/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa laajentaa ympärivuotista toimintaansa ja aloittaa oman esityssarjan Korjaamo Kino Bio Rexissä. Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex tarjoaa elokuvauutuuksia, ennakkonäytöksiä ja elokuvahistorian helmiä keskustelujen ja muun oheisohjelman siivittämänä. Avajaiselokuvana 19.12. nähdään Yorgos Lanthimoksen ylistetty musta historiallinen komedia The Favourite. 

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry käynnistää yhteistyössä Korjaamo Kinon kanssa uuden ympärivuotisen esityssarjan pääteatterissaan Lasipalatsin Bio Rexissä. Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex tarjoaa Suomen ykköselokuvafestivaalin ystäville ja uusille uteliaille elokuvanautintoja R&A-takuulla festivaalien välillä.

Sarjan avaa komeasti kovaa kansainvälistä uraa tekevän kreikkalaisohjaaja Yorgos Lanthimoksen ylistetty THE FAVOURITE, joka nähdään Bio Rexissä ennakkonäytöksenä keskiviikkona 19.12. 1700-luvun Englannin hoviin sijoittuva viiltävän musta komedia kertoo valtapelistä ja halusta kuningatar Annan (Olivia Colman), hänen suosikkinsa Marlborough’n herttuatar Sarahin (Rachel Weisz) ja uuden palvelijan Abigailin (Emma Stone) välillä. Pukudraama on harvoin näin nautinnollisen absurdi tai sen naiset näin riemastuttavan raadollisia. THE FAVOURITEN voittokulku alkoi elokuussa Venetsian elokuvajuhlilta, jossa se voitti juryn pääpalkinnon ja Colman palkittiin parhaana naisnäyttelijänä. Ylistäviä arvioita keräävä elokuva etenee nyt kovassa nosteessa kohti vuoden pääpalkintoja ja Oscareita. The Favourite saapuu elokuvateatterilevitykseen alkuvuodesta 2019 Nordisk Filmin maahantuomana.

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -sarjassa on jatkossakin luvassa kiinnostavimpia elokuvauutuuksia ennakkonäytöksinä, festarilöytöjä maailmalta, keskusteluita ja erikoisnäytöksiä. Toisinaan otetaan katse elokuvahistoriaan ja sen tienraivaajiin, R&A-hengessä. Näytöksiä järjestetään valikoidusti keväällä ja talvella.

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex: The Favourite
Korjaamo Kino Bio Rex (Mannerheimintie 22-24)
ke 19.12. klo 18, ennen ja jälkeen näytöksen elokuvan maailmaan sukeltavaa oheisohjelmaa

Liput 11 €, opiskelijat ja eläkeläiset 9 € myynnissä Korjaamo Kinon lipunmyynnissä verkossa ja kassalla.

Ohjaus: Yorgos Lanthimos. Pääosissa: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone.
Kesto: 120 min. Tekstitys: suomeksi ja ruotsiksi.

www.korjaamokino.fi