/ Uutiset

R&A:n lipunmyynti alkaa 12.9. klo 10. Tässä päivitetty opas, joka kädessä saat lunastettua liput vuoden kuumimpaan elokuvajuhlaan. Älä siis ihmettele, miten niitä saa – lue se täältä!

Etsi itseäsi parhaiten kuvaava kysymys listasta.

Mitä ihmettä!!! En löydä ostamiani lippuja sähköpostista?!? Miss…
Hengitä syvään. Sitten tarkasta roskapostisi. Etenkin Gmail voi heittää ostamasi liput tai tekemäsi varausvahvistukset suoraan Roskaposti-, Tarjoukset- tai Ilmoitukset-kansioon.

Mistä niitä lippuja saa ostaa?
Ennen festivaalia R&A-lippuja myydään seuraavissa paikoissa:

Festivaalin nettikauppa
R&A:n oma nettikauppa on kätevin tapa hankkia lippuja festivaalielokuviin mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä täältä. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.

R&A-kontti
Ennen festivaalia lippuja voi ostaa nettisivujen lisäksi Lasipalatsin kupeessa kököttävästä kontista. R&A-lipunmyyntikontti löytyy Paasikivenaukiolta 12.–18.9. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Verkkokauppa ja lipunmyyntipisteet).

Kino Regina
Kino Reginan lipunmyyti löytyy Keskustakirjasto Oodin ensimmäisestä kerroksesta, osoitteesta Töölönlahdenkatu 4. Aukioloajat löydät täältä (kohdasta Verkkokauppa ja lipunmyyntipisteet).

Kino Engel
Torikorttelin ylpeys myy Rakkautta & Anarkiaa -sarjakortteja aukioloaikoinaan, jotka löydät täältä (kohdasta Verkkokauppa ja lipunmyyntipisteet).

Festivaalikeskus
R&A:n festivaalikeskus sijaitsee festivaalin aikana (19.–29.9.) Bio Rexin 2. kerroksen lämpiössä. Lasipalatsin osoite on Mannerheimintie 22–24. Keskuksesta voit ostaa lippujen lisäksi myös katalogin, paidan, kassin ja koristella elämäsi rakkaudella ja anarkialla. Aukioloajat löydät täältä.

 

Mutta minäpä haluan (lisää) lippuja festivaalin aikana!
R&A:n käynnistyttyä löydät lippuja seuraavista paikoista:

Festivaalin nettikauppa
R&A:n oma nettikauppa on kätevin tapa hankkia lippuja festivaalielokuviin mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lipun voit ostaa kunkin elokuvan esittelyn yhteydestä täältä. Nettiostoissa on 0,80 euron käsittelymaksu per ostotapahtuma.

Festivaalikeskus
R&A:n festivaalikeskus sijaitsee festivaalin aikana 19.–29.9. Lasipalatsin Bio Rexin 2. kerroksen lämpiössä. Lasipalatsin osoite on Mannerheimintie 22–24. Keskuksesta voit ostaa lippujen lisäksi myös katalogin, paidan, kassin ja koristella elämäsi rakkaudella ja anarkialla sekä levähtää näytösten välissä. Festivaalikeskus on auki festivaalin aikana joka päivä klo 10-21.

Festivaaliteatterit
Kaikkiin R&A-elokuviin voi ostaa lippuja kaikista festivaalin teattereista niinä päivinä, joina niissä esitetään festivaalin elokuvia.

HUOM! Finnkinon lippukauppa EI myy lippuja R&A-elokuviin
Sen sijaan jokaisessa festivaaliteatterissa, myös Kinopalatsissa ja Maximissa, on oma lipunmyyntipiste. Kun tulet Kinopalatsiin ostamaan R&A-lippuja, suuntaa siis Finnkinon lipunmyynnin sijaan R&A:n lipunmyyntipisteelle Kinopalatsin yläkertaan, Kaisaniemenkadun pääoville.

Haluan varata lipun enkä ostaa sitä!
Elokuvan valittuasi klikkaile huoletta eteenpäin verkkokaupassa. Sivusto pyytää sinua lopuksi valitsemaan haluatko ostaa vai varata lipun. Voit varata lippuja viimeistään sunnuntaina 15.9, mutta lunastaa voit vielä maanantainakin. Lunastamattomat varaukset palautuvat myyntiin tiistaina 17.9. klo 12.00.

Mitä pitää maksaa?
R&A-elokuvien liput maksavat 10 euroa / kpl. Useampaan näytökseen oikeuttavat sarjakortit maksavat 45 – 160 euroa riippuen valitsemastasi lippumäärästä. Tarkemmat tiedot eri sarjakorteista löytyvät täältä (kohdasta Sarjaliput). Nettiostoissa on käsittelymaksu. Sarjakortista veloitetaan käsittelymaksu ostettaessa, mutta sarjakortilla näytöslippuja lunastaessa ei tietenkään tarvitse maksaa käsittelymaksua. Festivaalilla on myös erikoishintaisia näytöksiä eli ihan joka paikkaan ei kympillä pääse. Erikoishintaisia ovat festivaalibrunssi (su 29.9. Korjaamo Kino) ja We Jazz x R&A -kombolippu (pe 27.9. Savoy-teatteri). Huom! Sarjakortilla ei voi ostaa lippuja erikoishintaisiin näytöksiin eikä Rivieran näytöksiin.

Saanko alennusta jos houkuttelen kaverin?
Tiettyihin elokuvanäytöksiin voi ostaa kaverilipun. Kaverilipun hinta on 15 € ja se oikeuttaa kahden hengen pääsyyn elokuvanäytökseen. Lista kaverinäytöksistä löytyy täältä (kohdasta Kaveriliput 2019).

Taskuni pullottavat kulttuuriseteleitä!
Hieno homma! Kulttuurisetelit käyvät R&A-lippujen maksuvälineeksi festivaalin lipunmyyntipisteissä. Käypiä maksuvälineitä ovat Smartum-, Virike- ja Tyky-kulttuurisetelit sekä ePassi. Huomioithan, että kulttuurisetelillä EI voi ostaa lippuja festivaalin verkkokaupasta!

Mikä on sarjakortti?
Sarjakortti ei oikeastaan ole lippu lainkaan, vaan sarja numeroita ja kirjaimia. Yhdellä koodilla voit lunastaa sarjakorttisi oikeuttaman määrän lippuja verkkokaupassamme, minkä tahansa Helsingin näytösteatterimme R&A-lipputiskillä tai festivaalikeskuksessa. Koodi ei ole henkilökohtainen, vaan voit käyttää sitä vaikka itse esimerkiksi viiteen lippuun, ja antaa sitten kaverille, joka lunastaa sillä loput liput. Lippuja ei tarvitse lunastaa kaikkia kerrallaan ja voit aina asioidessasi tarkistaa montako lippua sinulla on vielä sarjakortissa jäljellä. Sarjakorttia voi käyttää myös verkkokaupassa: syötä sarjakortin koodi sille varattuun kenttään ja koko R&A:n elokuvatarjonta on ulottuvillasi!

Milloin varatut liput pitää lunastaa?
Verkkokaupasta viimeistään 16.9. klo 23.59 mennessä tai R&A:n lipunmyyntipisteestä viimeistään 16.9. klo 19 mennessä.

Voisitteko pelastaa maailman?
Emme yksin, mutta teemme parhaamme. Sinäkin voit antaa panoksesi maapallon suojeluun ostamalla tavallisen lipun sijaan ympäristölipun. Lahjoitamme vain vähän tavallista kalliimmista ympäristölipuista 2 € ja sarjakorteista 5 € valitsemiimme kohteisiin. Lisää tietoa löydät täältä.

Mutta mitä elokuvia minun sitten pitäisi katsoa?
Hiff.fi-sivuilla on apuvälineitä oman R&A-aikataulun kokoamiseen. Selaamalla ohjelmiston sarjoja tai yksittäisiä elokuvia, voit löytää teemoja, maita ja genrejä maailman sympaattisimman ranskalaisen feministimummelin viimeisestä teoksesta aina inhorealistiseen saksalaiseen sarjamurhaajatarinaan. Kannattaa pitää silmällä myös R&A:n sosiaalista mediaa, korvalla R&A Salonki -podcastia ja tilata uutiskirje. Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä jaetaan säännöllisesti tärppejä festivaalin elokuvista. Myös festivaalikeskuksesta voit pyytää vinkkejä sinulle sopivista leffoista!

Halooja! En silti ymmärtänyt mitään?
Ei hätää! Lisää tietoa lipunmyynnistä löydät täältä.