/ Uutiset

Näin ostat R&A-lippuja

R&A:n lipunmyynti alkaa 10.9. klo 10. Tässä päivitetty opas, joka kädessä saat lunastettua liput vuoden kuumimpaan elokuvajuhlaan. Älä siis ihmettele, miten niitä saa – lue se täältä!

Etsi itseäsi parhaiten kuvaava kysymys listasta.

Mitä ihmettä!!! En löydä ostamiani lippuja sähköpostista?!? Miss…
Hengitä syvään. Sitten tarkasta roskapostisi. Etenkin Gmail voi heittää ostamasi liput tai tekemäsi varausvahvistukset suoraan Roskaposti-, Tarjoukset- tai Ilmoitukset-kansioon.

Hetkinen! Enkö saa istua kaverin vieressä?
Koronapandemian takia festivaalilla huolehditaan turvaväleistä. Se tarkoittaa, että jokaisen istumapaikan väliin jää kummallekin puolelle kaksi tyhjää paikkaa. Näin takaamme, että viereesi, eteesi ja taaksesi jää riittävä turvaväli.

Mutta kun minä haluan istua kaverin vieressä!
Ei hätää! Meillä on juuri sinulle sopiva lippu. Osaan elokuvasaleista on myynnissä rajallinen määrä tuplalippuja, jotka sijaitsevat joko salin perällä tai sivustalla. Tuplalipun ostaja saa käyttöönsä kaksi paikkaa, joiden ympärillä on turvaväli. Tuplalippuja on myynnissä seuraaviin teattereihin: Kino Engel 2, Cinema Orion, Savoy-teatteri, WHS Teatteri Union.

Kaverillanikin on kaveri…
No mutta! Hyville kavereille ja kaveriporukoille on Bio Rexin näytöksiin myytävänä hyvin rajallinen määrä Aitio-lippuja, joilla saa elokuvan ajaksi käyttöönsä neljän hengen aition. Niissä voi istua vierekkäin, sylikkäin tai vaikka pää alaspäin.

Jaarittelu sikseen! Mistä niitä lippuja saa?
Ennen festivaalia R&A-lippuja myydään alla listatuissa paikoissa. Huom! Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Koronapandemian takia käteinen ei käy maksuvälineinä lippupisteillä.

Festivaalin nettikauppa
Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä täältä. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.

Akateeminen kirjakauppa
Ennen festivaalia lippuja voi ostaa nettisivujen lisäksi Akateemisen kirjakaupan R&A-lipunmyyntipisteeltä 10.–16.9. Akateeminen kirjakauppa löytyy osoitteesta Pohjoisesplanadi 39. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Verkkokauppa ja lipunmyyntipisteet).

Kino Regina
Kino Reginan lipunmyynnistä voi ostaa R&A-lippuja ennen festivaalia ja sen aikana 10.–27.9. Lipunmyynti löytyy Keskustakirjasto Oodin ensimmäisestä kerroksesta, osoitteesta Töölönlahdenkatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Verkkokauppa ja lipunmyyntipisteet).

Mutta minäpä haluan (lisää) lippuja festivaalin aikana!
R&A:n käynnistyttyä löydät lippuja seuraavista paikoista:

Festivaalin nettikauppa
Suosittelemme ostamaan liput R&A:n nettikaupasta. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä täältä. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.

Festivaalikeskus
R&A:n festivaalikeskus sijaitsee festivaalin aikana 17.–27.9. Lasipalatsin Bio Rexin 2. kerroksen lämpiössä. Lasipalatsin osoite on Mannerheimintie 22–24. Keskuksesta voit ostaa lippujen lisäksi myös katalogin, paidan ja kassin, koristella elämäsi rakkaudella ja anarkialla sekä levähtää näytösten välissä. Festivaalikeskus on auki festivaalin aikana joka päivä klo 10-21.

Festivaaliteatterit
R&A-elokuviin voi ostaa lippuja useista festivaalin teattereista festivaalin aikana 18.–27.9. Seuraavissa elokuvateattereissa EI OLE R&A-lipunmyyntiä: Finnkino Itis, Kino Tapiola, Riviera, Savoy-teatteri, WHS Teatteri Union.

HUOM! Finnkinon lippukauppa EI myy lippuja R&A-elokuviin
Sen sijaan Kinopalatsissa on R&A:n oma lipunmyyntipiste. Kun tulet Kinopalatsiin ostamaan R&A-lippuja, suuntaa siis Finnkinon lipunmyynnin sijaan R&A:n lipunmyyntipisteelle Kinopalatsin yläkertaan, Kaisaniemenkadun pääoville.

Haluan varata lipun enkä ostaa sitä!
Elokuvan valittuasi klikkaile huoletta eteenpäin verkkokaupassa. Sivusto pyytää sinua lopuksi valitsemaan haluatko ostaa vai varata lipun. Voit varata lippuja sunnuntaihin 13.9. klo 23.59 asti, mutta lunastaa voit vielä maanantaina. Lunastamattomat varaukset palautuvat myyntiin tiistaina 15.9. klo 12.00.

Mitä pitää maksaa?
R&A-elokuvien liput maksavat 10 euroa / kpl. Useampaan näytökseen oikeuttavat sarjakortit maksavat 45–290 euroa riippuen valitsemastasi lippumäärästä. Tarkemmat tiedot eri sarjakorteista löytyvät täältä (kohdasta Sarjaliput). Nettiostoissa on käsittelymaksu. Sarjakortista veloitetaan käsittelymaksu ostettaessa, mutta sarjakortilla näytöslippuja lunastaessa ei tietenkään tarvitse maksaa käsittelymaksua. Tämän vuoden sarjakortit kelpaavat myös vuoden 2021 Season Film Festival ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla. Festivaalilla on myös erikoishintaisia näytöksiä eli ihan joka paikkaan ei kympillä pääse. Huom! Sarjakortilla ei voi ostaa lippuja erikoishintaisiin näytöksiin (24.9. Kinokonsertti: Nosferatu x Lauri Porra & Veli Kujala).

Taskuni pullottavat kulttuuriseteleitä!
Hieno homma! Kulttuurisetelit käyvät R&A-lippujen maksuvälineeksi festivaalin lipunmyyntipisteissä. Käypiä maksuvälineitä ovat Smartum-, Virike-, Edenred- ja Tyky-kulttuurisetelit sekä SmartumPay-sovellus ja Smartum Saldo -kortti. Huomioithan, että kulttuurisetelillä EI voi ostaa lippuja festivaalin verkkokaupasta!

Mikä on sarjakortti?
Sarjakortti ei oikeastaan ole lippu lainkaan, vaan sarja numeroita ja kirjaimia. Yhdellä koodilla voit lunastaa sarjakorttisi oikeuttaman määrän lippuja R&A:n verkkokaupassa, joka on kätevin tapa käyttää sarjakorttia: syötä koodi sille varattuun kenttään ja koko R&A:n elokuvatarjonta on ulottuvillasi! Sarjakorttia voi käyttää myös R&A:n lipunmyyntipisteillä tai festivaalikeskuksessa. Koodi ei ole henkilökohtainen, vaan voit käyttää sitä vaikka itse esimerkiksi viiteen lippuun, ja antaa sitten kaverille, joka lunastaa sillä loput liput. Lippuja ei tarvitse lunastaa kaikkia kerrallaan ja voit aina asioidessasi tarkistaa montako lippua sinulla on vielä sarjakortissa jäljellä.

Milloin varatut liput pitää lunastaa?
Verkkokaupasta viimeistään 14.9. klo 23.59 mennessä tai R&A:n lipunmyyntipisteestä viimeistään 14.9. klo 19 mennessä.

Liput olivat loppuneet…
Näin voi käydä. Turvavälien säilyttämiseksi elokuvasaleihin myydään tänä vuonna vain joka kolmas paikka. Myös sarjalippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Kannattaa siis ostaa liput ajoissa. Muistathan huolehtia turvavälistä, että kaikilla on festivaalilla hyvä olla!

Voisitteko pelastaa maailman?
Emme yksin, mutta teemme parhaamme. Sinäkin voit antaa panoksesi maapallon suojeluun ostamalla tavallisen lipun sijaan ympäristölipun. Lahjoitamme vain vähän tavallista kalliimmista ympäristölipuista 2 € ja sarjakorteista 5 € valitsemiimme kohteisiin. Lisää tietoa löydät täältä.

Mutta mitä elokuvia minun sitten pitäisi katsoa?
Hiff.fi-sivuilla on apuvälineitä oman R&A-aikataulun kokoamiseen. Selaamalla ohjelmiston sarjoja tai yksittäisiä elokuvia, voit löytää teemoja, maita ja genrejä puiden kuiskimista salaisuuksista korealaiseen sarjamurhaajajahtiin. Kannattaa pitää silmällä R&A Mediaa, sosiaalista mediaa ja tilata uutiskirje. Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä jaetaan säännöllisesti tärppejä festivaalin elokuvista. Myös festivaalikeskuksesta voit pyytää vinkkejä sinulle sopivista leffoista!

Halooja! En silti ymmärtänyt mitään?
Ei hätää! Lisää tietoa lipunmyynnistä löydät täältä.

Oliko jotain Online-näytöksiä?
R&A-elokuvia voi katsoa tänä vuonna myös netissä. Löydät lisää tietoa verkkonäytöksistä täältä.

No entä se korona?
Lue täältä, minkälaisin turvatoimin R&A taistelee koronaa vastaan.