/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa etsii jälleen parhaita kotimaisia lyhytelokuvia!

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali kutsuu elokuvantekijät osallistumaan vuoden 2021 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmiston kotimaiseen kilpailuun. Kilpailu on auki 31.5. asti. 

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvaohjelmisto Cut to the Chase – R&A Shorts esittää noin 180 lyhytelokuvaa. Valokeilaan pääsevät erityisesti nuoret nousevat kyvyt. Ohjelmiston ytimessä on kotimainen ja uusi eurooppalainen elokuva. Nyt neljättä kertaa järjestettävä kotimainen lyhytelokuvakilpailu esittelee laaja-alaisesti suomalaisen lyhytelokuvan korkeaa tasoa. 

Vuonna 2020 kotimaisen kilpailun voitti Iiti Yli-Harja lyhytanimaatiollaan OIKEITA MIEHIÄ. 

“Olin osallistunut kilpailuun aikaisempinakin vuosina, aina innolla ja jännityksellä!” kertoo Iiti Yli-Harja.

“R&A:n kotimainen kilpailu on ollut tosi tärkeä kanava elokuvilleni. Pääpalkinnon voittaminen tuntui ihan epätodelliselta ja aivan mielettömän hienolta. Palkinto on antanut lisää luottamusta omaan tekemiseen ja tuonut uusia tuulia uralleni. Olen niin iloinen, että työryhmämme tekemä työ kosketti elokuvan nähneitä. Palkinnon siivittämänä elokuva on päässyt mm. koulunäytöksiin, joissa oppilaat sitten myös keskustelevat elokuvan teemasta, eli poikien ja miesten herkkyydestä ja moninaisuudesta. Se on tuntunut hienolta ja tärkeältä.“

Kilpailuun voi hakea 1.1.2020 jälkeen valmistuneella max. 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla jonka pää- tai osatuotantomaa on Suomi. Kilpasarjan elokuvat valitsee R&A Ministeriön jäsenistä koostuva esiraati ja voittajat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpailuun valitut elokuvat esitetään syksyn 2021 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmistossa. Odotettavissa on jälleen runsas kattaus vuoden rohkeimpia ja parhaimpia lyhytelokuvia. 

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -festivaalimatkapalkinto juhlistaa nousevaa tekijälahjakkuutta.

Toista kertaa palkitaan myös paras opiskelijaelokuva. Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta.

Haku vuoden 2021 kilpailuun on auki 1.3.–31.5. Cut to the Chase – R&A Shorts järjestetään 22.–26. syyskuuta 2021 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. 

Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Kuva: Konsta Lemettinen