/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa tuo elokuvan juhlan takaisin teattereihin

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali palauttaa elokuvan taian valkokankaille 17.–27. syyskuuta 2020. Poikkeusaikojen ensimmäinen iso elokuvajuhla kutsuu kokemaan vuoden parhaat elokuvat yhdessä ja turvallisesti pääkaupunkiseudun elokuvateattereihin.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali kutsuu katsojat yhteiselle löytöretkelle elokuviin, kun festivaalin teatterit avaavat ovensa maailman elokuvahelmille syyskuussa.

Koronapandemian jälkimainingeissa haluamme tarjota elokuvat niin kuin ne on tarkoitettu koettavaksi – yhdessä, turvallisuudesta tinkimättä.

Yhdessä kokemisen ja välittämisen sanomaa tukee myös kuvataiteilija Edith Hammarin luoma uusi festivaali-ilme, joka näkyy muun muassa näillä sivuilla.

Maistiaisia ohjelmistosta

R&A:n ensimmäiset ohjelmistopaljastukset ovat tunisialaisen Mehdi Barsaouin koskettava draama A SON (Bik Eneich: Un Fils, 2019) ja saksalaisen Sandra Wollnerin rohkea androiditarina THE TROUBLE WITH BEING BORN (2020).

Festivaalilla nähdään myös ranskalaisanimaattorien Jean-François Laguionien ja Xavier Picardin uutuus THE PRINCE’S VOYAGE (Le voyage du prince, 2019). Laguionien aempi elokuva The Painting (2011) oli vastikään nähtävissä juuri päättyneen Sodankylä ikuisesti -online-festivaalin ohjelmistossa.

Keväällä perutun Season Film Festivalin koko ohjelmisto pyritään esittämään osana Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. Season-elokuvista Suomen valkokangasensi-iltansa saavat muun muassa WAVES (2019), EMA (2019), HARRIET (2019) ja MISS FISHER AND THE CRYPT OF TEARS (2020).

R&A-ohjelmistosta tiedotetaan lisää elokuussa. Ohjelmistopaljastuksia on luvassa myös kesän aikana festivaalin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Turvallista yhdessäoloa

Rakkautta & Anarkiaa ja elokuvateatterit kehittävät yhdessä käytäntöjä, joilla festivaalille osallistuminen tehdään kaikille turvalliseksi.

– Tehtävämme elokuvakulttuurin edistäjänä on entistä tärkeämpi tänä vuonna, joka on koetellut kovasti myös elokuva-alaa. Olemme kaivanneet sitä maagista tunnetta, joka löytyy vain elokuvateatterissa elokuvia yhdessä katsoessa. Sen tunteen haluamme tarjota taas yleisöllemme – varmistaen, että festivaalikokemus on turvallinen, miellyttävä ja innostava, sanoo Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Festivaali seuraa koronatilanteen kehittymistä ja noudattaa viranomaisten ohjeistuksia. Lisää tietoa festivaalin erityiskäytännöistä on luvassa loppukesästä näillä nettisivuilla ja R&A:n sosiaalisen median kanavissa.

33. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27.9.2020. Bio Rex jatkaa festivaalin pääteatterina. Muut festivaaliteatterit ovat Finnkinon Kinopalatsi ja Maxim, Kino Engel, Kino Regina, Kino Tapiola, Korjaamo Kino Töölö, Orion, Riviera, Savoy-teatteri ja WHS Teatteri Union.