/ Uutiset

Oikeita miehiä voitti R&A Shorts -pääpalkinnon

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvapalkinnot on jaettu. Parhaan kotimaisen lyhytelokuvan R&A Shorts -palkinnon sai Iiti Yli-Harjan OIKEITA MIEHIÄ. Pääpalkinnon lisäksi jaettiin Uusi aalto -palkinto, opiskelijapalkinto, juryn kunniamaininta sekä yleisöpalkinto.

R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman R&A Shorts -pääpalkinnon voittaja on Iiti Yli-Harjan dokumenttianimaatio OIKEITA MIEHIÄ. Elokuva kertoo kolmesta nuoresta miehestä, jotka jakavat ajatuksiaan ja selviytymiskeinojaan merkillisellä mutta lämminhenkisellä metsäretkellä.

– Animaation keinoin kerrottu lyhytdokumenttielokuva on koskettava ja vilpitön, päähenkilöitään kunnioittava kuvaus nuorten miesten herkkyydestä. Elokuvan aihe ja muoto ovat kauniisti tasapainossa, palkintoraati perustelee yksimielistä valintaansa.

R&A Shorts -pääpalkinto on 1 500 euroa, jonka sponsoroi Helsinki Casting.

Suomalaisen elokuvan uudelle tekijälahjakkuudelle myönnettävän Uusi aalto -palkinnon sai Sawandi Groskind elokuvastaan WHERE TO LAND. Suomen elokuvasäätiön sponsoroima palkinto on matka ulkomaiselle elokuvafestivaalille.

Ensimmäistä kertaa jaetun opiskelijapalkinnon sai Lauri-Matti Parppein ohjaama lyhytelokuva VIIMEINEN PÄIVÄ. Opiskelijapalkinto on akkreditointi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille ja Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaan.

Tuomariston kunniamaininnan sai Laura Rantasen ohjaama lyhytdokumentti POIKIEN PUHELIN.

Yleisön suosikki on Uzair Amjadin PAPER PROMISES. Yleisöpalkinnon sponsoroi Marski by Scandic.

Palkitut elokuvat esitettiin lauantaina R&A SHORTS AWARDS & WINNERS -näytöksessä Kinopalatsissa.

Kotimaisen kilpailun ammattilaisjuryyn kuuluivat elokuvaohjaaja Pia Andell, Balansia Filmsin tuottaja ja toimitusjohtaja Swati Goyal, ohjaaja-kirjoittaja Mikko Myllylahti ja toimittaja Anton Vanha-Majamaa.

Kilpailuun osallistui 36 kotimaista lyhytelokuvaa, jotka ovat valmistuneet vuosina 2019–2020.

Viime vuonna R&A Shorts -pääpalkinnon voitti Jussi Sandhun dokumenttielokuva 27 ensimmäistä vuotta.