/ Uutiset

Festivaalin liput myyvät railakkaasti! Rai-rai-railakkaasti!

Tämän syksyn suursuosikki on ollut Robert Eggersin odotettu outous THE LIGHTHOUSE, jossa Willem Dafoe ja Robert Pattinson mittelevät henkiään 1800-lukulaisina majakanvartijoina. The Lighthousen festivaalinäytös varattiin loppuun alle kymmenessä minuutissa. Iloisena uutisena voimme kuitenkin kertoa, että hittisuosikki tulee elokuvateattereihin 15.11. alkaen Finnkinon elokuvalevityksen levittämänä.

The Lighthousen lisäksi festivaalin avajaiselokuva BLINDED BY THE LIGHT on varattu loppuun. Bruce Springsteenin sävelten sulostuttama Gurinder Chadhan energinen elokuva kertoo Britanniassa elävästä pakistanilaisesta nuorukaisesta, jonka elämään Pomo iskee kuin sata salamaa.

Myös R&A Gaala -näytöksenä esitettävän ranskalaisen Céline Sciamman mestariteokseen NUOREN NAISEN MUOTOKUVA (Portrait de la jeune fille en feu) on jäljellä vain vähän lippuja. Kiiruhtakaa, ennen kuin aikanne loppuu!

Älkää heittäkö kirveitänne kaivoon, hitaatkaan ystävämme! Lunastamattomat varaukset palautuvat myyntiin tiistaina 17.9. klo 12.00.

Tuttuun tapaan eniten kiinnostaneiden R&A-elokuvien joukossa ovat kaikki festivaalin gaalat. Niitä ovat päätöselokuvana esitettävä Terrence Malickin eeppinen aseistakieltäytyjäelokuva A HIDDEN LIFE, Kotimaisen gaalan elokuvana nähtävä Zaida Bergrothin maailmanvalloittaja MARIAN PARATIISI sekä valkokankaat vuoden odotetuimmilla lyhytelokuvilla sytyttävä R&A SHORTS -GAALA: YKSITTÄISTAPAUS.

Myös muihin R&A-elokuviin on ostettu lippuja silmät päässä pyörien. Vimmaisella vauhdilla istumapaikkoja on varailtu muun muassa elokuviin AND THEN WE DANCED, HIGH LIFE, MATTHIAS & MAXIME ja MID90S.

Erityisen miellyttävä piirre lipunmyynnissä on se, että niitä varataan ja ostetaan keskenään hyvin erilaisiin elokuviin. Niinpä lippuluukulta on kyselty hengitys intohimoisesti katkeillen lippuja niin THE DEATH OF DICK LONGIN ja DEERSKININ kaltaisiin lepakonulosteenhulluihin sekoiluihin kuin THE SOUVENIRIN pastellinväriseen yläluokkatrippiin, New Yorkin vogue-tanssin queeriin ja kimaltavaan maailmaan heittäytyvään PORT AUTHORITYYN tai hirtehisen uskontokriittiseen dokkariin HAIL SATAN? ja kaikkien festivaalien lempivävyjen Peter Stricklandin ja Kleber Mendonça Filhon uusiin huipputeoksiin IN FABRIC ja BACURAU.

Iloisina kerromme myös, että lipunmyynnin alkaessa sarjakorttien käyttöä vaivannut ongelma on saatu korjattua. Sarjakortilla voi nyt ostaa useamman lipun samaan näytökseen.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa saatavilla oleva YMPÄRISTÖLIPPU on herättänyt uniset massat kesälöhöilystään. Toinen tämän vuoden uutuus on KAVERILIPPU, jonka haltija saa mennä kaverin kanssa kimpassa nauttimaan edellämainituista hiteistä tai valita omat hittinsä aivan itse.

Onko sinulla vaikeuksia lippujen ostamisessa? Ei hätää, tämä ohje avaa sinulle ovet Nirvanaan tai ainakin opastaa oikealle tielle R&A-lippuluukulla.