/ Uutiset

Lyhytelokuvapäivä valaisee talven pimeintä aikaa tänäkin vuonna! Varsinainen Lyhytelokuvapäivä on maanantaina 21.12., mutta pop-up -näytöksiä voi järjestää kodeissa ja vaikkapa kouluissa 14.–21.12. välisenä aikana ja elokuvateattereissa 14.–23.12.

Mukana leffapakettitarjonnassa ovat myös tämän vuoden R&A Shorts-voittajat! R&A Shorts -pääpalkinnon voittanut Iiti Yli-Harjan dokumenttianimaatio OIKEITA MIEHIÄ nähdään myös Lyhytelokuvapäivän elokuvateatteripaketissa.

Yle viettää Lyhytelokuvapäivää Teema-kanavalla 15.-21.12. Yö pitkä, elokuva lyhyt -kattauksessa esitetään myös tämän syksyn R&A-festivaalilla innostaneet lyhytelokuvat KILL ANNELI (ohj. Antti Holma), KRISTAL (ohj. Zaida Bergroth) sekä PUPU (ohj. Jani Ilomäki).

Tänä vuonna koronapandemia tuo omat reunaehtonsa tapahtumien järjestämiseen ja luonnollisesti suositukset ja rajoitukset tulee ottaa tapahtumia järjestäessä huomioon. Oman leffanäytöksen voi ystäville järjestää kotikatsomoista käsin myös etänä!

Näytösten järjestäminen on ilmaista. Sinun tarvitsee vain päättää näytöksen tai tapahtuman päivä, ilmoittautua ja järjestää omanlaisesi tapahtuma.

Ilmoittautumisohjeet ja leffapakettitarjonta löytyvät Lyhytelokuvapäivän sivuilta.

Lyhytelokuvapäivän tarjoavat:

Suomen elokuvasäätiö – Finnish Film Foundation, Yle, Tampere Film Festival, AV-arkki, TAFF – Turku Animated Film Festival, Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali