/ Uutiset

Yhdentoista päivän elokuvamyrsky alkaa – äänestä suosikkiasi!

Huippusuosituista gaalaelokuvista järjestetään lisänäytöksiä, jotka tulevat myyntiin tällä viikolla. Hanki liput ja äänestä suosikkiasi R&An ja KAVI:n yleisökilpailussa.

Rakkautta & Anarkiaa starttaa tänään Eliza Hittmanin jenkki-indie-hitin NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS näytöksellä. Luvassa on yksitoista päivää hurmaa turvaväleillä!

Festivaalin loppuunmyydyistä gaalaelokuvista on luvassa lisänäytöksiä ensi viikolla. Lisänäytöksiä saavat avajaiselokuva NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS (27.9. Cinema Orion klo 11.15), Season-gaalan elokuva QUEEN & SLIM (25.9. Savoy-teatteri klo 21), PARASITE-ohjaaja Bong Joon-hon aiempi mestariteos MEMORIES OF MURDER (27.9. Bio Rex klo 21) ja festivaalin päätöselokuva BABYTEETH (27.9. Cinema Orion klo 21). Lisänäytösten liput tulevat myyntiin torstaina 17.9. klo 12.

Festivaalin loput lisänäytökset julkistetaan festivaalin toisen viikon alkupuolella.

Rakkautta & Anarkiaa -yleisöäänestys toteutetaan viidettä kertaa yhteistyössä KAVI:n kanssa. Kilpailuun osallistuvat elokuvat ovat BEASTS CLAWING AT STRAWS, THE TWENTIETH CENTURY, UNCLE, THE UNKNOWN SAINT ja YALDA, A NIGHT FOR FORGIVENESS. Yleisö voi äänestää suosikkiaan KAVI:n verkkosivuilla. Voittajaelokuva esitetään marraskuussa Kino Reginan kuukauden elokuvana.

R&A:n tapahtumat huipentuvat ensi viikolla NORDIC FLAIR MASTERCLASS: HEIKKI KOSSI -tilaisuuteen, jossa maailman kärkinimiin lukeutuva foley-artisti Heikki Kossi kertoo työstään ja esiintyy yleisölle. Äänivelhon masterclass järjestetään perjantaina 25.9. Kino Reginassa klo 18.30 Ilmaistapahtumiin kuuluu myös Bafta-ehdokkuuden saaneiden lyhytelokuvien näytös BAFTA SHORTS TOUR 2020 21.9. Kino Reginassa klo 16.

R&A:n ilmaisissa keskustelutilaisuuksissa puhutaan muun muassa rasismista, representaatiosta elokuvissa ja kritiikistä. Keskustelun kohokohtiin kuuluvat muun muassa Anti-Racist Forumin kanssa järjestettävä paneelikeskustelu Queen & Slim -elokuvan tiimoilta sekä Kritikbyrånin kanssa toteutettava paneelikeskustelu suomalaisen elokuvakritiikin tilasta. Lisää tietoa R&A-tapahtumista löytyy täältä.

Lämpimästi tervetuloa festivaalille!