/ Uutiset

Huom! Hakuaikaa on pidennetty 12.6. saakka!

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvatapahtuma Cut to the Chase – R&A Shorts kutsuu elokuvantekijöitä osallistumaan vuoden 2020 kotimaiseen lyhytelokuvakilpailuun. Haku kilpailuun aukeaa maanantaina 2.3. ja päättyy perjantaina 12.6. Cut to the Chase – R&A Shorts järjestetään 23.–27. syyskuuta 2020 osana Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Lyhytelokuvatapahtuma Cut to the Chase – R&A Shorts avaa jälleen haun kotimaisille lyhytelokuville. Kilpailuun voi hakea 1.1.2019 jälkeen valmistuneella max. 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla. Kilpasarjan elokuvat valitsee festivaalin esiraati ja voittajaelokuvat festivaalin nimeämä jury. Kaikki  elokuvat esitetään syksyn 2020 R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtumassa.

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Toista kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto jaetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva antaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatka eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille (Clermont-Ferrand, Oberhausen, Annecy, Nordisk Panorama tai IDFA).

Tänä vuonna annetaan myös ensimmäistä kertaa parhaan opiskelijaelokuvan palkinto, joka on akkreditointi vuoden 2021 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille sekä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaan. Opiskelijaelokuvat kilpailevat myös kaikista muista palkinnoista.

Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Cut to the Chase – R&A Shorts kokoaa yhteen noin 190 lyhytelokuvaa, jotka esitetään kymmenissä kuratoiduissa ja erilaisiin teemoihin keskittyvissä sarjoissa. Ohjelmiston ytimessä on pohjoismainen elokuva, joka nostaa erityisesti nuoria nousevia kykyjä ammattilais- ja opiskelijatöiden kautta. Viime vuonna toista kertaa järjestetty kotimainen lyhytelokuvakilpailu esitteli laaja-alaisesti suomalaisen lyhytelokuvan korkeaa tasoa ja monipuolisuutta. Kolmihenkinen jury valitsi vuoden 2019 pääpalkinnon voittajaksi dokumenttielokuvan 27 ENSIMMÄISTÄ VUOTTA (ohj. Jussi Sandhu).

Haku vuoden 2020 kilpailuun on auki 2.3.–12.6. Cut to the Chase – R&A Shorts järjestetään 23.–27. syyskuuta 2020 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.