/ Uutiset

Kauhuelokuva The Twin voitti FFA:n pääpalkinnon

Finnish Film Affairin parhaan tekeillä olevan fiktioelokuvan palkinnon on voittanut Taneli Mustosen tuleva kauhuelokuva The Twin. Parhaan dokumenttielokuvan palkinnon voitti Tania Moilasen valmisteilla oleva mormonidokumentti The Mission.

Suomen suurin elokuva-alan ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair päättyy perjantaina foley-artisti Heikki Kossin masterclass-tilaisuuteen. Tilaisuuden yhteydessä Kossi palkitaan FFA:n ja Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteisellä Nordic Flair -palkinnolla.

FFA:n parhaan fiktioprojektin palkinnon voitti Don Filmsin tuottama THE TWIN – PAHA KAKSONEN. Parhaillaan tuotannossa oleva kauhuelokuva kertoo perheestä, joka menettää toisen kaksospojistaan karmivilla seuraamuksilla. Leffan ohjaa muun muassa Bodom ja Luokkakokous -elokuvista tunnettu Taneli Mustonen.

Kansainvälinen raati kehui The Twin -projektin kansainvälistä potentiaalia ja ainutlaatuisuutta. Raatiin kuuluivat Sarah Lutton (BFI London Film Festival), Sophie Green (Bankside Films) ja Vassilis Economou (Cineuropa).

Mormonitarinalle parhaan dokumentin palkinto

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaetun Finnish Film Affairin dokumenttipalkinnon sai Tania Moilasen valmistelema esikoispitkä THE MISSION. Elokuva kertoo yhdysvaltalaisten mormoninuorten matkasta Amerikan tasangoilta Suomeen.

Dokumenttipalkinnon raatiin kuuluivat Sergio Fant (Berlinale), Liselot Verbrugge (Deckert Distribution) ja Nick Cunningham (Business Doc Europe).

Finnish Film Affairin palkinnot jaetaan kansainvälisesti kiinnostavimmille suomalaisille projekteille. Palkinto on kummassakin kategoriassa 3 000 euroa elokuvan kansainväliseen markkinointiin. Palkintojen sponsoreina ovat Suomen Elokuvasäätiö ja AVEK.

Louhimies, Nikki ja Rudnitskaya kiinnostivat

Tänä vuonna sekä Helsingissä että verkossa järjestetyssä Finnish Film Affair -tapahtumassa esiteltiin lähes 50 suomalaista elokuvaa, joista kolmasosa oli debyyttejä.

Muita tapahtumassa kiinnostusta herättäneitä projekteja ovat muun muassa Alina Rudnitskayan TRANS SYRIAN EXPRESS, Teemu Nikin RÄKÄ JA ROISKIS -filmatisointi sekä Aku Louhimiehen tuleva LAPLAND WAR.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettyyn Finnish Film Affairiin osallistui kaiken kaikkiaan lähes 400 vierasta yhteensä 27 maasta.