenda Alvin Aileysta, POLY STYRENE: I AM A CLICHÉ Britannian ensimmäisestä ruskeasta naisrokkarista, X-Ray Spex -punkbändin laulajasta ja feministisen riot grrrl -liikkeen esikuvasta Poly Styrenesta. Festivaalin dokumenttitarjonnan kruunaa Viktor Kossakovskyn ohjaama GUNDA. Se kuvaa ihmisen vieraantunutta luontosuhdetta kauniisti, musertavan surullisesti ja niin vaikuttavasti, että elokuvasta on tullut todellinen tapaus.

Ranskalaisen esikoisohjaaja Charlène Favierin SLALOM tarkastelee vallankäytön problematiikkaa hienovaraisen hyytävällä kuvauksella lahjakkaan teinitytön pyrkimyksistä eteenpäin urheilu-urallaan – ja ajautumisesta yhä syvemmälle charmantin valmentajansa verkkoon. Agnieszka Hollandin (Mr. Jones, R&A 2019) uutuus CHARLATAN on vangitseva elämäkertaelokuva tšekkoslovakialaisesta ihmeparantajasta, joka joutuu kommunistihallinnon silmätikuksi.

Brasilialaisen Iuli Gerbasen vuonna 2017 käsikirjoittamassa, häkellyttävän ajankohtaisessa ja huojentavan katarttisessa elokuvassa THE PINK CLOUD pandemian kaltaisen hätätilan aiheuttava myrkkypilvi sulkee ihmiset koteihinsa. THE SLEEPWALKERS on kesäinen perhedraama, jossa suojelevan äidin ja unissakävelevän teinityttären suhde joutuu koetukselle. Melinda Leónin unenomainen SONG WITHOUT A NAME kertoo köyhyydestä ja toiseudesta 1980-luvun Perussa empaattisesti ja oivaltavin kuvin, jotka muistuttavat Alfonso Cuarónin elokuvahelmestä Roma.

Festivaalin lipunmyynti on nyt alkanut. Jokaisena festivaalipäivänä Festival Scope -katselualustalle tulee saataville kaksi elokuvaa ohjelmistosta: ensimmäiset kaksi tulevat katsottavaksi keskiviikkona 5.5. klo 11 ja viimeiset kaksi sunnuntaina 9.5. klo 11. Kuhunkin elokuvaan on saatavilla rajallinen määrä lippuja ja elokuvat ovat katsottavissa vain Suomessa.

Elokuvanäytösten ohella festivaalilla järjestetään taideyhteisö UrbanApan ja HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry:n Valta, toiseus ja representaatio – Työkaluja muuttuvaan maailmaan -kurssin toinen osa. Keskiviikkona 5.5. järjestettävä verkkokurssi keskittyy käsikirjoittamiseen ja sen kuratoinnista vastaavat UrbanApan Sonya Lindfors ja Olga Palo. Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 27.4.