/ Uutiset

Herättääkö korona kysymyksiä? – Lue täältä, miten teemme R&A:sta turvallisen!

 

Mietityttääkö festarointi korona-aikana? Mekin olemme pohtineet asiaa – paljon – ja työskennelleet tehdäksemme tapahtumasta turvallisen. Tästä tietopaketista löydät selvät vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

 

Onko festivaalille turvallista tulla?

Teemme kaikkemme, että festivaalille osallistuminen on turvallista ja mukavaa kaikille. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä ja päivitämme hygienia- ja turvallisuuskäytäntöjämme tarvittaessa. Pyydämme myös, että yleisö ei tule paikalle kipeänä tai flunssan oireissa.

 

Miten korona on huomioitu elokuvateattereissa?

Elokuvanäytöksiin myydään lippuja noin kolmasosa salien kapasiteetista. Käytössä on keskimäärin vain joka kolmas istumapaikka. Yleisö päästetään sisään saliin mahdollisimman aikaisin jonojen vähentämiseksi. Jos jonoja syntyy, myös niissä huolehditaan turvaväleistä. Kaikista teattereista löytyy desinfiointipisteitä. Pidäthän huolta käsihygieniastasi!

 

Yskiikö joku päälleni salissa?

Elokuvasalien kapasiteettia on rajoitettu niin, että vieressäsi on vähintään kaksi tyhjää paikkaa kummallakin puolella. Istumajärjestys saleissa on suunniteltu niin, että kukaan ei istu suoraan takanasi eikä edessäsi.

 

Miten riskiryhmäläiset on huomioitu?

Riskiryhmiin kuuluville järjestetään näytöksiä joissakin festivaaliteattereista. Löydät lisää tietoa riskiryhmänäytöksistä täältä.

 

Mitä paikkarajoitukset tarkoittavat lipunmyynnin kannalta?

Lippuja on myynnissä vähemmän kuin normaalisti ja myös sarjalippuja myydään rajoitettu määrä. Tavallista pienempää paikkamäärä on kompensoitu lisäämällä elokuville annettujen näytösten määrää.

 

Minulla on nuhaa, kuumetta, yskä, flunssa tai korona – voinko silti osallistua?

Et! Älä tule festivaalille kipeänä tai flunssan oireissa. Sairaustapauksessa voit perua lipun helposti, kunhan teet sen ennen kyseisen näytöksen alkua.

 

Onko ihan pakko pitää maskia jos en halua?

Ei ole. Jos viranomaisten suositukset muuttuvat, voi maskin käyttö tulla pakolliseksi.

 

Mitä jos koronatilanne pahenee?

Pandemian pahentuessa teemme niin kuin niin monta kertaa tänä vuonna olemme tehneet: vedämme maskit päähän, tutkimme uudet suositukset ja mukaudumme niihin. Tällaisessa tilanteessa R&A:n käytännöt päivitetään viranomaisten määräysten mukaisiksi. Ole silti huoleti, toimemme ovat jo nyt tiukemmat kuin mitä tapahtumilta edellytetään. Sinun turvallisuutesi on meille kaikkein tärkeintä!

 

Mistä löydän viimeisimmän tiedon festivaalin koronatoimista?

R&A:n hygienia- ja turvallisuusohjeet löydät täältä. Ohjeita päivitetään jos tilanne muuttuu. Myös tämä artikkeli pidetään ajan tasalla.

 

Hienoa! Mistä niitä lippuja saa?

Suosittelemme ostamaan liput netistä osoitteesta hiff.fi/elokuvat. Festivaalin myyntipisteillä suositellaan lähimaksua emmekä ota vastaan käteistä. Huom! Kaikissa elokuvateattereissamme ei ole R&A-lippupistettä!

 

En halua tulla festivaalille ollenkaan!

Ymmärrämme yskän ja meillä on siihen lääke. Tänä vuonna voit katsella Rakkautta & Anarkiaa ohjelmiston elokuvia myös verkossa. Online-näytösten elokuvat löydät täältä.

 

Hei haloo?!? Halusin kysyä ihan muuta!

Harmi, että näistä vastauksista ei ollut apua. Kirjoita kysymyksesi tähän alle niin pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pian.

 

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.