/ Uutiset

Seuraavien yhdentoista päivän ajan Helsingissä juhlitaan elokuvia, kun Rakkautta & Anarkiaa täyttää valkokankaat laadulla jo 32. kerran. R&A:n ja KAVI:n yleisökilpailuun osallistuu viisi elokuvaa.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali pärähtää käyntiin tänään Bio Rexin elokuvapalatsissa järjestettävällä BLINDED BY THE LIGHT -näytöksellä. Brittiohjaaja Gurinder Chadhan ohjaamaan Bruce Springsteenin tahdissa etenevän pakistanilaistaustaisen englantilaisnuoren kasvutarinan viimeiset liput ovat myynnissä nyt!

Lippuluukulla suosioon nousseita mutta vielä myynnissä olevia elokuvia ovat muun muassa jylhä, salaperäinen ja erittäin fyysinen kolumbialainen panttivankidraama MONOS, Quentin Dupieux’n nahkatakkifetissioutous DEERSKIN ja festarihitti Swiss Army Manin (R&A 2016) ohjaajan Daniel Scheinertin uutuus THE DEATH OF DICK LONG.

Rakkautta & Anarkiaa -yleisöäänestys toteutetaan neljättä kertaa yhteistyössä KAVI:n kanssa. Kilpailun elokuvat ovat AMANDA, GOD EXISTS, HER NAME IS PETRUNYA, LITTLE JOE, PHOTOGRAPH ja TREMORS. Voittajaelokuva esitetään marraskuussa Kino Reginan Kuukauden elokuvana. Yleisö voi äänestää suosikkiaan täällä.

Myös osalle loppuunmyydyistä elokuvista järjestetään lisänäytöksiä festivaalin loppupuolella. Ensimmäisenä loppuunmyynyt THE LIGHTHOUSE on tulossa myöhemmin elokuvateatterilevitykseen.

Festivaalin runsaaseen oheisohjelmaan kuuluvat Bio Rexin festivaalikeskuksen R&A TALKS -keskustelut, WE JAZZ X R&A: BLUE NOTES WITH ALEKSI HEINOLA QUINTET -jazz-ilta Savoy-teatterissa sekä monipuolinen valikoima festivaaliklubeja italodiskosta vogue ballroom -bileisiin.

Aiemmin ilmoitettujen vieraiden lisäksi festivaalille saapuvat kokeellisen BAIT-elokuvan ohjaaja Mark Jenkin sekä Pelastetaan maailma -sarjan valopilkun VILLAGE OF SWIMMING COWS puolalainen ohjaaja Katarzyna Trzaska. Ruotsalainen Anna Odell on sen sijaan joutunut perumaan vierailunsa.

Vinkkejä festivaalille ja kultakimpaleita elokuvan aarrearkusta löytyy R&A Salonki -podcastin tämän syksyn päätösjaksosta. Muista kuunnella myös blooperit!

Tervetuloa festivaalin lämpimään huomaan!