/ Uutiset

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Finnish Film Affair tuo elokuva-alan kansainväliset ammattilaiset Suomeen. Tapahtuma huipentuu perjantaina Nordic Flair -palkinnon antamiseen ja elokuvaohjaaja Lone Scherfigin ilmaiseen masterclass-tilaisuuteen.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävä Suomen suurin elokuva-alan ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair tuo Suomeen 97 kansainvälistä vierasta, jotka edustavat tärkeimpiä elokuvien myyntiyhtiöitä, levittäjiä, festivaalien valitsijoita, tuotantoyhtiöitä ja lehdistöä eri puolilta maailmaa. Heille esitetään tapahtumassa noin 50 suomalaista elokuvaa.

Tämän vuoden FFA-vieraisiin luekutuvat muun muassa tekeillä olevien uuden Lord of the Rings -sarjan ja Jasper Pääkkösen tähdittämän Dark Tower -sarjan parissa Amazon Studiosilla työskentelevä Scott Farris, tuottaja Effie Brown (mm. Dear White People, R&A 2015) sekä 5050×2020-aloitteen alullepanijoihin kuuluva elokuvalevittäjä Bérénice Vincent.

Pohjoismaisten elokuva-alan osaajien kansainvälistymiseen panostava Nordic Flair -ohjelma keskittyy tänä vuonna ammattinäyttelijöiden, -ohjaajien ja elokuvasäveltäjien työhön. Ohjelman osallistujiksi tarkkaan valittuja 15 näyttelijää saapuu urakehityksessä ohjaamaan kuusi huippuroolittajaa.

FFA:n kansainvälisille vieraille esitettäviin suomalaisiin elokuviin kuuluu 23 valmista teosta, joiden joukossa ovat mm. Toronton elokuvajuhlilta R&A:n Kotimaisen gaalan elokuvaksi saapuva MARIAN PARATIISI (ohj. Zaida Bergroth), Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut KOIRAT EIVÄT KÄYTÄ HOUSUJA (ohj. J-P Valkeapää) sekä Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon Suomen ehdokas AURORA (ohj. Miia Tervo).

Works in Progress -päivä esittelee 24 tekeillä olevaa elokuvahanketta. Hankkeiden joukossa ovat mm. Helene Schjerfbeck -elämäkertaelokuva HELENE (ohj. Antti J. Jokinen), Hanna Bergholmin kauhuelokuva PAHANHAUTOJA, Jenni Toivoniemen ensimmäinen pitkä elokuva SEURAPELI sekä Teemu Nikin seuraava ohjaustyö NIMBY.

Finnish Film Affairin ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Nordic Flair -palkinnon saa tänä vuonna tanskalainen elokuvaohjaaja Lone Scherfig (mm. Italiaa aloittelijoille, 2000, An Education, R&A 2009), joka puhuu urastaan Kino Reginan avoimessa yleisötilaisuudessa perjantaina 16.9. klo 16-18. Tilaisuuden jälkeen esitetään Scherfigin elokuva WILBUR (2002). Aiemmin palkinnon ovat saaneet näyttelijät Pilou Asbaek ja Laura Birn.

Lue Lone Scherfigin R&A Media -haastattelu täällä.

Finnish Film Affair järjestetään 17.-19.9.2019 osana Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia.