/ Uutiset

Haemme verkko- ja somepäätoimittajaa sekä kolmea harjoittelijaa syksyn Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille. Haku päättyy 3.5.
Haemme palkallista harjoittelijaa viestintäassistentin tehtävään R&A:n ammattilaistapahtuma Finnish Film Affairille. Haku päättyy 15.5.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa on Suomen suurin ja monipuolisin elokuvatapahtuma, joka kerää syyskuisin elokuvan ystävät nauttimaan rohkeimmasta ja puhutuimmasta uudesta kansainvälisestä elokuvasta. Järjestyksessään 33. HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 17.-27.9.2020. Haemme nyt festivaalitiimiimme verkko- ja somepäätoimittajaa sekä assistentin tehtäviin toimitusharjoittelijaa, viestintä- ja markkinointiharjoittelijaa ja staff-harjoittelijaa tekemään kanssamme R&A:n 33. vuodesta ikimuistoisen. Ammattilaistapahtumaamme Finnish Film Affairiin haemme harjoittelijaa viestintäassistentin tehtävään. Toivomme sinulta kokemusta ja/tai koulutusta vastaavista tehtävistä, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, kunnianhimoista ja itsenäistä otetta työhön sekä erinomaisia tiimityöskentelytaitoja. Tarjoamme näköalapaikan elokuva-alaan ja kaupunkikulttuuriin, lämminhenkisen työyhteisön, innostavan, kansainvälisen ilmapiirin ja mahdollisuuden oppia uutta ja jättää kädenjälkesi eturivin festivaaliin. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan tehtäviä riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammaisuudesta tai iästä.

Verkko- ja somepäätoimittaja
Verkko- ja somepäätoimittaja vastaa festivaalin sosiaalisen median kanavien ja verkkojulkaisu R&A Median sisällöstä, tavoitteenaan journalistisesti korkeatasoinen, innostava, asiantunteva ja moniääninen sisältö. Keskiössä on festivaaliyleisön palveleminen ja sitouttaminen sekä festivaalikokemuksen rikastuttaminen. Verkko- ja somepäätoimittaja työskentelee osana viestintä- ja markkinointitiimiä ja osallistuu myös tiimin muihin töihin. Edellytämme päätoimittajalta erinomaista sosiaalisen median kanavien ja WordPress-ohjelmiston hallintaa, vahvaa kokemusta viestinnästä, paineensietokykyä ja elokuvan ja kulttuurin tuntemusta. Idearikkaus, järjestelmällisyys, joustavuus ja hyvät kommunikointi- ja tiimityöskentelytaidot ovat keskeisiä. Vaatimuksena on myös erinomainen suomen ja englannin kielen kirjallinen hallinta.
Työsuhteen kesto on noin 3 kk aikavälillä 1.6.-2.10. Palkkatarjous 2200 € / kk.

Toimitusharjoittelija
Toimitusharjoittelijan tehtävänä on koota ohjelmiston elokuvien krediittitiedot, kuvat ja muu oheismateriaali tuotannon ja viestinnän käyttöön, osallistua festivaalin verkkosivujen toimitukseen ja avustaa festivaalikatalogin päätoimittajaa sekä muuta viestintä- ja markkinointitiimiä. Työ edellyttää huolellisuutta ja pitkäjänteisyyttä, paineensietokykyä ja positiivista asennetta sekä hyviä kommunikointitaitoja suomeksi ja englanniksi. Toivomme kokemusta WordPress-pohjaisista verkkosivuista ja kuvankäsittelystä sekä elokuvatuntemusta. Kokemus toimitustyöstä on eduksi.
Harjoittelun kesto on n. 2,5 kk aikavälillä 1.7.-2.10. Harjoitteluun vaaditaan opiskelijan koulutuslaitoksen harjoittelutuki ja siitä maksetaan harjoittelutason korvaus.

Viestintä- ja markkinointiharjoittelija
Viestintäharjoittelijan tehtävänä on avustaa viestintä- ja markkinointitiimiä festivaalin tiedotuksessa ja markkinoinnissa yleisölle ja medialle. Työhön kuuluu verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kanssa työskentelyä, markkinoinnin toteutusta, tuotannollisia tehtäviä ja toimitustyötä. Työ edellyttää järjestelmällisyyttä, paineensietokykyä, positiivista asennetta ja hyviä kommunikointitaitoja suomeksi ja englanniksi. Toivomme kokemusta WordPress-pohjaisista verkkosivuista sekä sosiaalisen median kanavista ja markkinoinnista sekä elokuvatuntemusta.
Harjoittelun kesto on n. 2 kk aikavälillä 20.7.-2.10. Harjoitteluun vaaditaan opiskelijan koulutuslaitoksen harjoittelutuki ja siitä maksetaan harjoittelutason korvaus.

Staff-harjoittelija
Staff-harjoittelijan tehtävänä on avustaa vapaaehtoiskoordinaattoria festivaalilla työskentelevien noin 200 vapaaehtoisen tehtävien järjestämisessä ja koordinoimisessa. Lisäksi harjoittelija työskentelee syyskuussa festivaalikeskuksen vastaavana. Työ edellyttää hyviä kommunikaatio- ja tiimityöskentelytaitoja, organisaatio- ja paineensietokykyä sekä reipasta ja palvelualtista asennetta. Hyvä suomen ja englannin kielen taito on tärkeä. Toivomme kokemusta asiakaspalvelu- ja/tai tapahtumatyöstä vapaaehtoisena tai työntekijänä.
Harjoittelun kesto on noin 1,5 kk aikavälillä 1.8.-2.10. Opiskelijan koulutuslaitoksen tuki harjoitteluun on suotavaa, harjoittelusta maksetaan harjoittelutason korvaus.

Vapaamuotoiset hakemukset (cv liitettävä mukaan) ja mahdolliset tiedustelut pyydetään lähettämään toiminnanjohtaja Anna Möttölälle su 3.5. mennessä. Haastatteluihin kutsuttaville ilmoitetaan erikseen ja haastattelut pidetään etäyhteydellä toukokuussa.
Sähköposti: anna(a)hiff.fi
Mikäli haluat tiedustella työpaikoista puhelimitse, voit soittaa Annalle ma 27.4. – ke 29.4. välisenä aikana klo 13-15 välillä. Puh: +358103156100.

 

FINNISH FILM AFFAIR
Viestintäassistentti (harjoittelu) / Finnish Film Affair 

Haemme palkallista harjoittelijaa viestintäassistentin tehtävään R&A:n ammattilaistapahtuma Finnish Film Affairille. Haku päättyy 15.5.

Osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia järjestettävä Finnish Film Affair (FFA) on Suomen suurin elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii suomalaisen elokuvan myynti- ja markkinointipaikkana. Kolmipäiväinen tapahtuma tuo vuosittain yhteen noin 400 elokuva-alan ammattilaista ympäri maailmaa myynti-, levitys- ja tuotantoyhtiöistä, festivaaleilta sekä lehdistöstä. 9. Finnish Film Affair järjestetään Helsingissä 23.-25.9., ja koronaepidemian vuoksi FFA:lle suunnitellaan parhaillaan virtuaalista versiota perinteisen tapahtuman rinnalle.

Etsimme tapahtumalle viestintäassistentin tehtävään harjoittelijaa kahden kuukauden palkalliseen harjoitteluun. Harjoittelijan tehtävänä on avustaa tapahtuman tiedotuksessa ja markkinoinnissa, osallistuen muun muassa Finnish Film Affairin -katalogin toimitustyöhön ja oikolukuun, some-kanavien päivitykseen, tiedotteiden ja uutiskirjeiden kirjoittamiseen, akkreditaatio- ja tapahtumajärjestelyihin sekä verkkosivujen päivittämiseen.

Toivomme sinulta kokemusta ja/tai koulutusta vastaavista tehtävistä, positiivista, ratkaisukeskeistä asennetta, kunnianhimoista ja itsenäistä otetta työhön, intohimoa suomalaiseen elokuvaan sekä erinomaisia tiimityöskentelytaitoja. Tarjoamme harvinaislaatuisen näköalapaikan kansainväliseen elokuva-alaan ja kulttuurivientiin, mahdollisuuden oppia uusia taitoja sekä lämminhenkisen ja innostavan työyhteisön. Koska tapahtuman viestintä on pääasiallisesti englanniksi, natiivitasoinen / erinomainen englanninkielen taito on välttämätöntä.

Harjoittelun kesto on 2kk aikavälillä 3.8.-2.10.2020 ja se on suunnattu opiskelijoille tai vastavalmistuneille. Harjoittelusta maksetaan Kelan vuotuisen työssäoloehdon vähimmäispalkan mukainen palkka (1236e / kuukausi). Ilmoitathan hakemuksessa mikäli pystyt lisäksi hakemaan oppilaitokseltasi harjoittelutukea: tällöin harjoittelun toivotaan kestävän kolme kuukautta heinä-lokakuussa, niin että oppilaitos maksaa kolmannen kuukauden palkan.

Vapaamuotoiset englanninkieliset hakemukset (cv liitettävä mukaan) ja mahdolliset tiedustelut pyydetään lähettämään Finnish Film Affairin tuottaja Maria Pirkkalaiselle pe 15.5. mennessä.  Sähköposti: maria(a)hiff.fi
Haastatteluihin kutsuttaville ilmoitetaan erikseen ja haastattelut pidetään etäyhteydellä aikavälillä 18.-28.5.2020.

 

Meistä
Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry on elokuvakulttuurin edelläkävijä, jonka missio on juhlia elokuvataidetta ja parantaa maailmaa rakkaudella ja anarkialla. Tuomme pääkaupunkiseudun ja koko Suomen elokuvayleisölle, päiväkotilapsista parkkiintuneisiin ammattilaisiin, taiteellisesti kunnianhimoista, kiinnostavinta, rohkeinta ja ravistelevinta uutta elokuvaa maailman joka kolkasta. Haluamme herättää keskustelua ajankohtaisista ihmisyyden ja yhteiskunnan aiheista ja tarjota keskusteluille tilan. Toimintamme keskeisiä arvoja ovat rohkeus, moniäänisyys ja monikulttuurisuus, avoimuus ja empaattisuus. Toiminnassamme painotamme ympäristövastuuta. Yhteiskunnallinen ja seksuaalinen sekä sukupuolten tasa-arvo ovat yhdistyksemme ytimessä ja olemme sitoutuneet niiden edistämiseen niin ohjelmassamme kuin toimintatavoissamme.
Yhdistyksen toiminnasta voit lukea lisää täällä.