Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin keväinen sisartapahtuma järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina 5.–9.5.2021. Toukokuun alun koronarajoituksista riippuen näytöksiä tullaan järjestämään myös elokuvateattereissa Helsingissä.

Elokuvakevättä piristävän Season Film Festivalin ohjelmistossa nähdään jälleen valikoima parasta uutta indie-elokuvaa eri puolilta maailmaa. POLY STYRENE: I AM A CLICHÉ on inspiroiva dokumenttielokuva Britannian ensimmäisestä ruskeasta naisrokkarista, Poly Styrenesta. Mustan somali-isän ja valkoisen brittiäidin tyttärenä Lontoossa syntynyt Poly Styrene kapinoi misogyniaa ja rasismia vastaan suorasukaisilla punkrock-kappaleilla ja räväkällä tyylillään. X-Ray Spexin solistina Poly Styrene lauloi kapinasta, identiteetistä ja konsumerismista 1970-luvun Britanniassa, ja toimi tienraivaajana niin afropunkin kuin feministisen riot grrrl -liikkeen synnylle.

Elokuva valottaa monilahjakkaan, mielenterveysongelmien kanssa painineen Poly Styrenen elämäntarinaa, jota kertovat tähden monipuolista kulttuurista ja taiteellista perintöä suojeleva tytär Celeste Bell sekä näyttelijä Ruth Negga. Punkrock-ikonin nimeävät esikuvakseen niin Sonic Youthin Thurston Moore, Bikini Killin Kathleen Hanna, laulaja-lauluntekijä Neneh Cherry kuin muotisuunnittelija Vivienne Westwood.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Season Film Festival tarjoaa valoa tunnelin päässä verkossa ja mahdollisuuksien mukaan myös elokuvateattereissa keskiviikosta sunnuntaihin 5.–9.5. Koko ohjelmisto julkistetaan torstaina 22.4., jolloin myös näytöskohtainen lipunmyynti alkaa. Tapahtuman järjestää Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry.

HUOM! Season Film Festivalille ja R&A-festivaalille ostetut sarjakortit ja HIFF-vuosikortti eivät valitettavasti käy toukokuiselle Season Film Festivalille. Sen sijaan niillä voi lunastaa näytöslippuja R&A:n teatterinäytöksiin. Halutessaan rahat saa käyttämättömistä sarjakorttilipuista takaisin. Kerromme lisätietoja lähempänä festivaalia.