/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvatapahtuma Cut to the Chase – R&A Shorts kutsuu elokuvantekijät osallistumaan vuoden 2019 kotimaiseen lyhytelokuvakilpailuun. Haku kilpailuun on nyt auki ja päättyy 31.5. Cut to the Chase – R&A Shorts järjestetään 25.–29.9.2019 osana Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Lyhytelokuvatapahtuma Cut to the Chase – R&A Shorts avaa jälleen haun kotimaisille lyhytelokuville. Kilpailuun voi hakea 1.1.2018 jälkeen valmistuneella alle 30 minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla. Kaikki kilpailuun valittavat elokuvat esitetään syksyn R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtumassa. Kilpasarjan elokuvat valitsee festivaalin esiraati ja voittajaelokuvat festivaalin nimeämä jury.

Paras elokuva palkitaan R&A LIFT -pääpalkinnolla, joka on arvoltaan 1500 euroa. Palkinnon sponsoroi  median, taiteen ja kulttuurin yhdistävä LIFT-festivaali. Ensimmäistä kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto jaetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva antaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinto on elokuvasäätiön tarjoama festivaalimatkapalkinto eurooppalaiselle lyhyt- ja dokumenttielokuvaan keskittyneelle festivaalille (Clermont-Ferrand, Oberhausen, Annecy, Nordisk Panorama tai IDFA). Kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat myös yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

Haku vuoden 2019 kilpailuun on auki 1.3.–31.5. Cut to the Chase – R&A Shorts järjestetään 25.–29.9.2019 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Hakulomake ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Cut to the Chase – R&A Shorts kokoaa yhteen noin 190 lyhytelokuvaa, jotka esitetään kymmenissä kuratoiduissa ja erilaisiin teemoihin keskittyvissä sarjoissa. Ohjelmiston ytimessä on pohjoismainen elokuva, joka nostaa erityisesti nuoria nousevia kykyjä ammattilais- ja opiskelijatöiden kautta. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kotimainen lyhytelokuvakilpailu esitteli laaja-alaisesti suomalaisen lyhytelokuvan korkeaa tasoa. Nelihenkinen jury valitsi vuoden 2018 R&A LIFT -pääpalkinnon voittajaksi dokumenttielokuvan STAR SHAPED SCAR (ohj. Virva ja Vuokko Kunttu). 

 

Lisätiedot:
Veera Kotila
Tuottaja / Head of Short Film Programme
veera (at) hiff.fi