/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -esityssarja jatkuu 1.3., jolloin Lasipalatsin valkokankaan valtaa islantilaisen elokuvan kärkinimiin lukeutuvan Benedikt Erlingssonin uutuus WOMAN AT WAR. Esitys on ennakkonäytös Season Film Festivalin (28.–31.3.) ohjelmistosta.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry ja Korjaamo Kino käynnistivät joulukuussa ympärivuotisen Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -esityssarjan, jonka avasi menestyksekkäästi Yorgos Lanthimoksen THE FAVOURITE -elokuvan ennakkonäytös.

Seuraavaksi Bio Rexissä vietetään R&A:n keväisen sisarfestivaalin Season Film Festivalin ennakkoa: valkokankaan valtaa perjantaina 1.3. islantilaisen elokuvan kärkinimiin lukeutuvan Benedikt Erlingssonin WOMAN AT WAR. Elokuva hurmasi viime vuonna R&A-yleisön ja voitti arvostetun Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon.

Woman at War
Viisikymppinen Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) on kaupunkilaiselämässä kuoronjohtaja ja maaseudulla guerrilla-ekosoturi ristiretkellä Islantiin tunkevia energiayhtiöitä vastaan. Nuolella, jousella ja sahalla hän repii alas maisemaa pilaavia voimalinjoja. Sodan keskelle saapuu vastaus vuosien takaiseen hakemukseen: Hallaa odottaa Ukrainassa pieni adoptiotyttö. Mutta voiko hän pelastaa sekä maailman että lapsen?

Polttavan ajankohtainen tarina on toteutettu mustalla huumorilla ja peri-islantilaisella outoudella. Rakastettavat hahmot hurmaavat katsojan, johtotähtenään huikean kaksoisroolin tekevä Geirharðsdóttir.

Elokuvan kesto: 100 min. Tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

Näytöstä ennen Greenpeace kertoo missä mennään ilmaston suhteen. Elokuvan jälkeen Greenpeace ja llmastokirkko-esitystaideprojekti keskustelevat Bio Rexin lämpiön puolella ilmastosta, kansalaisaktivismin eri muodoista sekä taiteen merkityksestä ekokriisin aikakautena.

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex: Woman at War
Korjaamo Kino Bio Rex (Mannerheimintie 22–24)
Perjantaina 1.3. klo 18
Liput 11 €, Korjaamolaiset 10 €, opiskelijat ja eläkeläiset 9 €. Liput ovat nyt myynnissä Korjaamo Kinon lipunmyynnissä verkossa ja kassalla.