/ Uutiset

Kolme festivaalisuosikkia nähdään ilmaisnäytöksissä Malmitalon Kino Helioksessa ja uudella paikalla aukeavassa Sörnäisten Kino Sherylissä. Valtakunnallinen Armas-festivaali juhlistaa ikääntymistä ja kypsän iän taiteilijoita.

Rakkautta & Anarkiaa ei pelkää karttuvia vuosia vaan syleilee niitä! Siksi festivaali liittoutui tänä vuonna yhteen Armas-festivaalin kanssa. Toista kertaa 1.-14.10. järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma nostaa esiin kypsiä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin.

R&A:n ohjelmistossa nähtiin syyskuussa monipuolinen valikoima elokuvia, jotka osoittavat, että yli viisikymppisistä löyty todellista rakkautta ja anarkiaa. Lokakuussa kolme elokuvista jatkaa Armas elokuvissa -ilmaisesityksiin Malmitalon Kino Heliokseen ja uudella paikalla Sörnäisissä ovensa avaavaan Kino Sheryliin. Lakimaailman suffragetti, pelätty ja ihailtu tasa-arvotaistelija ja Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg eli Notorious RBG esittäytyy lämminhenkisessä, polttavan ajankohtaisessa dokumentissa RBG. Annette Bemingin ja Jamie Bellin tähdittämä koskettava draama FILM STARS DON’T DIE IN LIVERPOOL kertoo skandaalien ryvettämän Hollywood-tähti Gloria Grahamen ja häntä tuplasti nuoremman Peter Turnerin rakkaustarinan. Agnès Jaouin kepeä PLACE PUBLIQUE tutkailee tarkkanäköisesti ranskalaista nyky-yhteiskuntaa. Onko enää olemassa yksityisalueita, vai onko kaikki ”place publique” – julkista tilaa?

Näytökset
RBG: Kino Helios, Malmitalo to 4.10. klo 15, Kino Sheryl ke 10.10. klo 18
FILM STARS DON’T DIE IN LIVERPOOL: Kino Helios, Malmitalo pe 5.10. klo 15, Kino Sheryl ma 8.10. klo 18
PLACE PUBLIQUE: Kino Sheryl ti 9.10. klo 18, Kino Helios, Malmitalo pe 12.10. klo 15

Elokuvat on tekstitetty suomeksi ja näytöksiin on vapaa pääsy.
Kino Helios, Malmitalo (Ala-Malmin tori 1)
Kino Sheryl (Kaikukatu 4)

Lue lisää Armas-festivaalista.

Haluatko järjestää oman Armas-elokuvanäytöksen Helsingin ulkopuolella? Elokuvat ovat elokuvakerhojen, -teattereiden ja kulttuuritapahtumien tilattavissa R&A-kiertueen kautta. Lue lisää kiertueesta.